Έχουν ονοματεπώνυμο οι ευθύνες για τη μη πληρωμή των συμβασιούχων εργαζομένων των Δήμων

Print Friendly, PDF & Email

Να δώσει άμεσα λύση η Κυβέρνηση και να καταθέσει την τροπολογία που υποσχέθηκε. Δεν έχει κανένας το δικαίωμα «να παίζει με το ψωμί» χιλιάδων οικογενειών

 

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος από τον περασμένο Δεκέμβριο είχε επισημάνει τα νομοτεχνικά προβλήματα που θα προκύψουν από την απόφαση της Κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργού κ. Βερναρδάκη, να ανανεωθούν οι συμβάσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα στους Δήμους

Είχαμε επισημάνει τον κίνδυνο ότι όταν θα στέλνονταν τα εντάλματα πληρωμής στους Επιτρόπους και το Ελεγκτικό Συνέδριο, αυτά δεν θα εγκρίνονταν, με αποτέλεσμα να είναι στον αέρα η πληρωμή των δεδουλευμένων χιλιάδων εργαζομένων. Το πρόβλημα το γνώριζε και η Κυβέρνηση,  γι αυτό και οι αρμόδιοι υπουργοί  είχαν δημόσια δεσμευθεί ότι θα έφερναν τροπολογία στη Βουλή έγκαιρα, ώστε να λυθεί το πρόβλημα που όλοι γνώριζαν ότι θα προκύψει.

Δυστυχώς, παρά τις δεσμεύσεις τους, τίποτα δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα. Η μισθοδοσία χιλιάδων εργαζομένων είναι στον αέρα. Αυτό που έχει μείνει, είναι οι απειλές της Κυβέρνησης, ότι θα ασκηθούν διώξεις σε όσους Δημάρχους αρνηθούν να ανανεώσουν τις συμβάσεις των εργαζομένων που είχαν λήξει.

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος θεωρεί απαράδεκτη και πρωτοφανή την κατάσταση που επικρατεί.

Δήμοι και εργαζόμενοι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα θέατρο του παραλόγου, απέναντι σε μια Κυβέρνηση που από τη μια μας απειλεί με διώξεις αν δεν εφαρμόσουμε έναν νόμο που ψήφισε, ο οποίος όμως έχει τεράστια νομικά και συνταγματικά προβλήματα.

Κι από την άλλη αρνείται να δώσει νομοθετική λύση σε ένα πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε, προφανώς γιατί γνωρίζει ότι η λύση αυτή που υποσχέθηκε έχει νομοτεχνικά προβλήματα.

Επιπλέον, έχει δημιουργηθεί ένα ακόμη πρόβλημα για τους Δημάρχους,  που κινδυνεύουν να τους καταλογιστούν τα χρήματα που θα αναγκαστούν να καταβάλουν ως δεδουλευμένα στους εργαζόμενους, εφόσον αυτοί προσφύγουν δικαστικά και δικαιωθούν.

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος καλεί την Κυβέρνηση να σοβαρευτεί επιτέλους. Οι  αρμόδιοι υπουργοί πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Αν δεν μπορούν να δώσουν λύση στο πρόβλημα που δημιούργησαν, πρέπει να παρέμβει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και να δώσει λύση.
 

Σε κάθε περίπτωση, έχουν ονοματεπώνυμο οι ευθύνες για τη μη πληρωμή μέχρι σήμερα των συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα των Δήμων.

Η Κ.Ε.Δ.Ε. απαιτεί να δώσει άμεσα λύση η Κυβέρνηση και να καταθέσει την τροπολογία που υποσχέθηκε. Δεν έχει κανένας το δικαίωμα «να παίζει με το ψωμί» χιλιάδων οικογενειών.

Μετάβαση στο περιεχόμενο