Εγκαινιάσθηκε το νέο κτήριο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email


 

Γ. Πατούλης: Βήμα – βήμα προχωράμε μπροστά κάνουμε πράξη την αγάπη μας στο περιβάλλον, επενδύουμε στη νέα γενιά του Αμαρουσίου και αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Δήμου μας σε όλα τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα μας|download _.jpg file 595 KB|


Το νέο σύγχρονο κτήριο που στεγάζει πλέον το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Δήμου Αμαρουσίου, στο Ανατολικό Μαρούσι εγκαινίασε ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, παρουσία του Υπουργού Μεταφορών Κ. Χατζηδάκη.


Το νέο κτήριο ανταποκρίνεται τόσο στις σημερινές, όσο και στις μελλοντικές ανάγκες και απαιτήσεις λειτουργίας του Μουσείου, το οποίο είναι μοναδικό στο είδος του σε όλη την Ελλάδα και πόλος έλξης για μικρούς και μεγάλους και πέρα από τα όρια της πόλης, καθώς φιλοξενεί το 95% της ελληνικής πανίδας σ’ ένα εντυπωσιακό όγκο ταριχευμένων εκθεμάτων. Μάλιστα πολλά από τα είδη που φιλοξενεί απειλούνται με εξαφάνιση.


Το νέο κτήριο έχει τη δυνατότητα να δέχεται σε πολύ καλύτερες συνθήκες από τα προηγούμενα χρόνια, μαθητές από σχολεία απ’ όλη την Ελλάδα, οι οποίοι μπορούν μέσα από τους σύγχρονους χώρους και τα εκθέματα να αντλούν σημαντικές και πολύτιμες πληροφορίες για το απειλούμενο οικοσύστημα.|download _.jpg file 497 KB|


Ταυτόχρονα, στο επόμενο διάστημα το Μουσείο θα μπορεί να συμβάλει στην προαγωγή της επιστημονικής έρευνας για το φυσικό περιβάλλον μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων που θα πραγματοποιηθούν τόσο σε τοπικό, όσοι και σε πανελλαδικό επίπεδο.


Ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης στην ομιλία του τόνισε το σημαντικό ρόλο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στην εκπαίδευση και ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης για την διαφύλαξη και προστασία του περιβάλλοντος, τα οποία αποτελούν προτεραιότητα, αλλά και ουσιώδη στόχο της Δημοτικής Αρχής, προαναγγέλλοντας και τη λειτουργία ενός πρότυπου κέντρου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για τους μαθητές της πόλης.


« Βήμα – βήμα προχωράμε μπροστά κάνουμε πράξη την αγάπη μας στο περιβάλλον, επενδύουμε στη νέα γενιά του Αμαρουσίου και αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Δήμου μας σε όλα τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα μας».


Παράλληλα, ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στεγάζεται πλέον σε ιδιόκτητο κτήριο του Δήμου, καθώς θα επιφέρει σημαντικό οικονομικό όφελος.
« Με την επιλογή μας αυτή ο Δήμος εξοικονομεί ένα σημαντικό ποσόν κάθε χρόνο, δεκάδες χιλιάδες ευρώ, τα οποία μέχρι πρότινος διαθέταμε για να πληρώνουμε ενοίκια, ενώ παρέμειναν ανεκμετάλλευτα τα δημοτικά μας ακίνητα. Η νέα πραγματικότητα αποτελεί δείγμα γραφής της δημοτικής αρχής και υπηρετεί τη φιλοσοφία μας που είναι να μην πηγαίνει χαμένο, ούτε ένα ευρώ συμπολίτη μας».


Όσον αφορά το γεγονός ότι επιλέγει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας να στεγασθεί σε κτήριο που βρίσκεται  στο Ανατολικό Μαρούσι, μακριά από το κέντρο της πόλης ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής είναι η ισόρροπη ανάπτυξη και αναβάθμιση όλων των περιοχών του Αμαρουσίου, ώστε οι κάτοικοι να απολαμβάνουν την ίδια ποιότητα ζωής και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται η επιλογή μας αυτή.


Στο χαιρετισμό του ο Υπουργός Μεταφορών Κ. Χατζηδάκης χαρακτήρισε το Μουσείο στολίδι του Δήμου Αμαρουσίου και υπογράμμισε την ανάγκη  προστασίας του περιβάλλοντος προπάντων με την αλλαγή νοοτροπίας από όλους.
Παράλληλα επισήμανε το σημαντικό έργο που παράγει ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης τονίζοντας ότι « εμείς ως πολιτεία θα είμαστε δίπλα του με συγκεκριμένες πράξεις, προαναγγέλλοντας και τη δημιουργία σταθμού στάθμευσης αυτοκινήτων κοντά στον ηλεκτρικό σταθμό Αμαρουσίου από τον ΗΣΑΠ που θα αλλάξει την καθημερινότητα των πολιτών.


Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Κυπρίων Αγωνιστών και Καϊρη.


Ώρες λειτουργίας: καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 – 14:00 και
Τέτάρτη απόγευμα 17:00 – 20:00.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 – 8105519, 210 8068935

Μετάβαση στο περιεχόμενο