Δυναμική παρέμβαση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη στη Γενική συνέλευση της ΤΕΔΚΝΑ

Print Friendly, PDF & EmailΕπί του σχεδίου Καλλικράτης τοποθετήθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης της ΤΕΔΚΝΑ.
|download file .jpg 140KB|

 

Ο γ.γ. της Περιφέρειας Αττικής κ. Ηλίας Λιακόπουλος και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης συζήτησαν θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης της ΤΕΔΚΝΑ.
|download file .jpg 128KB|


Στη Γενική Συνέλευση της ΤΕΔΚΝΑ που έγινε σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και υπεύθυνος κοινωνικών υποθέσεων της ΤΕΔΚΝΑ, κ. Γ. Πατούλης.


Η Συνέλευση έγινε έχοντας ως θέμα το σχέδιο Καλλικράτης που προωθεί η Κυβέρνηση για τη διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας, ενόψει και του συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ που θα γίνει 18-20 Ιανουαρίου.


Στην τοποθέτησή του, ο κ. Πατούλης διατύπωσε την άποψη πως είναι ανάγκη το σχέδιο αυτό να αποτελέσει αντικείμενο ουσιαστικής διαβούλευσης τόσο εντός της Αυτοδιοίκησης, όσο και εντός των τοπικών κοινωνιών.


Στάθηκε ιδιαίτερα στο σημείο της χρηματοδότησης του νέου μοντέλου, χωρίς την εξασφάλιση της οποίας δεν θα μπορέσει να εφαρμοστεί. Και θα πρέπει η Πολιτεία να ανταποκριθεί άμεσα στις υποχρεώσεις που έχει απέναντι στην Αυτοδιοίκηση, αποδίδοντας τα χρήματα που ήδη οφείλει,  αλλά ακόμη δεν έχει καταβάλλει.


Ο Γ. Πατούλης τόνισε πως ‘τα συνδικαλιστικά όργανα των Δήμων, η ΤΕΔΚΝΑ και η ΚΕΔΚΕ, είναι έτοιμα να ανταποκριθούν σε αυτή τη διαβούλευση. Αυτό όμως που είναι αδιανόητο είναι ορισμένες αποφάσεις όπως η αναστολή των χρηματοδοτήσεων μέσω του ΕΣΠΑ των έργων για την κατασκευή βρεφονηπιακών σταθμών στους Δήμους, ενώ εξέφρασε την ελπίδα με το νέο μοντέλο οι χρηματοδοτήσεις της Ε. Ε. να μην διατεθούν με κομματικά κριτήρια.


‘Οι Δήμοι είναι έτοιμοι για τη διοικητική μεταρρύθμιση, καθώς οι διαδημοτικές συνεργασίες που έχουν αναπτύξει είτε μέσω του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας, είτε μέσω της Διαδημοτικής Συγκοινωνίας, έχουν λειτουργήσει ως προάγγελοι αυτής της εξέλιξης’.


Τελειώνοντας, ο κ. Πατούλης δήλωσε ότι ‘η διαχείριση των πόρων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσω του αιρετού περιφερειάρχη είναι στη σωστή κατεύθυνση, αλλά είναι αδιανόητες οι συνενώσεις Δήμων με κομματικό χαρακτήρα, γιατί αυτές δεν αφορούν μόνο το παρόν, αλλά και το μέλλον των Δήμων. Γι αυτό πρέπει η κυβέρνηση έγκαιρα να παρουσιάσει την πρόταση της για τις συνενώσεις, ώστε πάνω σε αυτήν την πρόταση να κάνουμε τις προτάσεις μας’.


Στο περιθώριο της Συνέλευσης, ο κ. Πατούλης συναντήθηκε με τον νέο Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Αττικής κ. Ηλ. Λιακόπουλο, με τον οποίο συζήτησαν θέματα αυτοδιοίκησης, ενώ συμφώνησαν ότι θα υπάρχει εντός των επομένων ημερών επίσημη συνάντηση των δύο ανδρών.

Μετάβαση στο περιεχόμενο