Χοληστερίνη, ένας επικίνδυνος εχθρός

Print Friendly, PDF & Email|download _.jpg file 85  KB|
H Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ρένα Χαλιώτη ενώ απευθύνει χαιρετισμό στην επιστημονική ημερίδα που οργάνωσε το Διαδημοτικό Δίκτυο Δομών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με θέμα ‘Χοληστερίνη, ένας επικίνδυνος εχθρός’ και πραγματοποιήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου 2007 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου.

Όλα τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα για την πρόληψη και την αποτελεσματική αντιμετώπιση της χοληστερίνης, παρουσιάστηκαν σε   ειδική  εκδήλωση με θέμα «Χοληστερίνη, ένας επικίνδυνος εχθρός», που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου και το Διαδημοτικό Δίκτυο Δομών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ και πραγματοποιήθηκε  στις 17 Δεκεμβρίου 2007 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου.


Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ρένα Χαλιώτη, η οποία τόνισε – μεταξύ άλλων – ότι ο Δήμος Αμαρουσίου, με ιδιαίτερη ευαισθησία, βρίσκεται πάντα δίπλα σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες, που στόχο έχουν την ενημέρωση του Κοινού σε θέματα πρόληψης υγείας, ενώ επεσήμανε την ανάγκη συχνού ελέγχου των επιπέδων χοληστερίνης, που αποτελεί έναν ύπουλο εχθρό της υγείας.


Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Παροχής  Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Αντώνιος Παρτσινέβελος.


Στο πλαίσιο της εκδήλωσης διακεκριμένοι επιστήμονες ενημέρωσαν το κοινό για τον ύπουλο αυτό εχθρό της υγείας μας ενώ μετά το τέλος των ομιλιών όσοι επιθυμούσαν  είχαν την δυνατότητα  να υποβληθούν σε δωρεάν έλεγχο χοληστερίνης.


«Τα καρδιαγγειακά νοσήματα και η χοληστερίνη» ήταν το θέμα της ομιλίας του καρδιολόγου Παρκέβ Τινγκιλιάν, αναπληρωτή διευθυντή καρδιολογίας του νοσοκομείου ΚΑΤ,  ενώ «στα νεότερα δεδομένα στην αντιμετώπιση της χοληστερίνης», αναφέρθηκε ο παθολόγος-διατροφολόγος Γιώργος Πανοτόπουλος, διευθυντής Τμήματος Παχυσαρκίας και Μεταβολισμού του Θεραπευτηρίου ”Υγεία”.

Μετάβαση στο περιεχόμενο