Έγινε στο Δήμο Αμαρουσίου η 7η Συνάντηση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Q-Cities

Print Friendly, PDF & Email


|download file .jpg 139KB|


Ξεκίνησε χθες και ολοκληρώθηκε σήμερα, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, η 7η Συνάντηση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Δικτύου Q-Cities. Στη συνάντηση συζητήθηκαν  διαχειριστικά θέματα του Δικτύου, εν όψει της 3ης Γενικής συνέλευσης του Q-Cities που θα γίνει στη Γάνδη, παράλληλα με το Διεθνές Συνέδριο «Ποιότητα για τη Τοπική Αυτοδιοίκηση», τον Φεβρουάριο.

Κατά την έναρξη της συνάντησης, χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης, που τόνισε πως «το όραμά μας είναι η διεύρυνση του Δικτύου Q-Cities και η αξιοποίηση των προοπτικών  που προσφέρει στα μέλη του για τη δυναμική ανταπόκριση στις προκλήσεις αλλά και προσκλήσεις της σύγχρονης ευρωπαϊκής πραγματικότητας των ΟΤΑ». Επίσης ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε τους αντιπροσώπους των πόλεων του Δικτύου που ανταποκρίνονται κάθε φορά στο κάλεσμα του Q-cities και ευχήθηκε στο Δήμο της Umea της Σουηδίας, που θα διαδεχθεί το Μαρούσι στην Προεδρία του Δικτύου, ένα εξίσου παραγωγικό έργου που θα οδηγήσει στην περαιτέρω αναβάθμιση του Q-cities. Παράλληλα ο κ. Δήμαρχος συνεχάρη την Umea, η οποία τιμήθηκε με τον τίτλο της «Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2014».

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του Δήμου της Umea εξέφρασαν την πεποίθησή τους ότι η συνεργασία με τον Δήμο Αμαρουσίου θα συνεχιστεί και ενταθεί εν όψει της ανάδειξης της σουηδικής πόλης σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2014, μιας και ο θεσμός αυτός έχει τις ρίζες του στην Ελλάδα καθώς ξεκίνησε μετά από πρωτοβουλία της τότε υπουργού Πολιτισμού Μελίνας Μερκούρη.

Στην συνάντηση συμμετείχαν:

Γιαν Μπιόρινγε, Διευθυντής του Δήμου Umea (Σουηδία)
Γιόχαν Γκαμμελγαρντ, Διευθυντής Ποιότητας Δήμου Umea
Μαριάννε Τέμπελς, βοηθός στρατηγικού σχεδιασμού και ποιότητας Δήμου Γάνδης (Βέλγιο)
Όπρα Μιχαέλα, εκτελεστικός υπάλληλος Δήμου Πλοϊέστι (Ρουμανία) Τζίνα Βοϊνέα, Τμήμα Διεθνών Σχέσεων Δήμου Πλοϊέστι
Σάββας Στούπας, πρόεδρος Επιτροπής Ευρωπαϊκών Σχέσεων Δήμου Λεμεσού
Σπύρος Ιατρόπουλος, πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Παρέμβασης και Υγείας του Δήμου Νέας Ιωνίας Μαγνησίας
Στάθης Νικιφόρου, διευθυντής προγραμματισμού Δήμου Νέας Ιωνίας Μαγνησίας.


           


Μετάβαση στο περιεχόμενο