Χαιρετισμός του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη σε εκδήλωση αφιερωμένη στη γυναικεία επιχειρηματικότητα

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα είναι μόνο σύμμαχος στις γυναίκες που τολμούν και  θέλουν να διακριθούν στο χώρο του επιχειρείν»  

Τη βούληση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού να υποστηρίξει έμπρακτα, με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες την ενίσχυση των γυναικών στο επιχειρείν, διατύπωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από την ICAP CROUP και ήταν αφιερωμένη στις γυναίκες που διακρίνονται στο χώρο των επιχειρήσεων.

«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε  ένα ευνοϊκότερο περιβάλλον, ώστε να προωθήσουμε τη γυναικεία συμμετοχή στη δυναμική ανάπτυξη της οικονομίας. Να βοηθήσουμε τη γυναίκα να διαχειριστεί με αποτελεσματικότητα το χρόνο της και τις ευθύνες που προκύπτουν από τους πολλαπλούς της ρόλους» ανέφερε χαρακτηριστικά στο χαιρετισμό που απεύθυνε.

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Πατούλης παρουσίασε την πρωτοβουλία που υλοποιεί η ΚΕΔΕ και αφορά στην έναρξη πανελλήνιας διαβούλευσης με τίτλο «Πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα υποστηρίξει τις γυναίκες στο επιχειρείν», με στόχο την ανάπτυξη υποστηρικτικών δράσεων, λύσεων και προτάσεων μέσω των οποίων η  Τοπική Αυτοδιοίκηση θα στηρίξει την γυναικεία επιχειρηματικότητα.

Ειδικότερα με αυτή τη δράση που υποστηρίζεται από το υπουργείο Οικονομίας, την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαικής Επιτροπής Ελλάδας και από φορείς της Επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, κάθε γυναίκα που επιθυμεί να κάνει ένα νέο επαγγελματικό βήμα στη ζωή της, ή έχει βρεθεί εκτός αγοράς εργασίας, θα υποστηρίζεται είτε σε επίπεδο συμβουλευτικής και εκπαίδευσης είτε στη διασύνδεσή της με δίκτυα της ομογένειας για την ανάπτυξη της επιχειρηματικής της δραστηριότητας.

Η διαβούλευση με τους δήμους όλης της χώρας και τους φορείς τις επιχειρηματικότητας θα συνεχιστεί και διαδικτυακά και θα ολοκληρωθεί στις 30 Νοεμβρίου 2018 σε ειδική φόρμα του portal epixeiro.gr.

Η επίσημη έναρξη της Πανελλήνιας Διαβούλευσης για την ανάπτυξη υποστηρικτικών δράσεων του Γυναικείου Επιχειρείν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση  κηρύχθηκε από το Δήμο Αμαρουσίου και ο επόμενος σταθμός είναι η ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και η Κρήτη.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισήμανε πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση επενδύει στη δύναμη των συμπράξεων και του διαλόγου για τη στήριξη των γυναικών επιχειρηματιών και πρόσθεσε πως θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Ελλάδα εκδηλώσεις και δράσεις με στόχο την ανταλλαγή εμπειριών, τεχνογνωσίας αλλά και την εκπαίδευση των γυναικών σε ζητήματα επιχειρηματικότητας.

«Πρόθεση μας είναι να διαμορφώσουμε ένα υγιές και ευνοϊκό πλαίσιο για τις γυναίκες που τολμούν. Είμαστε εδώ ως Τοπική Αυτοδιοίκηση συμπαραστάτες στις γυναίκες που θέλουν να διακριθούν στο χώρο του επιχειρείν. Με τον κάθε φορέα ξεχωριστά και όλοι μαζί μπορούμε να προχωρήσουμε άμεσα στην πράξη. Για τις γυναίκες επιχειρηματίες η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα είναι μόνο σύμμαχος», τόνισε ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του.

 

Σχετικά αρχείαΧαιρετισμός του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη σε εκδήλωση αφιερωμένη στη γυναικεία επιχειρηματικότητα


Γ. Πατούλης: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα είναι μόνο σύμμαχος στις γυναίκες που τολμούν και θέλουν να διακριθούν στο χώρο του επιχειρείν»

Μετάβαση στο περιεχόμενο