Δικαίωση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη για το ζήτημα των εργαζομένων στη ΔΕΑΔΑ. Άναψε το «πράσινο φως» για την κατάταξή τους στο Δήμο σε προσωποπαγείς θέσεις , μετά και τη δημοσίευση στην εφημερίδα της κυβέρνησης της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τον Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Ν. Καλλιμάνη, τον Αντιπρόεδρο Σπ. Μπόγδανο, τον Πρόεδρο του Σωματείου της Δημοτικής Συγκοινωνίας Σπ. Μπουρνελέ και τον Αντιπρόεδρο Σ. Φερεντίνο, σε παλαιότερη συνάντησή τους στο Δημαρχείο.
|download file .jpg 92Kb|


ʼνοιξε ο δρόμος για την κατάταξη στο Δήμο Αμαρουσίου των 114 εργαζομένων  στη Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης, μετά και τη δημοσίευση στην εφημερίδα της κυβέρνησης της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για τη σύσταση προσωρινών προσωποπαγών θέσεων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.


Η εξέλιξη αυτή δικαιώνει την επίμονη προσπάθεια του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη να αποκτήσουν μόνιμη και σταθερή δουλειά οι εργαζόμενοι στη ΔΕΑΔΑ και να λήξει η πολύχρονη εργασιακή τους ομηρία, διαψεύδοντας τις «Κασσάνδρες»  που προσπαθούσαν με αστήρικτες διαδόσεις και ανακρίβειες να συκοφαντήσουν την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής.


Όλοι οι εργαζόμενοι στη ΔΕΑΔΑ που έχουν κατοχυρώσει εργασιακά δικαιώματα μέχρι τις 31 / 12/ 2005 αποκτούν μόνιμη και σταθερή εργασία και διασφαλίζουν για πάντα το εργασιακό τους μέλλον.


Η Δημοτική Αρχή παρέμεινε απόλυτα συνεπής στις δεσμεύσεις της και ανταποκρίθηκε σε όσα είχε υποσχεθεί στους εργαζόμενους, δίνοντας την καλύτερη λύση, καθώς όπως ορίζει ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων με τη μετατροπή της Δημοτικής Επιχείρησης σε κοινή ανώνυμη εταιρεία, η Διοίκηση είχε τη δυνατότητα είτε να μεταφέρει το πλεονάζον προσωπικό εκτός Δήμου, ή να το μεταφέρει στο Δήμο, τα Νομικά Πρόσωπα και τις Κοινωφελείς Επιχειρήσεις του.


Με την απόφασή του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη για τη μεταφορά του προσωπικού στο Δήμο και παρά τις δυσμενείς συγκυρίες που επηρεάζουν την οικονομική ευρωστία του Δήμου, όπως η παγκόσμια οικονομική κρίση, η ύφεση που διέρχεται η χώρα, οι αλλαγές που επιφέρει το πρόγραμμα Καλλικράτης στα ζητήματα που αφορούν το μέλλον των εργαζομένων στην Τ.Α.  η μειωμένη απόδοση πόρων από την κεντρική εξουσία προς τους ΟΤΑ, καθώς και η στασιμότητα υλοποίησης του προγράμματος ΕΣΠΑ και άλλων εθνικών προγραμμάτων (ΘΗΣΕΑΣ) σε συνδυασμό με τα οικονομικά βάρη από τα χρέη του παρελθόντος, δόθηκε οριστική λύση σ’ ένα σημαντικό κοινωνικό πρόβλημα που αφορούσε δεκάδες εργαζομένους.
    
Την ίδια ευαισθησία είχε επιδείξει η Δημοτική Αρχή και για τους εργαζόμενους στον Οργανισμό Εργασίας του Δήμου, όταν το 2008 με απόφασή της, 270 εργαζόμενοι του Οργανισμού μεταφέρθηκαν στο Δήμο και τις Κοινωφελείς Επιχειρήσεις, ενώ με ενέργειές της οι υπόλοιποι εργαζόμενοι μετακινήθηκαν με πλήρη δικαιώματα σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο