Δυναμικό παρών του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη στην πανελλαδική κινητοποίηση των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης έδωσε δυναμικό παρών στην Πανελλαδική κινητοποίηση και τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τον Δήμαρχο Γαλατσίου Κ.Τσίρο, το Δήμαρχο Χαλανδρίου Γιώργο Κουράση και τον Αντιδήμαρχο Σπάτων – Αρτέμιδος Θαν. Μαργέτη στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Δημάρχων.


Στην πανελλαδική κινητοποίηση και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την άρση των ρυθμίσεων που βάλλουν κατά της συνταγματικά κατοχυρωμένης διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας των Δήμων συμμετείχε δυναμικά ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης.


Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, το προεδρείο και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ συναντήθηκαν στη Βουλή με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρόεδρο της Δημοκρατικής, Αριστεράς Φώτη Κουβέλη.


Ο κ. Βενιζέλος, σε δηλώσεις του, αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο της αυτοδιοίκησης σε περιόδους κρίσης, όπως αυτή που ζούμε σήμερα και τόνισε ότι πρέπει ο θεσμός να κρατηθεί ζωντανός.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ από την πλευρά του, αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σημείωσε ότι ουσιαστικά λειτουργεί υποκαθιστώντας σε κρίσιμους τομείς την απουσία του κοινωνικού κράτους.
Στη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε και η ανάγκη οικονομικής στήριξης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης λαμβάνοντας υπόψη τις δημοσιονομικές συνθήκες, που βιώνει η χώρα.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης σε δηλώσεις του υπογράμμισε:
«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι η μόνη εγγύηση για να λυθούν τα προβλήματα με τα οποία βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπη η κοινωνία μας. Είναι ο μόνος φορέας που μπορεί να δώσει λύσεις στους πολίτες που δοκιμάζονται καθημερινά οι αντοχές τους.
Η Κεντρική Εξουσία όμως οφείλει να αναλάβει τις δικές της ευθύνες, που αφορούν αφενός στην οικονομική υποστήριξη των Δήμων στον καθημερινό τους αγώνα για την κοινωνική συνοχή και τη διατήρηση του κράτους πρόνοιας με την απόδοση των πόρων που της οφείλει, και αφετέρου να προχωρήσει άμεσα στις αναγκαίες θεσμικές αλλαγές, προκειμένου να διορθωθεί η κατάπτυστη νομολογία του Καλλικράτη.
Εμείς αγωνιζόμαστε, ώστε να βελτιώνουμε καθημερινά με έργα υποδομής την ποιότητα ζωής στην πόλη μας και μαζί με τους εργαζόμενούς μας που έχουν κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα να βρισκόμαστε νυχθημερόν στην υπηρεσία των κατοίκων της.»

Μετάβαση στο περιεχόμενο