Χριστούγεννα 2007 στο Μαρούσι

Print Friendly, PDF & Email
Αφιερωμένα στα παιδιά όλου του κόσμου
 |download _.jpg file 310  KB|

Με στολισμένα έλατα, εορταστικές εκδηλώσεις, φώτα, λαμπερά αγγελάκια, καρουσέλ, ξεχωριστή μουσική, καταπληκτικές βιτρίνες και ιδιαίτερη ατμόσφαιρα υποδέχεται το Μαρούσι τα Χριστούγεννα.


Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν από το Δήμο Αμαρουσίου περιλαμβάνουν:


«Το παραμυθένιο χωριό του Αη Βασίλη»,  από 17 Δεκεμβρίου 2007 έως  6 Ιανουαρίου 2008  –  Πλατεία ΗΣΑΠ • Αγιοβασιλιάτικο Εργαστήρι για μικρούς και μεγάλους στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού – Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2007
 • Παράσταση «Η βασίλισσα του χιονιού» του Χανς Κρίστιαν ʼντερσεν για τα παιδιά από την κουκλοθεατρική ομάδα «ΚΙΒΩΤΟΣ ΜΥΘΩΝ» στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού – Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2007.
 • Ξεχωριστό χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα από τα δραστήρια μέλη του ΚΑΠΗ Αμαρουσίου.

Εκφράζοντας τις ευχές του για τα Χριστούγεννα και το νέο ΄Ετος ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης εύχεται σε όλους τους πολίτες καλή και δημιουργική χρονιά και τους καλεί να συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις που οργανώνει ο Δήμος για μικρούς και μεγάλους.
Το μήνυμα του Δημάρχου έχει ως εξής:


«Στο πνεύμα των Χριστουγεννιάτικων Ημερών, το Μαρούσι γιορτάζει και αλλάζει ρυθμούς, διάθεση και «χρώμα». Αφιερώνουμε τις φετινές γιορτές στα παιδιά όλου του κόσμου, σεβόμενοι τη δική τους ξεχωριστή συμβολή στο μήνυμα αγάπης και ανιδιοτέλειας των εορταστικών ημερών. Σας προσκαλούμε να βρεθούμε όλοι μαζί στους γιορτινούς δρόμους και τις στολισμένες πλατείες της πόλης μας, να διασκεδάσουμε και να κάνουμε τα ψώνια μας εδώ στο Μαρούσι. Να αφεθούμε στο εορταστικό κλίμα, να συμμετέχουμε μαζί με τα παιδιά μας σε όλα τα χριστουγεννιάτικα δρώμενα που ετοίμασε ο Δήμος, ξεχνώντας για λίγο τις καθημερινές μας έγνοιες και τα προβλήματα. Είναι επίσης ευκαιρία να έρθουμε πιο κοντά στις οικογένειες μας και τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Να αφήσουμε την καρδιά μας να πλημμυρίσει αγάπη , να αισθανθούμε μέρος του συνόλου, να συμμετέχουμε, να προσπαθήσουμε όλοι μαζί για το καλύτερο. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου μαζί με τις πιο θερμές και ειλικρινείς μου ευχές, τα ʼγια Χριστούγεννα να είναι για όλους σας η αφετηρία μιας νέας δημιουργικής εποχής. Για σας και τις οικογένειες σας. Για τον καθένα ξεχωριστά. Για το Μαρούσι μας, την πόλη που αγαπάμε όλοι, εύχομαι να κατακτήσει όλα όσα δικαιούται».
Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων. •  «Το παραμυθένιο χωριό του Αη Βασίλη»
 

