Δυναμικό «παρών» έδωσαν οι εθελοντές στην τελευταία για το 2012 αναδάσωση του Σ.Π.Α.Π στο Πεντελικό και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το 2013

Print Friendly, PDF & EmailΕθελοντές κατά την προσπάθειά τους να πρασινίσουν την πλαγιά.O Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, επί τω έργω.O Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με εκπροσώπους του συλλόγου «Έκφραση».O Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τον Αντιπρόεδρο της Ε.Ε του Σ.Π.Α.Π Ν. Παναγιώτου, το δημοτικό σύμβουλο Πεντέλης Γ. Ζώη, τον υπεύθυνο του Γραφείου Περιβάλλοντος Δήμου Αμαρουσίου Π. Τσιτσιμπάση, και τους δημοτικούς συμβούλους Αμαρουσίου Στ. Τσιπουράκη, και Δ. Καρλαύτη.O Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τον Αντιπρόεδρο της Ε.Ε Ν. Παναγιώτου, το δημοτικό σύμβουλο Πεντέλης Γ. Ζώη, τον Αντιδήμαρχο Αμαρουσίου Ν. Αλεπού, το δημοτικό σύμβουλο Αμαρουσίου Δ. Καρλαύτη, και τη δημοτική σύμβουλο Πεντέλης Δ. Καπράλου.

Σημαντική ήταν η προσφορά των χορηγών και σε αυτή την αναδάσωση του Σ.Π.Α.Π.


Στιγμές χαλάρωσης στο σημείο συνάντησης.


O Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με μεμονωμένους εθελοντές και εκπροσώπους του Συλλόγου Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης».O Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με το Γενικό Διευθυντή του ΣΚΑΪ Γ. Σπανολιό. 


 


Με σημαντική συμμετοχή εθελοντών πραγματοποιήθηκε η τελευταία αναδάσωση που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) για το 2012 στο Πεντελικό, και συγκεκριμένα στην πλαγιά δίπλα στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης. Η δεντροφύτευση 10.000 νέων φυτών πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αναδασώσεων της Περιφέρειας Αττικής και το ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, παρόντος του Προέδρου του Σ.Π.Α.Π και Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, καθώς και μελών του Δ.Σ του Συνδέσμου.


Οικογένειες, φορείς, εταιρίες αλλά και μεμονωμένοι εθελοντές όλων των ηλικιών αλλά και φίλοι του δάσους και ευαισθητοποιημένοι περιβαλλοντικά πολίτες από διάφορους Δήμους της Αττικής, με σύμμαχο τον αίθριο καιρό ανηφόρησαν από νωρίς στο βουνό, και όλοι μαζί, έκαναν ένα ακόμη βήμα στην προσπάθεια για να πρασινίσουν και πάλι οι πλαγιές του Πεντελικού.


Με την ευκαιρία της συμμετοχής του στην 5η δεντροφύτευση του Σ.Π.Α.Π στο Πεντελικό για το 2012, ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, δήλωσε: «Με τη σημερινή δεντροφύτευση ολοκληρώνουμε το έργο φύτευσης του χειμώνα του 2012 και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το 2013. Έχοντας στο πλευρό μας ανθρώπους που σταθερά δείχνουν με την παρουσία και τη συμμετοχή τους την αγάπη τους για το βουνό της Πεντέλης και το πράσινο, με τον ίδιο ζήλο και το ίδιο ακούραστα, θα συνεχίσουμε και τη νέα χρονιά το έργο μας να δώσουμε και πάλι ζωή στο καταστραμμένο από τις φωτιές Πεντελικό όρος. Μας χαροποιεί ιδιαίτερα που σύμμαχοί μας είναι πολίτες κάθε ηλικίας από μικρά παιδιά μέχρι μεγάλης ηλικίας άνθρωποι. Θα ήθελα να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση των τριών τελευταίων δράσεών μας αλλά και τους χορηγούς μας που σταθερά τις στηρίζουν δίνοντάς τους χαρακτήρα γιορτής».


Για την πραγματοποίηση της δεντροφύτευσης συνεργάστηκαν τα Εξωτερικά Συνεργεία, τα Γραφεία Περιβάλλοντος και Εθελοντισμού του Δήμου Αμαρουσίου αλλά και η Δημοτική Συγκοινωνία Αμαρουσίου που φρόντισε για την ασφαλή και άνετη μετακίνηση των εθελοντών από και προς το σημείο της δεντροφύτευσης, όπως επίσης, το ασθενοφόρο του Δήμου Αμαρουσίου που ήταν στη διάθεση των εθελοντών για κάθε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.


Στο σημείο της δεντροφύτευσης βρίσκονταν, επίσης, ο Αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Σ.Π.Α.Π και Αντιδήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Παναγιώτου, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Εξωραϊσμού του Δήμου Αμαρουσίου Βασίλης Κόκκαλης, ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Διαφάνειας Νικόλας Αλεπούς, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αμαρουσίου Δημήτρης Καρλαύτης, και Στέφανος Τσιπουράκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Πεντέλης Δήμητρα Καπράλου, και Γιάννης Ζώης, καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι από άλλους Δήμους της Αττικής, η Γενική Συντονίστρια του Σ.Π.Α.Π Μαρία Καπασσά, ο Υπεύθυνος του Γραφείου Περιβάλλοντος του Δήμου Αμαρουσίου Παντελής Τσιτσιμπάσης, ο Γενικός Διευθυντής του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ Γ. Σπανολιός, όπως και άλλοι εκπρόσωποι του σταθμού και συλλόγων.


Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνει ο Σ.Π.Α.Π στους χορηγούς της δράσης: την εταιρία Nestle για την προσφορά καφέ NESCAFE Green Blend, την εταιρία LIPTON για την προσφορά ζεστού τσαγιού, την εταιρία ΚΟΡΠΗ για τις φιάλες νερού που προσέφερε στους συμμετέχοντες, την Παραδοσιακή Χαλβαδοποιία Μαραθώνος για την προσφορά χαλβά και λουκουμάδων, το Αρτοποιείο Χατζηγαβριήλ για την προσφορά άρτου, την εταιρία Chiquita για την προσφορά ποσότητας μπανάνας, τη Μπισκοτοποιΐα ΤΡΙΑΛΑΜΔΑ για την προσφορά βουτημάτων και μπισκότων στους εθελοντές, καθώς και στα εξωτερικά συνεργεία του Δήμου Αμαρουσίου για την ετοιμασία χειροποίητης ζεστής σούπας.


Παρόντες ήταν, επίσης, εκπρόσωποι από το Σύλλογο Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης», από το Σύνδεσμο Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου (Σ.Ε.Κ.Α), από το Σύλλογο «Έκφραση», την Δ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδας, καθώς και από άλλους φορείς και συλλόγους από την Αττκή.


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο