Δήλωση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: «Στους ηλικιωμένους δεν αρμόζει η περιθωριοποίηση αλλά να είναι ενεργά παρόντες στον κοινωνικό βίο. Είναι πηγή ζωής και έμπνευσης για τις νεότερες γενιές και τους θέλουμε δίπλα μας»
 

«Τη σημερινή πολύ σημαντική ημέρα τιμούμε τα άτομα της Τρίτης Ηλικίας για την ξεχωριστή προσφορά τους στην κοινωνία αλλά και στην ελληνική οικογένεια.

Σε αυτούς τους ανθρώπους οφείλουμε πολλά και αποτελεί υποχρέωση και καθήκον μας να τους στηρίζουμε έμπρακτα και να στεκόμαστε στο πλευρό τους με σεβασμό και ευαισθησία, αναγνωρίζοντας τα υλικά και πνευματικά εφόδια που μας έδωσαν αλλά και τον δημιουργικό ρόλο που έχουν στη σύγχρονη κοινωνία.

Χωρίς αυτούς τους ανθρώπους δεν θα ήταν εφικτό να κρατήσουμε ζωντανές τις παραδόσεις και τις αξίες του ελληνισμού, προκειμένου και εμείς με τη σειρά μας να τις μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενιές.

Παράλληλα είναι στυλοβάτες στη σύγχρονη οικογένεια καθώς χωρίς αυτούς, τις δύσκολες μέρες που περνάμε, δεν θα ήταν δυνατό οι γονείς να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στις πολλαπλές υποχρεώσεις τους.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσα από μία σειρά προγραμμάτων, δράσεων και πρωτοβουλιών όπως είναι το «Βοήθεια στο Σπίτι» αλλά και το Κοινωνικό Παντοπωλείο, έχει ενισχύσει σημαντικά το δίχτυ ασφαλείας γύρω από αυτούς τους ανθρώπους.

Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα τους με ολοένα και πιο αναβαθμισμένες υπηρεσίες, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας τους και της ποιότητας της ζωής τους. Στους ηλικιωμένους δεν αρμόζει η εγκατάλειψη και η περιθωριοποίηση αλλά να είναι ενεργά παρόντες στον κοινωνικό βίο. Είναι πηγή ζωής και έμπνευσης για τις νεότερες γενιές και τους θέλουμε δίπλα μας».

Μετάβαση στο περιεχόμενο