Δήλωση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με αφορμή το ψήφισμα του ΔΣ του Δήμου Αθηναίων για το Πεδίον του Άρεως

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: « Το ζήτημα της ασφάλειας των πολιτών δεν ενδείκνυνται για αντεγκλήσεις με στόχο την εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων. Η πρωτεύουσα δεν ανήκει στα κόμματα αλλά στους πολίτες της»

 

H απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, να βάλει σε προτεραιότητα το μείζον θέμα της ασφάλειας των πολιτών αλλά και την προστασία των ανθρώπων που είναι εξαρτημένοι από τα ναρκωτικά στις περιοχές της Αθήνας, με έμφαση το Πεδίον του Άρεως, είναι στη σωστή κατεύθυνση.

Η κατάσταση σε αυτό το μοναδικό στολίδι της πρωτεύουσας που έχει μετατραπεί σε κλειστό γκέτο παραβατικότητας, έχει φτάσει στο μη περαιτέρω. Δεν υπάρχει πλέον το παραμικρό περιθώριο ανοχής απέναντι στην αδιαφορία όλων των αρμόδιων φορέων που αδυνατούν ή δεν θέλουν να δώσουν μία οριστική λύση στο πρόβλημα.

Στο πάρκο γίνεται εμπόριο ψυχών. Το αρμόδιο υπουργείο Υγείας οφείλει να δημιουργήσει χώρους απεξάρτησης για αυτούς τους ανθρώπους, που κινδυνεύουν καθημερινά. Ανάλογες ευθύνες έχει και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το οποίο οφείλει να μεριμνήσει για την αύξηση της αστυνόμευσης στην περιοχή αλλά και την ενίσχυση του φωτισμού για την αποτροπή φαινομένων παραβατικότητας.

Ως ΚΕΔΕ από την πρώτη στιγμή εκφράσαμε την αμέριστη στήριξή μας στο δίκαιο αγώνα των δημοτών για την αναβάθμιση  του πεδίου του Άρεως σε πάρκο αναψυχής. Δεν κάναμε πίσω ούτε όταν μας στοχοποιούσαν, γιατί τους ενοχλούσαν οι επίμονες διεκδικήσεις μας, να αναλάβουν οι αρμόδιοι τις ευθύνες τους. Χαιρόμαστε που παρασύραμε με την στάση μας  το Δήμο Αθηναίων στο δρόμο των διεκδικήσεων για μία καλύτερη ποιότητα ζωής για τους πολίτες.

Λυπούμαστε μόνο που ένα τόσο σοβαρό θέμα στάθηκε η αφορμή για αντεγκλήσεις και επικοινωνιακούς τακτικισμούς που μόνο στόχο είχαν τον εντυπωσιασμό και την εξυπηρέτηση κομματικών σκοπιμοτήτων.

Η Αθήνα είναι πάνω και πέρα από όλα αυτά. Δεν ανήκει σε κόμματα αλλά στους πολίτες της που θέλουν να ζουν σε μία σύγχρονη, ασφαλής πόλη, αντάξια των πρωτευουσών της Ευρώπης.

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το Πεδίο του Άρεως αλλά και για κάθε γειτονιά της Αθήνας που μαραζώνει, στη σκιά της αδιαφορίας κάποιων ανευθυνουπεύθυνων.

Μετάβαση στο περιεχόμενο