Δικαίωση για τη Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου η απόφαση της Πολιτείας να στηρίξει τα άπορα νοικοκυριά που αδυνατούν να καταβάλουν τις υποχρεώσεις τους προς τη ΔΕΗ

Print Friendly, PDF & Email

Με αφορμή τον προσανατολισμό της κυβέρνησης στη μη καταβολή των οφειλών τους προς τη ΔΕΗ όταν πρόκειται για αποδεδειγμένα άπορα νοικοκυριά και τη μη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στις οικίες τους, ο Δήμος Αμαρουσίου έχει να επισημάνει τα εξής:


Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου ήδη από το 2008, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, είχαν πραγματοποιήσει παρέμβαση στη ΔΕΗ προκειμένου να μην διακοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα στις οικογένειες του Δήμου που υποστηρίζονταν από την πρόνοια και είχαν αποδεδειγμένη οικονομική αδυναμία. Ως εκ τούτου, και δεδομένου ότι έχει πρωτοστατήσει σε αυτή τη διεκδίκηση, ο Δήμος Αμαρουσίου χαιρετίζει την απόφαση της Πολιτείας να σκύψει με ειλικρινές ενδιαφέρον πάνω στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει μεγάλη μερίδα του πληθυσμού πανελλαδικά και να αφουγκραστεί τις ουσιαστικές ανάγκες καθημερινής διαβίωσης των συμπολιτών μας.


Ήδη ο Δήμος Αμαρουσίου μέσω του προσωπικού του στην Κοινωνική Υπηρεσία προχωρά σε επικαιροποίηση των καταστάσεων των ωφελούμενων πρόνοιας που απειλούνται με διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος ή έχει ήδη διακοπεί η παροχή στο σπίτι τους, και με την ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών από μέρους της Πολιτείας και την ανακοίνωση των τελικών αποφάσεων, θα διαβιβάσει τα επικαιροποιημένα στοιχεία στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΕΗ προκειμένου να μπορέσουν οι άποροι, τα άτομα με αναπηρία, οι ασθενείς να περάσουν τον χειμώνα σε ανθρώπινες συνθήκες.


Επίσης, ο Δήμος Αμαρουσίου καλεί όποιον πολίτη βιώνει οικονομική ένδεια την οποία μπορεί να πιστοποιήσει βάσει αποδεικτικών στοιχείων, να απευθυνθεί στην αρμόδια Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αμαρουσίου (Παλαιολόγου 9, 2ος όροφος, Μαρούσι). Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 213 2031920-21, 213 2038345.


Σημειώνεται, επίσης, ότι ο Δήμος Αμαρουσίου ήδη σε αρκετές περιπτώσεις άπορων συμπολιτών μας που τους είχε διακοπεί το ρεύμα λόγω αδυναμίας πληρωμής, έχει προχωρήσει στην επανασύνδεσή του καταβάλλοντας μέρος της οφειλής μέσω διακανονισμού από το Ταμείο Αλληλοβοήθειας που διατηρεί ο Δήμος για την ανακούφιση βάσει διαφανών κριτηρίων των αδύναμων οικονομικά συμπολιτών μας.


Ο Δήμος Αμαρουσίου καλεί όλους συμπολίτες μας να ενισχύσουν το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων καταθέτοντας τη συνεισφορά τους στο λογαριασμό του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων Δήμου Αμαρουσίου είναι: 041 03 002150 30 που τηρείται στην ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.


Με τον τρόπο αυτό καθένας μπορεί να στηρίξει στην πράξη τον συνάνθρωπό του και ιδιαίτερα τις οικογένειες με παιδιά που η φτώχεια και η ανεργία δεν τους επιτρέπουν να εξασφαλίσουν ούτε τα στοιχειώδη για την επιβίωση τους.


  

Μετάβαση στο περιεχόμενο