Δήλωση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη για την ικανοποίηση του αιτήματος της ΚΕΔΕ να επανέλθει η ρύθμιση των 100 δόσεων για οφειλές προς τους Δήμους

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: «Η ΚΕΔΕ θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό των πολιτών με προτάσεις που έχουν αναπτυξιακό πρόσημο και είναι στην κατεύθυνση της βελτίωσης της ποιότητας της ζωής τους»

 

Με αφορμή την εφαρμογή του μέτρου της ρύθμισης έως και 100 δόσεις των οφειλών φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων προς τους Δήμους, που έχουν βεβαιωθεί ή που θα βεβαιωθούν έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2017, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης έκανε την εξής δήλωση:

«Χαιρετίζουμε την απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών να ικανοποιήσει ένα πάγιο αίτημα της ΚΕΔΕ και  να προχωρήσει στη συγκεκριμένη ρύθμιση, που είναι προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Η ρύθμιση διευκολύνει τους πολίτες και τις επιχειρήσεις που υφίστανται το βάρος των ληξιπρόθεσμων οφειλών, να διευθετήσουν τα χρέη τους προς τους Δήμους σταδιακά, μία δυνατότητα ιδιαίτερα αναγκαία και ωφέλιμη, δεδομένων των δύσκολων οικονομικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα.

Παράλληλα πρόκειται για μία απόφαση που θα δώσει τη δυνατότητα στους Δήμους οι οποίοι ασφυκτιούν οικονομικά, να προχωρήσουν σε παρεμβάσεις υπέρ των τοπικών κοινωνιών, με έμφαση στην αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.  

Η ΚΕΔΕ θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό των πολιτών με προτάσεις που έχουν αναπτυξιακό πρόσημο και είναι στην κατεύθυνση της βελτίωσης της ποιότητας της ζωής και της καθημερινότητας τους».

Υπενθυμίζεται ότι με τη συγκεκριμένη ρύθμιση δίνεται η δυνατότητα στους οφειλέτες των ΟΤΑ α’ βαθμού να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, έως και σε 100 δόσεις από οποιαδήποτε αιτία (τέλη, πρόστιμα, φόροι, κλήσεις ΚΟΚ, εισφορές, μισθώματα κλπ.), τις ήδη βεβαιωμένες και αυτές που θα βεβαιωθούν μέχρι 30/09/2017,  κατόπιν αιτήσεως εντός τεσσάρων μηνών από την έναρξη ισχύος του νόμου. Ο νόμος δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ στις 31/07/2017.

Μετάβαση στο περιεχόμενο