Δυναμικό παρών του Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλη στο Πανελλήνιο Παναναπηρικό Συλλαλητήριο, την Πέμπτη 27/9/2012

Print Friendly, PDF & Email

Ο Δήμος Αμαρουσίου και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών στηρίζουν  το Πανελλήνιο Παναναπηρικό Συλλαλητήριο, που διοργανώνει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012, στις 10:00 το πρωί, στην Πλατεία Ομονοίας.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης πλαισιωμένος από τις αντιπροσωπείες των δύο φορέων θα συμμετέχει δυναμικά στο Παναναπηρικό Συλλαλητήριο, με στόχο τη διεκδίκηση ισότιμης Υγείας σε όλες τις κατηγορίες των ατόμων με αναπηρία και την επαναλειτουργία του Σικιαριδείου Ιδρύματος, που λειτουργεί στα διοικητικά όρια του Δήμου, ώστε εκατοντάδες παιδιά με νοητική υστέρηση να έχουν την απαραίτητη κοινωνική μέριμνα, προστασία και δημιουργική απασχόληση που έχουν ανάγκη.


Σε δηλώσεις του ο κος Πατούλης σημειώνει:


«Οι ακρωτηριαστικές περικοπές στο χώρο της Υγείας έπληξαν πρώτα και πάνω από όλα την υγεία και την επιβίωση των Ατόμων με Αναπηρία: εξειδικευμένες φαρμακευτικές αγωγές αποσύρονται από το ελληνικό εμπόριο, νοσηλείες και φάρμακα υψηλού κόστους, για υποκατάσταση και θεραπεία χρονίων νοσημάτων που εκλείπουν, ασφαλιστικά ταμεία που αρνούνται να εγκρίνουν ζωτικής σημασίας εργαστηριακές εξετάσεις, διαγνωστικούς ελέγχους και θεραπείες, νοσοκομεία που στερούνται πια βασικού εξοπλισμού για να αντιμετωπίσουν ασθενείς με χρόνια νοσήματα…. και σε όλα αυτά, κόβονται και τα επιδόματα αναπηρίας.


Πόσο ακόμη θα αφήσουμε αυτό το κοινωνικό κράτος να τιμωρήσει τα άτομα με αναπηρία; Πόσο ακόμη θα αφήσουμε αυτή την ανθρωπιστική κρίση στα ΑμεΑ, στο βωμό μιας οικονομικής κρίσης που επί χρόνια σχετιζόταν με την ασύδοτη βάφτιση «αναπήρων» επειδή απουσίαζαν οι στοιχειώδεις ελεγκτικοί μηχανισμοί;


Στο πλαίσιο εξορθολογισμού και εξυγίανσης και αναδιάρθρωσης του ελληνικού κράτους, πρέπει να ενισχύονται οι δομές εκείνες που πραγματικά συμβάλουν στη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων.
Δηλώσαμε την κάθετη αντίθεσή μας στο λουκέτο του Σικιαρίδειου Ιδρύματος και τονίσαμε ότι η αναγκαία περιστολή πόρων της κρατικής δαπάνης σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφορά την περικοπή πόρων από ιδρύματα, όπως το Σικιαρίδειο ίδρυμα.
 Διαμαρτυρηθήκαμε για τη συμμετοχή των χρονίως πασχόντων στη φαρμακευτική αγωγή, στηρίξαμε τα αληθή αναπηρικά επιδόματα που αποτελούν ανάσα στις πολυέξοδες παροχές υγειονομικών υπηρεσιών στα ΑμεΑ, ένα περισσότερο σήμερα που τα ασφαλιστικά ταμεία κλείνουν τις πόρτες τους.
Στηρίζουμε το πανελλήνιο Παναναπηρικό Συλλαλητήριο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) την Πέμπτη 27-9-2012 στην Πλατεία Ομονοίας στις 10 πρωί για να διεκδικήσουμε όλοι μαζί την ισότιμη Υγεία σε όλες τις κατηγορίες των ατόμων με αναπηρία.
»

Μετάβαση στο περιεχόμενο