Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τα άτομα της Τρίτης ηλικίας από τον Δήμο Αμαρουσίου και την οργάνωση SOS ΙΑΤΡΟΙ

Print Friendly, PDF & Email
 


Προγράμματα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για τα άτομα της Τρίτης ηλικίας θα πραγματοποιήσει από Δευτέρα 5 Μαΐου έως Τετάρτη 7 Μαΐου η οργάνωση SOS ΙΑΤΡΟΙ στο πλαίσιο της συνεργασίας που εξασφάλισε ο Δήμος Αμαρουσίου με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη.


Οι SOS ΙΑΤΡΟΙ αποτελούν την πρώτη ελληνική οργάνωση ελευθεροεπαγγελματιών ειδικευμένων ιατρών με αποκλειστικό αντικείμενο την παροχή κατ’ οίκον ιατρικών υπηρεσιών σε έκτακτα περιστατικά 24 ώρες το 24ωρο.


Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Πολυιατρείο Αμαρουσίου (Παλαιολόγου 9, 1ος όροφος) κατόπιν ραντεβού που θα προγραμματίζεται μέσω του συντονιστικού κέντρου 1016. Οι καλούντες θα μιλούν με SOS ΙΑΤΡΟ και θα τηρούνται σαφείς διαδικασίες και οδηγίες.


Το πρόγραμμα των εξετάσεων έχει ως εξής:
  • Δευτέρα 5/5/2014, ώρα 09:00-17:00: Μετρήσεις γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης, σακχάρου και εκτίμηση από SOS Παθολόγους.


  • Τρίτη 6/5/2014, ώρα 09:00-17:00: Τεστ μνήμης από SOS Νευρολόγο ή Ψυχίατρο σε συνεργασία με Νευροψυχολόγο από την Εταιρεία Alzheimer.


  • Τρίτη 6/5/2014, ώρα 09:00-17:00: Μετρήσεις οστικής μάζας και εκτίμηση από SOS Ορθοπεδικούς.


  • Τετάρτη 7/5/2014, ώρα 09:00-17:00: Μετρήσεις καρδιαγγειακού κινδύνου από SOS Καρδιολόγους.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με την υποστήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής του Ι.Σ.Α και του μη κερδοσκοπικού οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή».


Με την ευκαιρία της υλοποίησης του συγκεκριμένου προγράμματος ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: «μέσα από πρωτοβουλίες και συνεργασίες όπως και αυτή, όπως και τα άλλα προγράμματα πρόληψης της Υγείας που εφαρμόζουμε στο Δήμο μας, θωρακίζουμε την Υγεία των συμπολιτών μας. Θέλουμε να προσφέρουμε σε όλους ισότιμα τη δυνατότητα πρόσβασης σε ιατρικές υπηρεσίες πρόληψης ώστε να μην υπάρχει κανείς που είτε λόγω οικονομική ή άλλης αδυναμίας θα παραμελεί την Υγεία του. Για αυτό τον σκοπό αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμη συνεργασία και αυτό θα συνεχίσουμε να πράττουμε με κάθε ευκαιρία».


 


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο