Εγκαίνια από το Δήμαρχο Αμαρουσίου, Πρόεδρο του ΙΣΑ Γ. Πατούλη του Σταθμού Προστασίας Μάνας Παιδιού & Εφήβου στο Μαρούσι

Print Friendly, PDF & Email

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015 και ώρα 11:00, στην Μονάδα Υγείας ΠΕΔΥ Αμαρουσίου

Τη λειτουργία του Σταθμού Προστασίας Μάνας Παιδιού και Εφήβου στο Μαρούσι θα εγκαινιάσει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015 και ώρα 11:00, στην Μονάδα Υγείας ΠΕΔΥ Αμαρουσίου (πρώην ΙΚΑ, Χατζηαντωνίου 15), παρουσία της Διοίκησης της 1ης ΥΠΕ, του Υπευθύνου της Τοπικής Μ.Υ. ΠΕΔΥ, Κων/νου Καλλικούρδη,  του Διευθυντή του Τοπικού Υποκαταστήματος ΙΚΑ Αμαρουσίου Μιχαήλ Κυριαζίδη και του λοιπού ιατρικού και υγειονομικού προσωπικού της μονάδας.      

Η παρέμβαση του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη προς την 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής επί της διοίκησης του κου Πεντέα ήταν καθοριστική, ώστε να λειτουργήσει ο Σταθμός στην Μονάδα Υγείας ΠΕΔΥ Αμαρουσίου, ο οποίος προγενέστερα λειτουργούσε σε μισθωμένο  ακίνητο επί της οδού Καποδιστρίου στη Νέα Ερυθραία.      

Οι Σταθμοί Προστασίας  Μάνας Παιδιού και Εφήβου ( Σ.Π.Μ.Π. &Ε) είναι δομές προληπτικής ιατρικής, στελεχώνονται από Παιδίατρο, Μαιευτήρα – Γυναικολόγο και επισκέπτες/ τριες Υγείας και σκοπό έχουν τη διασφάλιση και την προάσπιση της υγείας όλων των ασφαλισμένων και ανασφάλιστων εγκύων, βρεφών, παιδιών και εφήβων.

Ειδικότερα στο  Σ.Π.Μ.Π.& Ε. Αμαρουσίου που στεγάζεται στο ισόγειο χώρο της Μονάδας Υγείας ΠΕΔΥ, λειτουργεί  Παιδιατρικό Ιατρείο, στο οποίο διενεργούνται εμβολιασμοί, δερμοαντιδράσεις, αντιφυματικός εμβολιασμός (B.C.G.),  σωματομετρήσεις, παρακολούθηση ανάπτυξης βρεφών και παιδιών, συμβουλευτική, πρόγραμμα πρόληψης παιδικών ατυχημάτων, παχυσαρκίας, διατροφής, κ.α.
Επίσης λειτουργεί Μαιευτικό- Γυναικολογικό Ιατρείο, όπου μπορούν να προσέρχονται οι έγκυοι για προγεννητικό έλεγχο, εξετάσεις, φάρμακα, αναρρωτικές άδειες, βεβαιώσεις κυοφορίας και λοχείας, θέματα διατροφής, μητρικού  θηλασμού, καθώς και οτιδήποτε άλλο αφορά στην παροχή υγείας στα παιδιά και στις εγκύους. 

Παράλληλα, θα πραγματοποιείται  ηλεκτρονική συνταγογράφηση εμβολίων σε ασφαλισμένα  και ανασφάλιστα βρέφη, παιδιά και εφήβους, βάσει της οποίας θα προμηθεύονται δωρεάν εμβόλια από ιδιωτικά φαρμακεία για τον εμβολιασμό τους στο Σταθμό.  

Μετάβαση στο περιεχόμενο