Εγκαινιάστηκε από το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη η Έκθεση Αγιογραφίας της Μαρίας Γαροφαλάκη -Ντίντα

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, παρόντος του Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου κόβει την κορδέλα των εγκαινίων της έκθεσης αγιογραφίας της Μαρίας Γαροφαλάκη – Ντίντα.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τον Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλο, την αγιογράφο Μαρία Γαροφαλάκη – Ντίντα, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Γ. Κατρινάκη, Δημοτικούς Συμβούλους και εκπροσώπους συλλόγων και φορέων στα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο «Πίστη – Ελπίδα- Αγάπη».Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης απευθύνει χαιρετισμό στα εγκαίνια της έκθεσης αγιογραφίας στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη.
Στιγμιότυπα από τη ξενάγηση στα έργα της έκθεσης αγιογραφίας


Την Έκθεση Αγιογραφίας με τίτλο:«Πίστη- Ελπίδα- Αγάπη» της αγιογράφου Μαρίας  Γαροφαλάκη –Ντίντα εγκαινίασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλη, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλου, στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη Αμαρουσίου «Σπύρος Λούης».


Παρουσία πλήθους πολιτών, εκπροσώπων συλλόγων και φορέων της πόλης και του καλλιτεχνικού κόσμου, ο  Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης έκοψε την κορδέλα των εγκαινίων, απευθύνοντας θερμό καλωσόρισμα στους παριστάμενους και συγχαίροντας την αγιογράφο για την αξιόλογη καλλιτεχνική δημιουργία και έμπνευση, σημείωσε μεταξύ άλλων:
«Η πόλη του Αμαρουσίου τιμά την προσφορά σας στην τέχνη της Αγιογραφίας με τη διοργάνωση της τρίτης κατά σειράς ατομικής έκθεσης, ενώ είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι την προηγούμενη έκθεση σας είχε εγκαινιάσει ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, κατά την επίσημη επίσκεψή του στην πόλη του Αμαρουσίου. Η έκθεση αγιογραφίας που φιλοξενούμε αυτές τις ημέρες στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη αποτελεί μία ακόμη δράση Πολιτισμού στην πόλη μας, που αναδεικνύει τη δυναμική των ανθρώπων που από το παρελθόν διατηρούν την έμφυτη κλίση τους στο ωραίο και αληθινό, αλλά και την αγάπη τους για την τέχνη και τη δημιουργία.


Απευθύνοντας χαιρετισμό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλος τόνισε ιδιαίτερα το γεγονός ότι παραβρίσκεται στην τελετή των εγκαινίων της έκθεσης ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμου, καθώς η κα Γαροφαλάκη είναι συνεργάτιδα και εθελόντρια στο Κέντρο Στήριξης Οικογένειας της Αρχιεπισκοπής.
Τα έργα που συνθέτουν την έκθεση αγιογραφίας –σημείωσε- αποτελούν μία αξιόλογη, σοβαρή και ενδιαφέρουσα προσπάθεια, που έχει την ιδιαίτερη πρωτοτυπία να είναι αποτυπωμένη πάνω σε χρηστικά σκεύη που χρησιμοποιούσαν περισσότερο στο παρελθόν και έμμεσα δείχνει τη σχέση του Θείου με την καθημερινότητα, που είναι ιδιαίτερης σημασίας.


Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κος Νικόλαος Πέππας υπογραμμίζοντας τη σημασία που έχει η προαγωγή του πολιτισμού στο Μαρούσι, ανέφερε ότι η Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη συμβάλλει σε σημαντικό βαθμό, τόσο στον προσδιορισμό της θέσης του Αμαρουσίου στον τομέα του Πολιτισμού, όσο και στη διαμόρφωση της γενικότερης φυσιογνωμίας της πόλης.


Στην εκδήλωση εκ μέρους του Δήμου Αμαρουσίου παραβρέθηκαν επίσης οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Νικόλας Αλεπούς, Θανάσης Βλαχοπιώτης, Δημήτρης Καρλαύτης, Ελένη Λέκκα και Κατερίνα Ιωάννου. Επίσης παρέστησαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος κος Γιώργος Καστρινάκης και οι ηθοποιοί  Κώστας Πρέκκας  και ʼννα Φόνσου.


Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό με ελεύθερη είσοδο έως την Παρασκευή 11 Απριλίου 2014 και θα λειτουργεί από τις 10:00 – 14:00 και από 17:00 – 20:00.

Μετάβαση στο περιεχόμενο