17 Δεκεμβρίου 2007 – 6 Ιανουαρίου 2008 – Πλατεία ΗΣΑΠ


Τη τιμητική τους και αυτή τη χρονιά έχουν τα παιδιά αφού ο Δήμος Αμαρουσίου τους δίνει την ευκαιρία για μια μοναδική και αξέχαστη «εκδρομή» στο χωριό του Αη Βασίλη. Δεν χρειάζεται να ταξιδέψετε μέχρι το Ροβανιέμι, ούτε καν τη καθιερωμένη βόλτα στο κέντρο της Αθήνας. Εδώ στην πόλη μας τη Πλατεία Ηρώων ξωτικά, τάρανδοι, χιονάνθρωποι ακόμη και ξυλοπόδαροι για 21 ολόκληρες ημέρες μας περιμένουν για μια πρωτόγνωρη εμπειρία.
Η βόλτα ξεκινά με …
Χιονισμένα έλατα, χιλιάδες φωτάκια, έντονα χαρούμενα χρώματα και το σπίτι του Αη Βασίλη μπροστά στα μάτια μας με κάθε λεπτομέρεια. Τα ξωτικά ξεπροβάλλουν από τη καπνοδόχο κουβαλώντας τα δώρα και απέξω ο Ρούντολφ και οι φίλοι του περιμένουν υπομονετικά τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς για να ξεκινήσουν την αποστολή τους. Ανεβείτε στο έλκηθρο και φωτογραφηθείτε με τον ʼγιο Βασίλη.
Στο εργαστήρι του γίνεται πανικός… Τα ξωτικά δουλεύουν πυρετωδώς στους πάγκους κατασκευάζοντας μαριονέτες, κούκλες τρενάκια και παιχνίδια. Λίγο πιο κει δύο μανιταρόσπιτα ξεπροβάλλουν ανάμεσα από χιονισμένα έλατα και πλατάνους. Μπείτε γρήγορα μέσα και γράψτε το γράμμα σας στον Αη Βασίλη με τη βοήθεια των φίλων του. Προσοχή ! Μη ξεχάσετε να κολλήσετε το γραμματόσημο με την ένδειξη «Υπέρ Επείγον» ʼγιος Βασίλης για να φτάσει εγκαίρως στα χέρια του.
Πάνω σε ένα κατάφυτο λόφο ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια σας το παραμύθι της «Χιονάτης και των 7 νάνων». Το παλάτι της κακιάς μάγισσας, η καλύβα και το χρυσωρυχείο των νάνων, σας περιμένουν να τα επισκεφτείτε.

Για το τέλος αφεθείτε στο πανέμορφο καρουσέλ που θα λειτουργεί και μια εξαιρετική παράσταση με ζογκλέρ και ξυλοπόδαρους.


Εορταστικές εκδηλώσεις του Κ.Α.Π.Η.


Τα Χριστούγεννα δεν είναι όμως μόνο για τα παιδιά αλλά και για όσους αισθάνονται παιδιά. Τα δραστήρια μέλη του ΚΑΠΗ της πόλης μας, στο πνεύμα των ημερών και με διάθεση προσφοράς έχουν διοργανώσει ένα ξεχωριστό Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα που περιλαμβάνει: • Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2007: Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στο Κεντρικό ΚΑΠΗ (Περικλέους 22 ώρα 09:00 έως 22.00) στην οποία το τμήμα Δημιουργικής Απασχόλησης θα παρουσιάσει έργα των μελών του.
 • Χριστουγεννιάτικες γιορτές με γλέντι και χορό από το 3ο Π.Π. ΚΑΠΗ (Μεσογείων 82) στις 19 Δεκεμβρίου 2007, από το 1ο Π.Π. ΚΑΠΗ (Σαπφούς 1) στις 20 Δεκεμβρίου 2007 και από το 2ο Π.Π. ΚΑΠΗ (Πλατεία Εργατικών Πολυκατοικιών) στις 21 Δεκεμβρίου 2007.
  Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2007, ώρα 17.00, Χριστουγεννιάτικη οικογενειακή γιορτή με γλέντι και χορό στο Κεντρικό ΚΑΠΗ (Περικλέους 22).
 • Αγιασμός και Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Κεντρικό ΚΑΠΗ  στις 9 Ιανουαρίου 2008, ώρα 11.00, στο 3Ο Π.Π. (Μεσογείων 82)  στις 10 Ιανουαρίου 2008, ώρα 10:30, στο 1ο Π.Π. (Σαπφούς 1) τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2008, ώρα 10:30 και στο 2ο Π.Π. (Πλατεία Εργατικών Πολυκατοικιών) την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2008, ώρα 10:30.

Εκδηλώσεις του Κέντρου Τέχνης Πολιτισμού • Αγιοβασιλιάτικο Εργαστήρι

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2007 από τις 11π.μ. – 18μ.μ.


Ένα ξεχωριστό αγιοβασιλιάτικο, εικαστικό εργαστήρι περιμένει μικρούς και μεγάλους στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 85) .
Ελάτε όλοι κοντά μας με την δική σας παρέα, όποια ώρα επιθυμείτε, για να φτιάξουμε με την εκπαιδευτικό και εικαστικό Κυριακή Καρανάτσιου πρωτότυπα χριστουγεννιάτικα στολίδια για το δέντρο, δώρα για τους αγαπημένους μας και διακοσμητικά για το σπίτι, υπό τους ήχους χριστουγεννιάτικων μελωδιών. • Η βασίλισσα του χιονιού του Χανς Κρίστιαν ʼντερσεν
Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2007 και ώρα 18.30

Η κουκλοθεατρική ομάδα «ΚΙΒΩΤΟΣ ΜΥΘΩΝ» θα παρουσιάσει με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο, με αφήγηση, γαντόκουκλες και κούκλες άμεσης κίνησης τη «Βασίλισσα του Χιονιού» του Χανς Κρίστιαν ʼντερσεν. Μετά την παράσταση θα δοθεί στα παιδιά η ευκαιρία να ταξιδέψουν ακόμα περισσότερο στον μαγικό κόσμο του παραμυθιού με μουσικοκινητικά και θεατρικά παιχνίδια.

Μετάβαση στο περιεχόμενο