Χωρίς Δημοτική Αστυνομία και επαρκή σε αριθμό αστυνομική δύναμη, δεν μπορεί να υπάρχει 24ωρη προστασία στο Εμπορικό Κέντρο Αμαρουσίου χωρίς ιδιωτική εταιρεία φύλαξης

Print Friendly, PDF & Email

Η προστασία της δημοτικής περιουσίας και των υποδομών της πόλης αποτελεί προτεραιότητα για τη σημερινή Διοίκηση του Δήμου.
 

Σε αυτή την προτεραιότητα εντάσσεται και η φύλαξη των υποδομών του Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου της πόλης μας ( πεζόδρομοι, δημοτικός φωτισμός, ηχητικές εγκαταστάσεις, αστικός εξοπλισμός, παρτέρια, κλπ).

Για να είναι η φύλαξη αυτή διαρκής και αποτελεσματική, 24 ώρες το 24ωρο, μέρα και νύχτα, 365 μέρες το χρόνο, είναι απαραίτητο ‘

  • Είτε να διαθέτει ο Δήμος Δημοτική Αστυνομία, επαρκώς στελεχωμένη.
  • Είτε να διαθέτει το τοπικό αστυνομικό τμήμα επαρκή αριθμό αστυνομικού προσωπικού, αποκλειστικά για τη φύλαξη του Κέντρου.

Δυστυχώς όμως σήμερα ο Δήμος Αμαρουσίου δεν διαθέτει Δημοτική Αστυνομία. Ενώ και το τοπικό αστυνομικό τμήμα και το τμήμα ασφάλειας , παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των προσώπων που το στελεχώνουν ;δεν έχει τον επαρκή αριθμό αστυνομικού προσωπικού για τη φύλαξη του Κέντρου, αφού είναι επιφορτισμένο  πέραν από τη διασφάλιση της ασφάλειας και της δημόσιας τάξης στην πόλη να διαθέτει προσωπικό και για τη φύλαξη πολλών στόχων στα όρια του Δήμου μας.

Επιλέξαμε με διαφάνεια και νομιμότητα, τη μόνη λύση που υπήρχε

Με βάση τα παραπάνω αδιαμφισβήτητα στοιχεία, η μόνη λύση για τη διαρκή περιφρούρηση και προστασία της δημοτικής περιουσίας και των υποδομών του Κέντρου της πόλης μας, είναι η ανάθεση της υπηρεσίας αυτής σε ιδιωτική εταιρεία φύλαξης.

Η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου επέλεξε τη μοναδική λύση που είχε στη διάθεσή της , αντί να επιτρέψει να συνεχίζονται οι βανδαλισμοί και οι καταστροφές στο Κέντρο, η αποκατάσταση των οποίων κοστίζει στο Δήμο και τους δημότες μας πολύ πιο ακριβά, από όσο είναι το κόστος φύλαξης.

Επιλέξαμε την οικονομικότερη λύση, με απολύτως διαφανείς και νόμιμες διαδικασίες και ήδη τα πρώτα θετικά αποτελέσματα από την επιλογή μας αυτή είναι ορατά και πρόκειται να τα δημοσιοποιήσουμε την επόμενη εβδομάδα.

Ο Λαϊκισμός και τα ψέματα της Αξ. Αντιπολίτευσης στο Δήμο.

Η δημοτική παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δήμο Αμαρουσίου για μια ακόμη φορά επιχειρεί να παρουσιάσει το άσπρο μαύρο, συκοφαντώντας κι αυτή την επιλογή της Διοίκησης του Δήμου. Την ίδια άλλωστε τακτική ακολουθεί πάντα, σε όλα τα έργα, σε όλες τις παρεμβάσεις που γίνονται στην πόλη.

Αντί όμως να ασκούν στείρα κριτική και να προτείνουν λύσεις ανεφάρμοστες, θα τους προτείναμε να ασκήσουν την επιρροή που διαθέτουν, όση διαθέτουν, στην κομματικά φίλα προσκείμενη σε αυτούς Κυβέρνηση , προκειμένου:

  1. Να υπάρξει από το Υπουργείο Εσωτερικών Νομοθετική Ρύθμιση που να καθιστά υποχρεωτική και όχι εθελοντική την επιστροφή του προσωπικού στη Δημοτική Αστυνομία.
  2. Να υπάρξει νομοθετική πρόβλεψη που θα επιτρέπει την πρόσληψη προσωπικού για τη στελέχωση της Δημοτικής Αστυνομίας
  3. Να ασκήσει επιρροή στη σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και στον κ. Κατρούγκαλο, προκειμένου να ακυρωθούν οι πρόσφατες κυβερνητικές προβλέψεις που αφορούν τη σύναψη συμβάσεων εργασίας 5ωρης απασχόλησης στο Δημόσιο με αμοιβή 360 ευρώ. Γιατί δεν αρκεί να μιλά κανείς υποκριτικά για ικανοποιητικές αμοιβές στους εργαζόμενους, οφείλει και να αγωνίζεται γι αυτές .
  4. Να απαιτήσουν από τη σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να αυξήσει τον αριθμό του αστυνομικού προσωπικού του τοπικού αστυνομικού μας τμήματος, προκειμένου να έχει τη δυνατότητα να συμβάλλει στην καλύτερη φύλαξη και αστυνόμευση όχι μόνον του Κέντρου, αλλά όλης της πόλης.
  5. Αφού λένε πως είναι αντίθετοι με την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών , να απαιτήσουν την άμεση απομάκρυνση όλων των ιδιωτικών εταιρειών που παρέχουν σήμερα κάθε είδους υπηρεσίες ( φύλαξη, καθαρισμός, κλπ) στο Δημόσιο και τα Νομικά του Πρόσωπα, προκειμένου να αντικατασταθούν από μόνιμο προσωπικό που θα προσληφθεί για να τις αντικαταστήσει.

Είμαστε βέβαιοι ότι δεν πρόκειται να κάνουν τίποτε από τα παραπάνω. Δεν τους ενδιαφέρουν οι λύσεις, αλλά η μικροπολιτική. Η γκρίνια και η μιζέρια. Η συστηματική απαξίωση και συκοφάντηση κάθε καλής προσπάθειας που γίνεται στην πόλη.

Με έργα κι όχι με λόγια, πάμε το Μαρούσι μπροστά.

Ενωμένοι συνεχίζουμε

Η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου δεν πρόκειται να κάνει πίσω. Μαζί με την τοπική κοινωνία, τον εμπορικό κόσμο και τους κατοίκους του Κέντρου ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να προστατεύσουμε την περιουσία των δημοτών μας. Για να υλοποιήσουμε κι άλλα έργα που θα μας επιτρέψουν να κάνουμε ξανά ισχυρή και ανταγωνιστική την τοπική μας αγορά, να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας στις τοπικές επιχειρήσεις, να ενισχύσουμε τα τοπικά εισοδήματα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο