Δήλωση Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, σχετικά με τις «διαρροές» στον Τύπο για κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας

Print Friendly, PDF & Email

Μόνον ως κακόγουστη φάρσα μπορώ να χαρακτηρίσω τα όσα «διαρρέουν» κάποιοι σε μερίδα του Τύπου σχετικά με την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και τη μεταφορά του προσωπικού της στην Ελληνική Αστυνομία.


Τέτοιου είδους αποφάσεις δεν μπορούν να εφαρμοστούν αφενός γιατί δεν δίνουν λύση στο πραγματικό πρόβλημα, που είναι ο στόχος του περιορισμού του προσωπικού στο Δημόσιο Τομέα, αφετέρου γιατί η εφαρμογή τους θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στη λειτουργία των πόλεων και των τοπικών κοινωνιών.


Όταν σε όλες τις προηγμένες χώρες του κόσμου, η Δημοτική Αστυνομία αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες για την εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, θα αποτελούσε πισωγύρισμα δεκαετιών για τη χώρα μας η κατάργηση της.


Ενίσχυση του ρόλου, των μέσων, του προσωπικού και των αρμοδιοτήτων της Δημοτικής Αστυνομίας απαιτεί η σημερινή πραγματικότητα, κι όχι κατάργησή της. Πώς είναι, λοιπόν, δυνατόν να προχωρήσει μια τέτοια απόφαση, ερήμην μάλιστα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των αιρετών της οργάνων; Και το κυριότερο, ας μας πουν ποιος θα αναλάβει τις αρμοδιότητες που σήμερα έχει η Δημοτική Αστυνομία, αν καταργηθεί;


Η Αυτοδιοίκηση έχει προτάσεις, ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες, που μπορούν εφόσον υιοθετηθούν από την Κεντρική Εξουσία, να δώσουν λύση και στο ζήτημα της κινητικότητας του προσωπικού στους Ο.Τ.Α αλλά και να διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών των Δήμων προς όφελος των τοπικών μας κοινωνιών.


Η Αυτοδιοίκηση, επίσης, «έχει πληρώσει και με το παραπάνω το λογαριασμό που της αναλογεί» στην προσπάθεια που γίνεται για νοικοκύρεμα στο Κράτος. Δεν ευθυνόμαστε εμείς αν το σχέδιο που εφαρμόστηκε μέχρι σήμερα απέτυχε να φέρει αποτελέσματα, ευθύνονται αυτοί που το σχεδίασαν. Ούτε είμαστε διατεθειμένοι να πληρώσουμε εμείς ως θεσμός και οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α, τα λάθη άλλων. Ως εδώ. Δεν θα καταργηθεί η Δημοτική Αστυνομία επειδή κάποιοι αδυνατούν να εκπληρώσουν τους στόχους που υποσχέθηκαν μέσα από την υπογραφή ανεφάρμοστων μνημονίων.


Θεωρώ επιτακτική ανάγκη η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης να προχωρήσει άμεσα στη διάψευση αυτών των σεναρίων. Αυτοί που αφήνουν να διαρρέουν τέτοιου είδους πληροφορίες σε καμία περίπτωση δεν προσφέρουν θετικές υπηρεσίες στην Κυβέρνηση ούτε διευκολύνουν το έργο και την προσπάθεια να βγει η χώρα από την κρίση μια ώρα γρηγορότερα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο