Δεν με πτοούν οι στημένες συκοφαντίες και τα άθλια υπονοούμενα. Το Πεδίο του Άρεως θα “επιστρέψει” στους Αθηναίους

Print Friendly, PDF & Email

Με αφορμή το περιεχόμενο δημοσιεύματος που φιλοξενήθηκε χθες στην ΕΦ. ΣΥΝ, στη στήλη ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ, με τίτλο “Πεδίον του Άρεως, μεγάλες ανατροπές και ρεύματα” και υπογράφεται από τον κ. Πέτρο Μανταίο, θα ήθελα να επισημάνω τα παρακάτω:

Πρώτον, ο κ. Μανταίος δεν γνωρίζει ούτε την προσωπική μου διαδρομή ως Δημάρχου Αμαρουσίου, αλλά ούτε και όσα αφορούν την ίδρυση και λειτουργία του πολυκαταστήματος Mall στο Μαρούσι. Εγώ έγινα Δήμαρχος στο Μαρούσι το 2007, όταν το συγκεκριμένο εμπορικό κέντρο είχε ήδη κατασκευαστεί και λειτουργούσε. Πως λοιπόν ισχυρίζεται ο κ. Μανταίος ότι με βαρύνει ως Δήμαρχο η διαχείριση της συγκεκριμένης υπόθεσης, υπέρ της ιδιοκτήτριας εταιρείας του εμπορικού κέντρου; Τι μπορούσα να κάνω για να την αποτρέψω; Τον ενημερώνω αυτό που ήδη γνωρίζουν οι πολίτες του Αμαρουσίου, ότι ως Δήμαρχος, μαζί με τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ χρέη, κληρονόμησα από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και δεκάδες χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα μπετόν, που είχαν ήδη αλλοιώσει τον προαστιακό χαρακτήρα του Δήμου Αμαρουσίου. Αλλά επί της δικής μου θητείας στο Μαρούσι, δεν επέτρεψα, στα όρια των αρμοδιοτήτων μου, να αυξηθεί το τσιμέντο στην πόλη. Αντίθετα, προστατεύσαμε, αναδείξαμε και ενισχύσαμε το πράσινο της πόλης. 

Δεύτερον, είναι δικαίωμά του ως γέννημα θρέμμα Αθηναίος να υποστηρίζει όποιον Δήμαρχο επιθυμεί για την πόλη του. Αλλά θα έπρεπε κι ως δημότης αυτής της πόλης να ντρέπεται για την κατάντια του Πεδίου του Άρεως, για την οποία εγώ δεν έχω ευθύνη. Αντίθετα, ως γέννημα θρέμμα κι εγώ αυτής της πόλης, δεν αρκούμαι στην εύκολη κριτική αλλά ενώνω τις δυνάμεις μου με τους κατοίκους της Αθήνας, για να μπει τέλος σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση. Η ανατροπή όμως δεν θα έρθει με  ψέματα και συκοφαντίες, ούτε από τον καναπέ. Απαιτεί ενότητα κι αποφασιστικότητα.

Αντιλαμβάνομαι ότι έχουν ενοχληθεί πολλοί από την ενασχόλησή μου με τις υποθέσεις του Δήμου Αθηναίων. Ενοχλούνται οι δυνάμεις της αδράνειας και της ακινησίας, όσοι έχουν βολευτεί με τα προβλήματα κι εκμεταλλεύονται τη διαχείριση τους για προσωπικό όφελος.

Θα τους ξεβολέψουμε και θα φέρουμε την ανατροπή, ώστε η Αθήνα να γίνει Πρωτεύουσα Ξανά και το Πεδίο του Άρεως να περάσει στον έλεγχο του Δήμου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο