Δήλωση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με αφορμή τα νέα βίαια επεισόδια στην Αθήνα από ομάδα αναρχικών

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: « Καμία πλέον ανοχή στην παραβατικότητα. Για όποιον δεν μπορεί να προστατεύσει την Αθήνα και τους πολίτες της, μία είναι η λύση. Η έξοδος»

Με αφορμή τα νέα κρούσματα βίας που σημειώθηκαν στην Αθήνα και σε άλλα μεγάλα αστικά κέντρα όπως στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ  Γ. Πατούλης  δήλωσε τα εξής:

«Για άλλη μία φορά η Αθήνα, η πρωτεύουσα της χώρας μας μετατράπηκε σε ανοχύρωτη πόλη. Το ίδιο συνέβη και σε άλλα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, όπως είναι η Θεσσαλονίκη και η Πάτρα όπου ομάδες αναρχικών δρώντας ανεξέλεγκτα, κατέστρεψαν περιουσίες πολιτών.

Ειδικά στην Αθήνα η κατάσταση έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής καθώς έχουμε χάσει το μέτρημα με τον αριθμό των επιθέσεων που έχει δεχθεί το Εμπορικό Κέντρο της, εκεί όπου χτυπά η καρδιά της οικονομικής ζωής της Πρωτεύουσας της χώρας μας.

Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση και ειδικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκας παρακολούθησαν ως θεατές, να καταστρέφονται περιουσίες δεκάδων συμπολιτών μας, χωρίς οι ίδιοι να φέρουν την παραμικρή ευθύνη.

Αυτή η προκλητική και παθητική στάση των εκπροσώπων του επίσημου Κράτους απέναντι σε αυτούς που επιδίδονται σε βανδαλισμούς, μας εξοργίζει.

Αν δεν μπορεί η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να προστατεύσει τους πολίτες της και τις περιουσίες τους, τότε ας αποφασίσει επιτέλους να αναθέσει στις ίδιες τις τοπικές κοινωνίες την ευθύνη αυτή.

Ο κ. Τόσκας τι έχει να πει για όλα αυτά; Δεν οφείλει μία απάντηση στους Αθηναίους που είδαν για άλλη μία φορά τις περιουσίες τους να καταστρέφονται.; Αν αδυνατεί να τους προστατεύσει, τότε μία είναι η λύση και αυτή είναι η  έξοδος.
Η ανοχή των Αθηναίων, κατοίκων κι επαγγελματιών, στα φαινόμενα διάλυσης του οικονομικού και κοινωνικού ιστού της πόλης μας εξαντλείται, το ίδιο κι απέναντι στα πολιτικά πρόσωπα που με τη στάση τους ανέχονται αυτού του είδους τις παραβατικές συμπεριφορές.

Η Πρωτεύουσα της χώρας δεν μπορεί να παραδίνεται κάθε λίγο και λιγάκι στις ορέξεις βανδάλων, που την μετατρέπουν σε πεδίο μάχης.

Αυτή η εικόνα δεν αξίζει ούτε στην πόλη μας ούτε στους πολίτες της. Ως εδώ».

Μετάβαση στο περιεχόμενο