Χαιρετισμός του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στην εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος των Ρομά που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: «Η Αυτοδιοίκηση είναι και θα παραμείνει στο πλευρό των Ελλήνων Ρομά.  Καλούμε την ελληνική πολιτεία να διαθέσει τους πόρους που απαιτούνται για την κοινωνική ενσωμάτωση τους και την άρση των ανισοτήτων»

 

Tην ανάγκη να δρομολογήσει η κυβέρνηση πολιτικές που θα συμβάλλουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ρομά και στην άρση των ανισοτήτων, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση για την ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος των Ρομά που διοργανώθηκε στο Ζάππειο από την  Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά, για πρώτη φορά υπό την αιγίδα και τη στήριξη της ΚΕΔΕ,  υπογράμμισε πως η Αυτοδιοίκηση είναι και θα παραμείνει κοντά στους Έλληνες Ρομά.

«Δεν είναι μόνοι τους. Έχουν περάσει πολλά χρήματα διαχρονικά από τις ελληνικές κυβερνήσεις για τη στήριξη τους, αλλά πρόοδος μηδέν. Δεν θα σταματήσουμε να πιέζουμε την ελληνική πολιτεία να βάλει τέλος στις ανισότητες. Δεν θα επιτρέψουμε άλλη αναλγησία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πατούλης κάλεσε όλους τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού να εργαστούν και να συνεργαστούν ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις οι οποίες θα τερματίζουν τον αντι-Τσιγγανισμό που μέχρι και σήμερα οι Έλληνες Τσιγγάνοι βιώνουν στην καθημερινότητα τους.

«Είναι απαράδεκτο το 2018, στη χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία, να υπάρχουν συνάνθρωποι μας που βιώνουν το ρατσισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό» τόνισε και πρόσθεσε: « Η ελληνική πολιτεία πρέπει να σκύψει σοβαρά στο ζήτημα αυτό και να διαθέσει τους πόρους που απαιτούνται για τη βελτίωση των συνθηκών της καθημερινότητας τους με έμφαση στην περίθαλψη, τη στέγαση αλλά και την εκπαίδευση τους»

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ σημείωσε πως «οι κοινωνικές ανισότητες και ο αποκλεισμός που μέχρι και σήμερα υπάρχουν, αποτελούν τρομερό φραγμό στην εφαρμογή πολιτικών ένταξης για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων Τσιγγάνων» και επισήμανε: «Αυτό από μόνο του  υπογραμμίζει την ανάγκη της Ελληνικής πολιτείας και των θεσμών της, να βελτιώσουν και να παρακολουθήσουν την αποτελεσματικότητα των μέτρων που αποσκοπούν στην προώθηση της ένταξης των Ελλήνων Τσιγγάνων και στην καταπολέμηση του αντι-Τσιγγανισμού. Οι θηριωδίες του παρελθόντος πρέπει να είναι μια υπενθύμιση των κινδύνων που γεννάται από το μίσος και το ρατσισμό».

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του, έστειλε το μήνυμα πως «οι διακρίσεις έναντι των συμπολιτών μας Ελλήνων Τσιγγάνων δεν πρέπει να γίνονται ανεκτές σε μια χώρα που συνιστά σεβασμό, ελευθερία και ισότητα». 

 

Σχετικά αρχείαΧαιρετισμός του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στην εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος των Ρομά που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ_1


Χαιρετισμός του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στην εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος των Ρομά που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ_2


Χαιρετισμός του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στην εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος των Ρομά που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ_3

Μετάβαση στο περιεχόμενο