Έγιναν τα εγκαίνια του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία του Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email


Ο κ.Πατούλης με την κ.Δασκαλάκη-Μυτιληναίου και ένα από τα παιδιά του ΚΔΑΠ, εγκαινιάζουν το Κέντρο.
|download file .jpg 153 KB|


Έναν πίνακα ζωγραφικής παιδιού του ΚΔΑΠ δώρισε συμβολικά ο κ.Πατούλης στην κ.Δασκαλάκη-Μυτιληναίου.
|download file .jpg 129 KB|


Ο κ.Πατούλης και η κ.Χαλιώτη με τα παιδιά τα οποία θα βρουν στους χώρους του ΚΔΑΠ την ευκαιρία να περάσουν ευχάριστα και δημιουργικά τον χρόνο τους.
|download file .jpg 106 KB|


Μια ακόμη δομή στην υπηρεσία των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη έγινε πράξη με τα εγκαίνια χθες, 3 Ιουνίου 2010, του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με αναπηρία Δήμου Αμαρουσίου.


Τα εγκαίνια πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ.Γ.Πατούλης, ο οποίος δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος που το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ατόμων με αναπηρία (ΚΔΑΠ), ένα αίτημα πολλών ετών των γονιών που έχουν παιδί με κάποια μορφής αναπηρίας, έγινε πράξη.


Ο κ.Πατούλης τόνισε πως «βασικός στόχος του Κέντρου είναι η δημιουργική απασχόληση, η κοινωνική ένταξη, η στήριξη των οικογενειών ώστε να αντιμετωπιστούν καταστάσεις κοινωνικού αποκλεισμού, να αποφευχθεί η χρήση ιδρυματικής φροντίδας και να επιτευχθεί η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους.


Υπό την επίβλεψη του άρτια καταρτισμένου εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού του Κέντρου, τα παιδιά και οι έφηβοι με αναπηρία θα έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν δωρεάν τον ελεύθερό τους χρόνο, μέσα σε ένα περιβάλλον ασφάλειας και φροντίδας.


Συμμετέχοντας ενεργά σε προγράμματα εικαστικής αγωγής, ζωγραφικής, κατασκευών, άθλησης, ψυχοκινητικής και μουσικοκινητικής αγωγής, σε επισκέψεις σε μουσεία και θεατρικά παιχνίδια.


Παράλληλα, θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες και να εκπαιδευτούν σε θέματα αυτοεξυπηρέτησης (διατροφή, καθαριότητα, υγιεινή) και κυκλοφοριακής αγωγής.


Η λειτουργία του  Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα στην προσπάθεια που καταβάλλουμε ως Δημοτική Αρχή ώστε να γίνει θεσμός-πράξη αυτό που ονομάζεται “αλυσίδα πρόσβασης” και αφορά την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία σε κτήρια, υπηρεσίες και κάθε είδους παροχές.


Με λίγα λόγια την ισότιμη πρόσβασή τους παντού».


Ο κ.Πατούλης ευχαρίστησε θερμά Όμιλο Μυτιληναίου και ιδιαίτερα «την κ.Σόφη Δασκαλάκη–Μυτιληναίου για την οικονομική βοήθεια στην ολοκλήρωση αυτού του Κέντρου, για την πολύτιμη συμπαράστασή τους στην προσπάθεια του Δήμου αλλά κυρίως για την ευαισθησία και το ανθρώπινό τους πρόσωπο».


Συμβολικά, ο κ.Δήμαρχος δώρισε στην κ.Δασκαλάκη έναν πίνακα ζωγραφικής, έργο παιδιού του ΚΔΑΠ.


Από την πλευρά της, η κ.Σ.Δασκαλάκη-Μυτιληναίου, εκπρόσωπος του Ομίλου Μυτιληναίου, ο οποίος ανέλαβε την χρηματοδότηση μέρους της δημιουργίας και λειτουργίας του ΚΔΑΠ, ανέφερε: «Αισθανθήκαμε την ανάγκη ως επιχείρηση με έδρα το Μαρούσι, να προσφέρουμε στην πόλη και παράλληλα να αναδείξουμε το ανθρώπινο πρόσωπό μας.


Το ΚΔΑΠ ήταν κάτι που έλειπε και με μεγάλη χαρά αποφασίσαμε να στηρίξουμε τη δημιουργία αυτού του χώρου, όπου τα παιδιά αυτά θα μπορούν να περνούν την ώρα τους δημιουργικά σε ένα ευχάριστο περιβάλλον και να επιστρέφουν στο σπίτι τους ανανεωμένα.


Ο Όμιλος θα είναι πάντα κοντά τους και είμαστε βέβαιοι για την επιτυχία αυτού του εγχειρήματος».


Στην εκδήλωση παρέστησαν οι αντιδήμαρχοι κ.Ρ.Χαλιώτη και Επ.Γαρδέλης, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αλληλεγγύης & Πρόληψης κ.Γ.Πουλόπουλος και η Δημ.Σύμβουλος κ.Γλ.Μοστρού, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Ε.Κοκκινάκη, η πρόεδρος του Συλλόγου γονέων, συγγενών & φίλων ατόμων με αναπηρία «Αμαρυσία Εστία» κ.Σ.Κοντοπούλου και ο Πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» κ.Κ.Γιαννόπουλος.


Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) βρίσκεται σε κτήριο επί της οδού Ζήνωνος Ελεάτου 8, τηλ. 2106180073.


Οι ώρες λειτουργίας του είναι 16:00-20:00 καθημερινά.


Μετάβαση στο περιεχόμενο