Δηλώσεις του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στο Ρ/Σ του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”, για την επίθεση στο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: «Καταδικάζουμε την άνανδρη επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη. Όσοι διαφωνούν οφείλουν να τιθασεύουν τη λογική και το μυαλό τους, διότι δεν είμαστε ζούγκλα»

 

Την απερίφραστη καταδίκη του τόσο του συνόλου της Αυτοδιοίκησης όσο και του ιδίου προσωπικά  στην επίθεση που δέχθηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης εξέφρασε και μέσα από τις σημερινές του δηλώσεις στο Ρ/Σ του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.

Ειδικότερα έκανε λόγο για «μία οργανωμένη επίθεση εναντίον του» και τον συνεχάρη για την ψυχραιμία που επέδειξε απέναντι στην απρόκλητη και άνανδρη βία.

«Είναι αδιανόητο αυτό που συνέβη στον δήμαρχο της Θεσσαλονίκης. Καταδικάζουμε όλους αυτούς που θέλουν από δημοκρατική χώρα να μετατραπούμε σε ζούγκλα» υπογράμμισε και σημείωσε πως αμέσως μετά το περιστατικό επικοινώνησε με τον κ. Μπουτάρη, προκειμένου να του εκφράσει τη στήριξη και τη συμπαράσταση του.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισήμανε πως ζούμε σε μία χώρα όπου επικρατεί πλουραλισμός απόψεων και σε αυτό το πλαίσιο «ο καθένας έχει το δικαίωμα να διαφωνεί σε πολιτικό επίπεδο». Ωστόσο, όπως ξεκαθάρισε, «Σε καμία περίπτωση η διαφωνία με ένα θεσμικό παράγοντα, που υπηρετεί την κοινωνία, δεν μπορεί να εκφράζεται με ωμή βία».

Σε άλλο σημείο των δηλώσεων του ο κ. Πατούλης τόνισε πως σε μία χώρα που προσπαθεί να βρει το δρόμο της δεν μπορεί να σημειώνονται αυτά τα βίαια φαινόμενα και οι πολλοί να επιτίθενται σε έναν και κατέληξε αναφέροντας χαρακτηριστικά «Όλη η Αυτοδιοίκηση ενωμένη, είμαστε στο πλευρό του Γ. Μπουτάρη.  Εύχομαι να μην έρθουμε ξανά αντιμέτωποι με τόσο βίαιες εικόνες και να γίνουν μάθημα σε όλους όσους διαφωνούν ότι πρέπει να μάθουν να τιθασεύουν τη λογική και το μυαλό τους, διότι δεν είμαστε ζούγκλα. Οφείλουμε όλοι να προστατεύσουμε τη δημοκρατία που είναι πιο ισχυρή και πιο δυνατή από κάθε ιδεολογική διαφορά».

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ δήλωσε και τη στήριξή του στις συγκεντρώσεις συμπαράστασης που θα πραγματοποιηθούν, σήμερα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ως ένδειξη διαμαρτυρίας και συμπαράστασης στο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης. 

Μετάβαση στο περιεχόμενο