Δυναμική παρέμβαση του Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλη στην εκδήλωση της Αθηναϊκής Δράσης Πολιτών για την παράνομη μετανάστευση

Print Friendly, PDF & Email

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γ. Πατούλης από το βήμα της εκδήλωσης της Αθηναϊκής Δράσης Πολιτών ζήτησε ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και τη θωράκιση της δημόσιας υγείας.
Στο πάνελ ο υποψήφιος βουλευτής της Α’ Αθήνας, Αναπληρωτής Τομεάρχης Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της ΝΔ Ν. Μηταράκης, ο Οικονομολόγος, μέλος ΚΙ.ΠΟΚ.Α. Κ. Ρερρές, ο Αντιπρόεδρος της Αθηναϊκής Δράσης Πολιτών Σπ. Μεταξάς και ο συντονιστής της εκδήλωσης Δημοσιογράφος – Επικοινωνιολόγος Σ. Τζούμας.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γ. Πατούλης με τον υποψήφιο βουλευτή της Α’ Αθήνας, Αναπληρωτή Τομεάρχη Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της ΝΔ κο. Ν. Μηταράκη, στην εκδήλωση της Αθηναϊκής Δράσης Πολιτών με θέμα:« Παράνομη μετανάστευση:Οικονομικές και Κοινωνικές Επιπτώσεις».Πλήθος πολιτών συμμετείχε στην εκδήλωση της Αθηναϊκής Δράσης Πολιτών για την παράνομη μετανάστευση και τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις αυτής.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γ. Πατούλης ανταλλάσει θερμό χαιρετισμό με τους πολίτες, στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Αθηναϊκή Δράση Πολιτών.


Να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και τη θωράκιση της δημόσιας υγείας και όχι πυροτεχνήματα ενόψει των εκλογών ζήτησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης, μιλώντας στην εκδήλωση της Αθηναϊκής Δράσης Πολιτών με θέμα:«Παράνομη μετανάστευση:Οικονομικές και Κοινωνικές Επιπτώσεις».


Ο κ. Πατούλης με την ιδιότητα του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών τόνισε πως ο ΙΣΑ δεν περίμενε να έλθουν οι εκλογές για να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και να επισημάνει τους κινδύνους από το συνωστισμό των παράνομων μεταναστών ειδικά στο κέντρο της Αθήνας, καθώς και τις άθλιες συνθήκες διαβίωσής τους που συμβάλει στην εμφάνιση στη χώρα μας νόσων που είχαν εκριζωθεί εδώ και πολλές δεκαετίες.


 Όπως επισήμανε επίσης σε αυτή την πόλη και σε όλη τη χώρα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ζουν πολίτες, οι οποίοι σέβονται τους νόμους  πληρώνουν τους φόρους τους αν και οι περισσότεροι από τους φόρους είναι χωρίς καμία προστιθέμενη αξία για την κοινωνία, λόγω της διαχειριστικής φαυλότητας και της πολιτικής διαφθοράς που επικρατεί στη χώρα.


Ο κ. Πατούλης κάλεσε τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ιδιαίτερα το Δήμο Αθηναίων «να χτυπά το χέρι στο τραπέζι» στα Υπουργεία Υγείας και Δημόσιας Τάξης όταν πρόκειται για τη δημόσια υγεία στην πρώτη πόλη της χώρας. «Ενώ το έιτζ και η ηπατίτιδα θερίζουν στις κεντρικές πλατείες της πόλης, με δραματική αύξηση των λοιμωδών νοσημάτων όπως η λοίμωξη HIV, η ηπατίτιδα B και C , η ελονοσία, η φυματιώση κ.α. εντούτοις δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο για εμβολιασμούς, αλλά ούτε και για τη θωράκιση της υγείας των πολιτών που βρίσκονται κοντά στους παράνομους μετανάστες» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.  


«Η ανάγκη προστασίας της δημόσιας υγείας σε σχέση με την παράνομη μετανάστευση αποτελεί ζήτημα πρώτης προτεραιότητας και θεωρούμε ότι τα πυροτεχνήματα ενόψει εκλογών εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνο σκοπιμότητες υπογράμμισε ο κ. Πατούλης, προσθέτοντας επίσης πως εθνική υπόθεση αποτελεί και η ριζική αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης.»


«Πρέπει να υπάρξει κοινή ευρωπαϊκή πολιτική στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης, αλλά και να υπάρξουν άμεσες πολιτικές πρωτοβουλίες σε Εθνικό επίπεδο. Τέλος στην απραξία του παρελθόντος. Το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης είναι ανάγκη να αντιμετωπιστεί ως κατεπείγον κατέληξε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης.      
                                                   
Στην εκδήλωση σημαντική ήταν επίσης η τοποθέτηση του υποψήφιου βουλευτή της Α’ Αθήνας, Αναπληρωτή Τομεάρχη Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της ΝΔ κου Νότη Μηταράκη, ο οποίος ζήτησε να έλθει στο επίκεντρο της πολιτικής συζήτησης το θέμα της λαθρομετανάστευσης, της ασφάλειας και του παραεμπορίου.
Για το θέμα μίλησαν επίσης ο Οικονομολόγος, συγγραφέας του βιβλίου «Γκετοποίηση Τμήματος Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας», μέλος ΚΙ.ΠΟΚ.Α.(Κίνηση Πολιτών Κέντρου Αθήνας  κος Κυριάκος Ρερρές και ο Αντιπρόεδρος της Αθηναϊκής Δράσης Πολιτών κος Σπύρος Μεταξάς. Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Δημοσιογράφος – Επικοινωνιολόγος κος Σωτήρης Τζούμας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο