Δωρεάν φοίτηση σε φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών και Μέσης Εκπαίδευσης παρέχει και φέτος σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 01/09/2015-12/09/2015

Ο  Δήμος Αμαρουσίου μέσα από ένα ευρύ κοινωνικό δίκτυο αλληλεγγύης και προσφοράς στηρίζει τους κοινωνικά και οικονομικά ευπαθείς συμπολίτες μας, με τη σημαντική συνδρομή των τοπικών επιχειρήσεων, των εθελοντών, καθώς και με την ευγενική συμβολή των απλών πολιτών.

Με ειδική μέριμνα για τους νέους της πόλης μας, μέσω του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, παρέχει και φέτος τη δυνατότητα στους μαθητές που αντιμετωπίζουν κοινωνικές και οικονομικές δυσκολίες να καλύψουν μέρος των εκπαιδευτικών τους αναγκών, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα δωρεάν φοίτησης σε φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών και Μέσης Εκπαίδευσης.   

Το πρόγραμμα απευθύνεται αποκλειστικά σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και συγκεκριμένα σε μαθητές με γονείς ανέργους, πολύτεκνες οικογένειες, μονογονεϊκές οικογένειες και οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα.

Οι θέσεις φοίτησης εξασφαλίζονται χάρη στην πολύτιμη συνεργασία και στο υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης των ιδιοκτητών φροντιστηρίων της πόλης μας, οι οποίοι, βάσει των δυνατοτήτων τους, διαθέτουν δωρεάν συγκεκριμένο αριθμό θέσεων και για συγκεκριμένες τάξεις για τις παραπάνω κατηγορίες μαθητών.

Για την επιλογή των μαθητών συναξιολογούνται από τους κοινωνικούς λειτουργούς:

  1. Οικονομικά κριτήρια
  2. Κοινωνικά κριτήρια
  3. Κατάσταση υγείας
  4. Προσωπικό ενδιαφέρον υποψηφίων

 

Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα απαιτείται η κατάθεση των ακόλουθων δικαιολογητικών* :

  1. Εκκαθαριστικό 2015(φορολογικό έτος 2014)
  2. Φωτοτυπία ταυτότητας
  3. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
  4. Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας
  5. Αίτηση (συμπληρώνεται στο Γραφείο)

* Η υπηρεσία διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει επιπλέον δικαιολογητικά εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται, Δευτέρα με Παρασκευή και ώρες 09:00-13:00, στα τηλέφωνα 213 2031 920 – 921.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 01/09/2015-12/09/2015

Κατάθεση αιτήσεων: Γραφείο Κοινωνικής Στήριξης Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α, Παλαιολόγου 9 (2ος όροφος).

Μετάβαση στο περιεχόμενο