Δυναμικό παρών του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη στη συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας της ΚΕΔΕ στα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης στη έκτακτη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ, με μοναδικό θέμα την αντιμετώπιση της δεινής οικονομικής κατάστασης των Δήμων.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης συμμετέχει δυναμικά με ομολόγους του στη πορεία διαμαρτυρίας προς τα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, όπου επέδωσαν ψήφισμα στο οποίο δηλώνεται κατηγορηματικά η απόφαση της ΚΕΔΕ να μην επιτρέψει να οδηγηθούν σε χρεοκοπία και κατάρρευση οι Δήμοι της χώρας.


Δυναμικό παρών έδωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης στη συγκέντρωση και στην πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε προς τα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, μετά την έκτακτη γενική συνέλευση που διοργάνωσε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), με μοναδικό θέμα την αντιμετώπιση της δεινής οικονομικής κατάστασης των Δήμων.


Ήδη από το 2009, οι ΟΤΑ έχουν υποστεί μείωση 50,6% για λειτουργικές δαπάνες και 55,16% για επενδύσεις, ενώ από εφέτος έχει αρχίσει και η αφαίμαξη των ήδη μειωμένων πόρων. Από τα χρήματα των ΟΤΑ για το 2012 αφαιρέθηκαν ήδη 190 εκατ. Ευρώ για πληρωμή οφειλών του 2011 που αφορούσαν προνοιακά επιδόματα και μεταφορές μαθητών. Αποτέλεσμα των μειώσεων αυτών είναι η δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι Δήμοι.


Αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ επέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας στον Υπουργό Εσωτερικών κο. Αναστάσιο Γιαννίτση και στον Υπουργό Οικονομικών κο. Φίλιππο Σαχινίδη, στο οποίο δηλώνεται κατηγορηματικά η απόφαση της ΚΕΔΕ να μην επιτρέψει να οδηγηθεί σε χρεοκοπία και κατάρρευση ένας από τους λίγους θεσμούς που απέμειναν με οργανωτική και λειτουργική ικανότητα, στους οποίους μπορεί να στηριχθεί η χώρα μας για να ανακάμψει από την κρίση.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης σε δήλωση του υπογραμμίζει:
«Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε την περαιτέρω υποβάθμιση των ΟΤΑ και των υπηρεσιών που προσφέρουν καθημερινά στους πολίτες. Με δυναμικές κινητοποιήσεις θα αγωνισθούμε, ώστε να σταματήσει η οικονομική αφαίμαξη των Δήμων και η Κεντρική Εξουσία να αποδώσει στο έπακρον όσα οφείλει σ’ αυτούς.»

Μετάβαση στο περιεχόμενο