Διεκδίκηση με αποτέλεσμα, για την αποτελεσματικότερη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών

Print Friendly, PDF & Email

Σημαντική επιτυχία για το Δήμο Αμαρουσίου και για το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελεί η υιοθέτηση της πρότασης του Δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη, ο οποίος είχε ζητήσει να υπάρξει δυνατότητα για τη βαθμολογική εξέλιξη και το δικαίωμα υπογραφής των εργαζομένων που απασχολούνται στους Δήμους με καθεστώς εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, όπως συμβαίνει με τους μόνιμους υπαλλήλους.


 Ο κ. Πατούλης είχε υποβάλλει το αίτημα αυτό στους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας, τόσο από τη θέση του Δημάρχου Αμαρουσίου όσο και μέσα από τα όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Ανθρωπίνου Δυναμικού της ΤΕΔΚΝΑ. 


Η πρόταση του Δημάρχου υιοθετήθηκε αφού την Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου, ψηφίστηκε στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση (Ν. 3801/ΦΕΚ 163/Α/4.9.2009) που επιτρέπει στο προσωπικό που απασχολείται στους ΟΤΑ με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου να εξελίσσεται βαθμολογικά και να έχει το ίδιο δικαίωμα υπογραφής με τους μόνιμους υπαλλήλους. Παράλληλα, επιτρέπει την αυτοδίκαιη κατάταξη των παραπάνω εργαζομένων σε κενές οργανικές θέσεις, και αν αυτές δεν υπάρχουν, συνιστώνται οι αντίστοιχες προσωποπαγείς.


Η νέα ρύθμιση δίνει λύση σε ένα ουσιαστικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε τόσο η Τοπική Αυτοδιοίκηση, όσο και ο Δήμος Αμαρουσίου μέχρι σήμερα, καθώς το δικαίωμα υπογραφής είχαν μόνο οι 155 μόνιμοι υπάλληλοι του Δήμου, με  αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η λειτουργία του και να μην προχωρούν σημαντικές υποθέσεις με ταχείς ρυθμούς.
 
Με την εφαρμογή του νέου νόμου και στο εξής όμως, δικαίωμα υπογραφής έχουν άλλοι 146 υπάλληλοι οι οποίοι εργάζονται σε προσωποπαγείς θέσεις και έχουν προσληφθεί με καθεστώς ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.


Με αφορμή τη νέα ρύθμιση, ο Δήμαρχος κ. Γ. Πατούλης επισημαίνει:


«Είμαστε ευτυχείς, γιατί και σε αυτό το θέμα για το οποίο τα θεσμικά όργανα της Αυτοδιοίκησης αλλά και εγώ προσωπικά, δώσαμε σκληρή μάχη, δικαιωθήκαμε. Η νέα ρύθμιση μας «λύνει» τα χέρια, και δίνει νέα δυναμική και ώθηση στη λειτουργία του Δήμου. Με το δικαίωμα της υπογραφής που αποκτούν άλλοι 146 εργαζόμενοι στο Δήμο, θα προχωρήσουν πολλά σημαντικά θέματα που μέχρι σήμερα έμεναν στάσιμα και αφορούν όχι μόνο την καλύτερη λειτουργία του Δήμου αλλά και την ανάπτυξη της πόλης μας. Δίνοντας σκληρούς αγώνες και χωρίς να λοξοδρομούμε από το στόχο μας, έχουμε καταφέρει να προωθήσουμε και δώσουμε λύση σε μία σειρά από ζητήματα που απασχολούσαν το Δήμο αλλά και το σύνολο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Με δικές μας πιέσεις και προτάσεις προς την κεντρική εξουσία, πετύχαμε τη μοριοδότηση της εντοπιότητας στις προσλήψεις, ενώ μόλις πριν λίγους μήνες καταφέραμε να περάσει η τροπολογία που αναγνωρίζει σε όλους τους εργαζομένους του Οργανισμού Εργασίας του Δήμου Αμαρουσίου που είχαν προσληφθεί έως τις 31.12.05, δικαιώματα εργαζομένων σε Δημοτικές Επιχειρήσεις.
 
Και τώρα, με τη νέα νομοθετική ρύθμιση, εκτός από τους 155 μόνιμους υπαλλήλους του Δήμου, άλλοι 146 εργαζόμενοι μπορούν να υπογράφουν αλλά και να εξελίσσονται στην ιεραρχία. Η εξέλιξη αυτή μας γεμίζει ικανοποίηση, αλλά δεν επαναπαυόμαστε. Συνεχίζουμε τον αγώνα και τις διεκδικήσεις με τον ίδιο ενθουσιασμό, έχοντας πάντα τον ίδιο στόχο: να ανεβάσουμε τον πήχη των προσφερόμενων υπηρεσιών, να εξασφαλίζουμε την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου μας και να συνεχίσουμε το έργο μας για την ανάπτυξη της πόλης μας».

Μετάβαση στο περιεχόμενο