Δεν θα περάσουν πρακτικές «κόντρα στο συμφέρον της πόλης»

Print Friendly, PDF & Email

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αμαρουσίου καταδικάζει απερίφραστα τα επεισόδια που έγιναν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 24ης Φεβρουαρίου 2009.

Επεισόδια που αποτελούν προσβολή για το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και για την ιστορία της πόλης μας. Η σημερινή Δημοτική Αρχή έχει αποδείξει στην πράξη ότι σέβεται απόλυτα το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου, σέβεται απόλυτα την πολυφωνία, επιθυμεί να ακούγεται δυνατά και η διαφορετική άποψη.

Γι’ αυτό άλλωστε τα δύο αυτά χρόνια σε κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δίνουμε το λόγο και στις δημοτικές παρατάξεις που δεν κατάφεραν να εκλέξουν αντιπρόσωπό τους στο Σώμα. Δίνουμε σε κάθε συνεδρίαση το λόγο στους πολίτες, όταν συζητείται θέμα μεγάλου ενδιαφέροντος, κι όχι μόνον μια φορά το μήνα, όταν είναι η «μέρα του Δημότη».

Δυστυχώς στο ίδιο αυτό διάστημα των δύο ετών έχουμε παρατηρήσει ότι υπάρχουν πρόσωπα τα οποία προέρχονται από συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους και συγκεκριμένες δημοτικές παρατάξεις. Λειτουργούν «κόντρα στους κανόνες της δημοκρατίας και του διαλόγου» και δε σέβονται ούτε τη δημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά ούτε και τους δημοτικούς συμβούλους που επέλεξαν οι πολίτες του Αμαρουσίου να τους εκπροσωπούν.

Τα πρόσωπα αυτά επιχείρησαν χτες να ματαιώσουν τη συζήτηση του θέματος που έφερε προς συζήτηση η Διοίκηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, και αφορούσε τόσο τις χρήσεις γης, όσο και την αξιοποίηση ενός οικοπέδου που διεκδίκησε και κέρδισε η Δημοτική Αρχή από την Κ.Ε.Δ., προς όφελος των πολιτών.

Και ο καλύτερος τρόπος για να ματαιώσουν τη συζήτηση, ήταν να δημιουργήσουν επεισόδια. Και μέχρι ένα βαθμό τα κατάφεραν, με τη βοήθεια κομματικών τους φίλων που είχαν μεταφέρει από άλλους Δήμους και παρίσταντο κι αυτά στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας. Οι λίγοι αυτοί «πολίτες»,  από την αρχή της συνεδρίασης αναφέρονταν συνέχεια με ειρωνικά σχόλια και υβριστικούς χαρακτηρισμούς τόσο προς το πρόσωπο του Δημάρχου, όσο και προς τα πρόσωπα των δημοτικών συμβούλων.  Έπαιρναν το λόγο όποτε ήθελαν και διέκοπταν διαρκώς τη διαδικασία, χωρίς να σεβαστούν το θεσμό του Δ.Σ.

Αυτή η αχαρακτήριστη τόσο ηθικά, όσο και πολιτικά συμπεριφορά, είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθούν αντεγκλήσεις και επεισόδιο ανάμεσα στα άτομα αυτά και σε πολίτες που επιθυμούσαν να συνεχιστεί απρόσκοπτα η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Επεισόδιο που έλαβε γρήγορα τέλος, αλλά λειτούργησε ως άλλοθι για την αντιπολίτευση προκειμένου να αποχωρήσει από το Δημοτικό Συμβούλιο και να αποφύγει έτσι για μια ακόμη φορά να πάρει θέση, πάνω στο κρίσιμο για το μέλλον της πόλης μας θέμα των χρήσεων γης.

Απέφυγε για μια ακόμη φορά η αντιπολίτευση να μείνει και να συζητήσει ένα θέμα που αφορά όλη την πόλη, διαισθανόμενη ότι η θέση της θα ήταν ιδιαίτερα δύσκολη. Και θα ήταν δύσκολη γιατί θα έπρεπε να απολογηθεί για τις ευθύνες που έχει  ως παράταξη που διοίκησε για 24 χρόνια την πόλη  για τη σημερινή χαοτική κατάσταση που επικρατεί στο Μαρούσι όχι μόνο στο θέμα των χρήσεων γης, αλλά και σε άλλα ζητήματα όπως η οικονομική κατάσταση του Δήμου.

Η Δημοτική Αρχή με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην πόλη και στους πολίτες έμεινε στη συνεδρίαση. Συζήτησε με τους εκπροσώπους των συλλόγων τις θέσεις τους πάνω στο ζήτημα αυτό, και τελικά ψήφισε μια πρόταση που ήταν αποτέλεσμα ενός ευρύτατου κοινωνικού διαλόγου και φιλοδοξεί :

• να περιφρουρήσει, να αναβαθμίσει και να απαντήσει απόλυτα και αμετάκλητα ποιες περιοχές είναι περιοχές αμιγούς κατοικίας
• να αναδείξει ποιες είναι γενικής κατοικίας
• να διασφαλίσει ότι όποιος χρησιμοποιεί το υπερτοπικό κέντρο οφείλει ανταπόδοση στην πόλη, ώστε να αναβαθμιστούν οι γειτονιές της που θα μετατραπούν σε πρότυπες γειτονιές αμιγούς κατοικίας.

Για μια ακόμη φορά η  Δημοτική Αρχή του Δήμου Αμαρουσίου καταδικάζει απερίφραστα τα επεισόδια που έγιναν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 24ης Φεβρουαρίου 2009 και καταγγέλλει στους πολίτες του Αμαρουσίου ότι αυτοί που τα προκάλεσαν, είναι τα ίδια πρόσωπα που συμπεριφέρονται κόντρα στη λογική, κόντρα στις δημοκρατικές διαδικασίες, κόντρα στην ανάγκη να ξαναγίνει το Μαρούσι μια πόλη ανθρώπινη.

Μετάβαση στο περιεχόμενο