Εγγραφές ενηλίκων σε νέα προγράμματα εκπαίδευσης του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.Ε.Κ.Ε.) για την περίοδο 2007-2008

Print Friendly, PDF & Email

Το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Κ.Ε.Ε.) Χαλανδρίου , σε συνεργασία με το Δήμο Αμαρουσίου αναμένεται να ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2007 την υλοποίηση των εξής νέων εκπαιδευτικών προγραμμάτων Δια Βίου Εκπαίδευσης.


1) ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ (125 ΩΡΕΣ)


Μελετώνται οι έννοιες της κοινωνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας, της οργάνωσης, διοίκησης και πολιτικής της αγοράς ( marketing ) των κοινωνικών επιχειρήσεων, και της ισότητας των ευκαιριών στην επαγγελματική και κοινωνική ζωή και στην γυναικεία επιχειρηματικότητα. Ενδιαφέρει από ενήλικες ανεξαρτήτως χαρακτηριστικών και προηγούμενης εμπειρίας (άντρες ή γυναίκες, νέους και μεγαλύτερης ηλικίας, εργαζόμενους ή μη) μέχρι στελέχη επιχειρήσεων ή μεγάλων οργανισμών που θέλουν να ενημερωθούν για την πολιτική των ίσων ευκαιριών επί μέρους κατηγοριών εργαζομένων. Αφορά, επίσης, ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που επιθυμούν να δημιουργήσουν κάποια δομή κοινωνικής επιχείρησης.


2) ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


(125 ΩΡΕΣ)


Το πρόγραμμα ενδιαφέρει οποιονδήποτε επιθυμεί να βρει εργασία ή να βελτιώσει την επαγγελματική του θέση. Τα οφέλη που αναμένεται να κερδίσει αναφέρονται σε γνώσεις και ικανότητες σχετικές με τη διαχείριση του εαυτού (αυτογνωσία), την επαγγελματική καριέρα του ίδιου ή των παιδιών του, αλλά και των μαθητών ή των υφισταμένων του (συμβουλευτική σταδιοδρομίας), τη διαχείριση του άγχους και την βελτίωση του ομαδικού πνεύματος και της επικοινωνίας στους χώρους εργασίας.


3) ΔIΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙ ΚΡΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ (125 ΩΡΕΣ)


Το πρόγραμμα απευθύνεται σε οποιονδήποτε χρειάζεται ή επιθυμεί να αποκτήσει ικανότητες διαχείρισης κρίσεων και πανικού σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών. Αφορά άτομα ή ομάδες εθελοντών ή επαγγελματιών που θέλουν να μάθουν πώς να χειρίζονται δύσκολες καταστάσεις εξαιτίας σεισμών, πλημμυρών, πυρκαγιών προσφέροντας πρώτες βοήθειες και υποστήριξη στους πληγέντες, ή υπηρεσίες οργάνωσης και διαχείρισης σχετικών καταυλισμών.4) ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ (250 ΩΡΕΣ) περιλαμβάνει τις ενότητες:


1. Βασικές Έννοιες Η/Υ στην Κοινωνία της Πληροφορίας ( word , windows , internet ).
2. Εισαγωγή σε Υπολογιστικά Φύλλα- Παρουσιάσεις- Βάσεις Δεδομένων ( excel , access , PowerPoint ).
3. Προχωρημένα θέματα σχετικά με Υπολογιστικά Φύλλα- Παρουσιάσεις -Βάσεις Δεδομένων.
4. Πολυμέσα και Web Publishing .
5. Πληροφορική και Καθημερινές ασχολίες.


5) ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ -ΔΙΟΙΚΗΣΗ -ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ (250 ΩΡΕΣ) , περιλαμβάνει:


1. Στοιχεία οικονομικής θεωρίας -Καινοτομία-Επιχειρηματικότητα -Επιχειρήσεις.
2. Οργάνωση & Διοίκηση Επιχειρήσεων -Μάρκετινγκ.
3. Μαθηματικά της αγοράς -Στατιστική.
4. Χρηματοοικονομική-Λογιστική.
5. Χρήση Νέων Τεχνολογιών στις Επιχειρήσεις.

 

Τα προγράμματα είναι διάρκειας 125 και 250 ωρών και οδηγούν στην απόκτηση «Πιστοποιητικού Δια Βίου Εκπαίδευσης», σύμφωνα με τον νόμο 3369/6-7-2005. Παρέχονται δωρεάν και θα διεξάγονται τρία απογεύματα την εβδομάδα. Ανάλογα με τον αριθμό των αιτήσεων, τον διαθέσιμο χρόνο των εκπαιδευομένων και των εκπαιδευτών και τη διαθεσιμότητα των αιθουσών διδασκαλίας, τα τμήματα αναμένεται να ξεκινήσουν στα τέλη Σεπτέμβρη του 2007.


Για πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα μπορείτε να ανατρέξετε και στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.) www . ideke . edu . gr , του φορέα της Γενικής Γραμματείας Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Γ.Γ.Ε.Ε.) του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠ.Ε.Π.Θ.) που υλοποιεί τα παραπάνω προγράμματα στο πλαίσιο του ‘Εργου «Προγράμματα Δια Βίου Εκπαίδευσης στα Κ.Ε.Ε και στο Κ.Ε.Ε.ΕΝ.ΑΠ.» που εντάσσεται στο ΕΠΕΑΕΚ 11 του ΥΠΕΠΘ, ΜΕΤΡΟ 2.5. ΕΝΕΡΓΕΙΑ 2.5.1, ΠΡΑΞΗ 2.5.1.α, και συγχρηματοδοτείται από το ΕΚΤ και εθνικούς πόρους.


Η κατάθεση των αιτήσεων για την πα0ρακολούθηση των παραπάνω προγραμμάτων ξεκινά τον Ιούνιο και ολοκληρώνεται το Σεπτέμβριο του 2007. ‘Εντυπα αιτήσεων συμμετοχής διατίθενται από τη γραμματεία του Κ.Ε.Ε. Χαλανδρίου, μεταξύ 09:00-17:00, Ριζαρείου 1, Ριζάρειος Εκκλησιαστική Σχολή, Χαλάνδρι ΤΚ 15233.


τηλ. επικοινωνίας: 210 6823964


Την αίτηση μπορείτε να προμηθευτείτε επίσης από το Δήμο Αμαρουσίου

τηλ. επικοινωνίας: 210-8760167

Μετάβαση στο περιεχόμενο