Διάκριση για τον Δήμο Αμαρουσίου από το Υπουργείο Εσωτερικών για την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει στους πολίτες.

Print Friendly, PDF & Email


|download file .jpg 140KB|


|donwload file .jpg 90KB||donwload file .jpg 180KB|


 


Μια σημαντική διάκριση κατέκτησε ο Δήμος Αμαρουσίου, για την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει στους πολίτες.

Συγκεκριμένα, ανάμεσα σε 27 υποψηφιότητες, ο Δήμος Αμαρουσίου απέσπασε το 3ο  Εθνικό Βραβείο Ποιότητας, που είναι ένας θεσμός που διεξάγεται από το Υπουργείο Εσωτερικών για 2η χρονιά.

Το βραβείο παρέλαβε από τον υπουργό Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ . Γ. Πατούλης.

Σε δήλωσή του, ο κ. Πατούλης επισημαίνει: «Ο Δήμος Αμαρουσίου αποδεικνύει στην πράξη ότι λειτουργεί με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη. Για εμάς το Κοινό Πλαίσιο αξιολόγησης αποτελεί το εργαλείο με το οποίο βελτιώνουμε τις υπηρεσίες που παρέχουμε στον πολίτη, συμβάλλοντας έτσι στην ριζική αναθεώρηση της νοοτροπίας της Διοίκησης και την ουσιαστική μεταβολή βαθιά ριζωμένων πρακτικών που ταλαιπωρούν τον Δημόσιο τομέα».
Το 1ο Βραβείο απέσπασε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το 2ο ο Δήμος Ηρακλείου Κρήτης.
Η απονομή έγινε στο πλαίσιο της Ημερίδας «Καλές Πρακτικές Εφαρμογής Σύγχρονων Μεθόδων Διοίκησης στο Δημόσιο Τομέα και την Τοπική αυτοδιοίκηση» που έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο.

Τι είναι τα Εθνικά Βραβεία Ποιότητας:

Το Υπουργείο Εσωτερικών, καθιέρωσε τον Δεκέμβριο 2007, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τα Εθνικά Βραβεία Ποιότητας και Αποδοτικότητας για τις Δημόσιες Υπηρεσίες, Ν.Π.Δ.Δ., Ο.Τ.Α. Α΄ και Β΄ βαθμού, ως προς τις παρεχόμενες προς τους πολίτες υπηρεσίες, ως συνέπεια πολιτικής βούλησης για εκσυγχρονισμό και καινοτομία σε όλα τα επίπεδα.  

Το κριτήριο αξιολόγησης και βράβευσης των υποψηφίων είναι η επιτυχής εφαρμογή του Κοινού Πλαισίου Αξιολόγησης (Κ.Π.Α.) μέσω της διαδικασίας αυτοαξιολόγησης και τεκμηρίωσης της υποψηφιότητάς τους. Το Κ.Π.Α. αποτελεί το εργαλείο με το οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση επιδιώκει τη βελτιστοποίηση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις από τις δημόσιες υπηρεσίες και φορείς, με σκοπό την αύξηση της παραγωγικότητας και την ουσιαστική συμβολή του δημοσίου τομέα στην οικονομία. Εφαρμόζεται ήδη στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη φετινή δεύτερη χρονιά εφαρμογής της διαδικασίας στη χώρα μας, κατόπιν προσκλήσεως ενδιαφέροντος, υπέβαλαν φάκελο υποψηφιότητας 27 φορείς και υπηρεσίες ενώ δήλωσαν την παρουσία τους 500 και πλέον φορείς. Ανάμεσά στους 7 Δήμους που υπέβαλαν φάκελο υποψηφιότητας ήταν και ο Δήμος Αμαρουσίου, που συμμετέχει για 2η συνεχή χρονιά στο θεσμό αυτό.
Την πρώτη χρονιά εφαρμογής του θεσμού, το 2007, είχαν υποβάλλει φάκελο υποψηφιότητας 20 υπηρεσίες ενώ είχαν δηλώσει την παρουσία τους 360 φορείς.
Τις υποψηφιότητες έκρινε Επιτροπή αποτελούμενη από ειδικούς και εκπροσώπους επιστημονικών και κοινωνικών φορέων.
           


Μετάβαση στο περιεχόμενο