Δύο ακόμα σημαντικά έργα ξεκίνησαν στο Μαρούσι

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: «Βάζουμε τέλος σε αδιέξοδα. Με τις δικές μας δυνάμεις αναβαθμίζουμε τις γειτονιές Εργατικές Κατοικίες και Σωρός»

 

Δύο ακόμα σημαντικά έργα για τις γειτονιές του Σωρού και των Εργατικών Κατοικιών ξεκίνησαν μετά το πράσινο φως που έδωσε με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο. Πρόκειται για την ανάπλαση του κοινόχρηστου χώρου 9760 και της γύρω περιοχής στο Σωρό και τη διαμόρφωση των οδών Αχιλλείου και Δραγατσανίου στις Εργατικές Κατοικίες. Στα εργοτάξια βρέθηκε ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Γιώργο Διδασκάλου και στελέχη της Τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, επιβλέποντας την εκτέλεση των εργασιών.

Ανάπλαση Κ.Χ. 9760 και γύρω περιοχής στον Σωρό

Το έργο της ανάπλασης του χώρου που μέχρι πρότινος στέγαζε το αμαξοστάσιο του Δήμου, συνολικού προϋπολογισμού 2.4 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνει την αναβάθμιση της περιοχής με την επιλογή κατάλληλων υλικών επίστρωσης εδάφους και αστικού εξοπλισμού με παράλληλη ανεμπόδιστη, άνετη και ασφαλή κίνηση των Α.Μ.Ε.Α, και την επιλογή κατάλληλης φυτεύσεων για την ανάδειξη του χώρου, με δέντρα και θάμνους, ενδημικά της περιοχής και ανθεκτικά στις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.

Επίσης, περιλαμβάνει τη διαμόρφωση και ασφαλτόστρωση των περιμετρικών οδών και συγκεκριμένα της οδού Κονίτσης, από την οδό Αγίου Αθανασίου ως την οδό Κέκροπος, της οδού Αγίου Αθανασίου, από την οδό Σωρού ως την οδό Κονίτσης, της οδού Σωρού, από την οδό Αμαρουσίου – Χαλανδρίου έως την οδό Αμμοχώστου.

Διαμόρφωση οδών Δραγατσανίου και Αχιλλείου

Το έργο συνολικού ύψους 295.000 ευρώ περιλαμβάνει τη διαμόρφωση του οδικού δικτύου (κατασκευή πεζοδρομίων και οδοστρώματος), και τη βελτίωση της προσβασιμότητας στη συγκεκριμένη περιοχή. Επιπλέον, περιλαμβάνει ενίσχυση του πρασίνου κατά μήκος των οδών παρέμβασης, με τη φύτευση νέων δέντρων και άλλων θαμνωδών φυτών. Οι παραπάνω παρεμβάσεις θα συμβάλουν τόσο στη λειτουργική όσο και στην αισθητική αναβάθμιση της περιοχής.

Στην οδό Δραγατσανίου οι επεμβάσεις περιλαμβάνουν διαμόρφωση συνολικού πλάτους 10 μ. οδοστρώματος και πεζοδρομίων, με προσβασιμότητα από τα ΑΜΕΑ και φύτευση νέων δέντρων.

Στην οδό Αχιλλείου, το μήκος της επέμβασης θα είναι περίπου 225 μ. και περιλαμβάνει και τη διάνοιξή της τοπικά, όπου αυτό απαιτείται. Κατά μήκος της οδού, στη μία πλευρά της, φυτεύονται νέα δέντρα και κατασκευάζονται παρτέρια με θαμνώδη φύτευση.

Με την ευκαιρία της επίβλεψης των εργασιών στις δύο γειτονιές της πόλης, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: «Ο αγώνας μας για το Μαρούσι και τις γειτονιές της πόλης είναι διαρκής. Μέχρι την τελευταία ημέρα της διοίκησής μας δρομολογούμε παρεμβάσεις σημαντικές σε γειτονιές που τις χρειάζονται. Αναβαθμίζουμε την εικόνα τους και την ποιότητα ζωής των διαμενόντων. Και δεν μένουμε μόνο σε αυτά. Θέτοντας τέλος σε μία σειρά από αδιέξοδα, με δικούς μας πόρους, βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη πάνω από 25 έργα σε όλες τις γειτονιές και πολλά ακόμα ξεκινούν το αμέσως επόμενο διάστημα. Αφήνουμε υποδομές ουσίας για τη βελτίωση της ζωής στην πόλη μας».

 

Σχετικά αρχείαΔύο ακόμα σημαντικά έργα ξεκίνησαν στο Μαρούσι_1


Δύο ακόμα σημαντικά έργα ξεκίνησαν στο Μαρούσι_2


Δύο ακόμα σημαντικά έργα ξεκίνησαν στο Μαρούσι_3


Δύο ακόμα σημαντικά έργα ξεκίνησαν στο Μαρούσι_4


Δύο ακόμα σημαντικά έργα ξεκίνησαν στο Μαρούσι_5


Δύο ακόμα σημαντικά έργα ξεκίνησαν στο Μαρούσι_6


Δύο ακόμα σημαντικά έργα ξεκίνησαν στο Μαρούσι_7


Δύο ακόμα σημαντικά έργα ξεκίνησαν στο Μαρούσι_8


Δύο ακόμα σημαντικά έργα ξεκίνησαν στο Μαρούσι_9


Δύο ακόμα σημαντικά έργα ξεκίνησαν στο Μαρούσι_10

Μετάβαση στο περιεχόμενο