Δεν θα επιτρέψουμε να εφαρμοστούν προτάσεις, που υποβαθμίζουν το Ψαλίδι

Print Friendly, PDF & Email

Κανείς δεν επιβάλλει στο Μαρούσι τετελεσμένα, που υπηρετούν μικροπολιτικές σκοπιμότητες και συμφέροντα

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της οδού Βύρωνος είναι ένα ζήτημα που απασχολεί εδώ και πολλά χρόνια τους κατοίκους τριών όμορων Δήμων, του Αμαρουσίου και της Πεύκης κυρίως, αλλά και του Ηρακλείου.

Ο Δήμος Αμαρουσίου συμμετέχει ουσιαστικά , εδώ και 3 χρόνια, σε μια διαδικασία διαβούλευσης με τους άλλους Δήμους, με στόχο να υπάρξει μια κοινά αποδεκτή λύση σε αυτό το σημαντικό πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους κατοίκους.

Στο πλαίσιο αυτής της διαβούλευσης έχουν γίνει μια σειρά από επαφές μεταξύ των Διοικήσεων των Δήμων, αλλά και ενημερωτικές συναντήσεις εκδηλώσεις σε Μαρούσι και Πεύκη. Με δική μας πρωτοβουλία η διαβούλευση αυτή στηρίζεται σε κυκλοφοριακή μελέτη που έχει ήδη εκπονηθεί , οι προτάσεις της οποίας έχουν τεθεί υπόψη όλων όσων συμμετέχουν στο διάλογο.

Ως Δήμος Αμαρουσίου έχουμε αποδείξει ότι πιστεύουμε στο διάλογο και στη συνεργασία.

Και έχουμε επανειλημμένα τονίσει ότι θα υιοθετήσουμε μια λύση που δεν θα επιβαρύνει και δεν θα υποβαθμίζει μια από τις ομορφότερες γειτονιές της πόλης μας, το Ψαλίδι, το οποίο ήδη « πληρώνει ακριβά» σε κυκλοφοριακό φόρτο όχι μόνον την υφιστάμενη κατάσταση στη Βύρωνος , αλλά και τη λειτουργία του μεγάλου εμπορικού Κέντρου MALL και του Υπουργείου Παιδείας. Ενώ η περιβαλλοντική επιβάρυνση έγινε ακόμη μεγαλύτερη πρόσφατα, με την αυθαίρετη και χωρίς λογική  απόφαση του Δήμου Ηρακλείου να μετατρέψει σε πάρκινγκ απορριμματοφόρων, οικόπεδο της ΚΕΔ που βρίσκεται στο Ψαλίδι, εντός των ορίων του Δήμου Αμαρουσίου.

Ξεκαθαρίζουμε προς κάθε πλευρά ότι ο Δήμος Αμαρουσίου δεν πρόκειται να αποδεχθεί «τετελεσμένα» που υπαγορεύονται από μικροπολιτικά κίνητρα, καλυμμένα με το μανδύα της δημοκρατικής νομιμοποίησης μέσω ψευτο-δημοψηφισμάτων.

Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να ανεχθούμε ενέργειες που οδηγούν στην υποβάθμιση της γειτονιάς του Ψαλιδίου.

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Να συνεχιστεί ο διάλογος που θα οδηγήσει στην κατάρτιση της τελικής πρότασης για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της οδού Βύρωνος. Και παράλληλα,  προκειμένου να διευκολυνθεί η κυκλοφορία, να ανοίξουν άμεσα όσοι δρόμοι διαδημοτικής σημασίας έχουν κλειστεί αυθαίρετα, από οποιονδήποτε Δήμο.

 Αυτή είναι η πάγια θέση του Δήμου Αμαρουσίου, η οποία πρέπει να γίνει σεβαστή από όλους.

Μετάβαση στο περιεχόμενο