Χριστούγεννα 2013: Την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη κκ Βαρθολομαίου για το μαρουσσιώτικο λαό έλαβε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ.Πατούλης στο Φανάρι της Κωνσταντινούπολης

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κκ Βαρθολομαίο στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.Ο κ.Πατούλης κατά τη Θεία Ευχαριστία στην εορταστική Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων στο Φανάρι.Ο κκ.Βαρθολομαίος στέλνει την ευλογία του στο μαρουσσιώτικο λαό από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη Νικο Μαθιουδάκη.


Στην εορταστική Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία, όπου χοροστάτησε ο Παναγιότατος Οικουμενικός Πατριάρχης κκ. Βαρθολομαίος, παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης σήμερα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινουπόλεως.


Ο κ. Πατούλης συμμετείχε στη Θεία Ευχαριστία και παρακολούθησε με ευλάβεια όλη τη Θεία Λειτουργία, στο πέρας της οποίας ο Οικουμενικός Πατριάρχης  διεμήνυσε, από το επίκεντρο της Ορθοδοξίας, το χριστουγεννιάτικο μήνυμα «Χριστός γεννᾶται, δοξάσατε» σε όλους τους πιστούς  του κόσμου.


Τη Λειτουργία ακολούθησε, σε στενό στελεχιακό κύκλο Πατριαρχείου, Χριστουγεννιάτικο Γεύμα, στο οποίο είχε την τιμή να παρευρεθεί ο  Δήμαρχος Αμαρουσίου. Ο Πατριάρχης κκ. Βαρθολομαίος, ο οποίος στις 26/6/2011, ανακηρύχτηκε επίτιμος  δημότης του Δήμου Αμαρουσίου, έδωσε την ευλογία του και τις ευχές του στο λαό του Αμαρουσίου, εξάροντας το σπουδαίο έργο του Δημάρχου Αμαρουσίου, σε όλα τα επίπεδα, αλλά ιδιαίτερα στην Κοινωνική πρόνοια και στην Ανθρωπιστική Προσφορά, ιδιαίτερα των εμπερίστατων πολιτών.
 
Παράλληλα, μιλώντας για τη σημασία της  Ορθοδοξίας σε κάθε οικογένεια, ο Οικουμενικός Πατριάρχης δήλωσε: «οφείλομεν να ενθαρρύνωμεν την δημιουργίαν και την λειτουργίαν των φυσιολογικών οικογενειών δια να αναπαράγουν υγιείς ψυχικώς και χαρούμενους πολίτας, πλήρεις αισθημάτων ασφαλείας, στηριζομένους εις το αίσθημα της προστασίας του ισχυρού και προστατεύοντος πατρός και της στοργικής και αγαπώσης μητρός. Οικογενείας, εις τας οποίας θα αναπαύεται ο Θεός. Προσκαλούμεν και προτρεπόμεθα άπαν το πλήρωμα της Αγίας Ορθοδόξου ημών Εκκλησίας όπως πολιτευόμενον αξίως της ης εκλήθη κλήσεως πράττη παν το δυνατόν δια την στήριξιν του θεσμού της οικογενείας».


Ο κ.Πατούλης ευχαρίστησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη κκ.Βαρθολομαίο για τη στήριξή του λέγοντας: « Παναγιότατε, είναι μεγάλη τιμή που βρίσκομαι και τα φετινά Χριστούγεννα κοντά σας, στην πιο ένδοξη ημέρα όλου του Χριστιανισμού για να συνεορτάσουμε τη μεγαλύτερη γιορτή της ανθρωπότητας. Στη βαθειά ανθρωποκτονική κρίση που διάγουμε, η μόνη ελπίδα είναι η  Ορθοδοξία. Ιδιαίτερα προσβλέπουμε στην πνευματική δύναμη του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου, η οποία ανέκαθεν στην ιστορία, υπήρξε φάρος ελπίδας και στήριγμα του ελληνικού έθνους, διασώζοντας μαζί με την πίστη και την γλώσσα και την ελληνορθόδοξη ταυτότητά μας.»
 
Τέλος, ζητώντας την ευλογία του Πατριάρχη, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, τον διαβεβαίωσε ότι η δημοτική αρχή συνεχίζει να εργάζεται άοκνα και με αυτοθυσία σε ενα δύσκολο έργο, που μόνο στόχο έχει να παραμείνει το Μαρούσι η πιο ανθρώπινη πόλη.


Κατά την επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη ο κ.Πατούλης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη Νικόλαο Μαθιουδάκη, κι να συναντήσει εκκλησιαστικούς φορείς και εκπροσώπους στο Φανάρι.

Μετάβαση στο περιεχόμενο