Χαιρετισμός του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στο φεστιβάλ Yachting στη Μαρίνα Αλίμου Αττικής

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: «Η ενίσχυση του θαλάσσιου τουρισμού αποτελεί ένα σημαντικό πυλώνα στήριξης της ελληνικής οικονομίας»

Τη σημαντική συμβολή του θαλάσσιου τουρισμού στην ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης χαιρετίζοντας την ημερίδα με τίτλο «Yachting: Προσιτή οικονομική λύση για ποιοτικό τουρισμό στην πανέμορφη Ελλάδα» η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διοργάνωσης του ΦΕΣΤΙΒΑΛ YACHTING – ΓΙΟΡΤΗ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ που πραγματοποιήθηκε  στην Μαρίνα Αλίμου Αττικής.

Το πρώτο Φεστιβάλ Yachting διοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ [Μονίμου] Πληρώματος – ΣΙΤΕΣΑΠ σε συνεργασία με την Εταιρεία MACT MEDIA.

«Η ενίσχυση του θαλάσσιου τουρισμού αποτελεί ένα σημαντικό πυλώνα στήριξης της ελληνικής οικονομίας» επισήμανε και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Ως Τοπική Αυτοδιοίκηση είμαστε και αρωγοί και συμπαραστάτες σε όσα και ότι χρειάζεστε τόσο για τη στήριξη του κλάδου σας όσο και για την ανάπτυξή του. Και αυτό δεν είναι απλά μια υπόσχεση. Είναι δέσμευση. Γιατί γνωρίζουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε και που αδικούν ένα κλάδο σημαντικό για τη χώρα μας».

Αναφερόμενος στη σημασία της ανάπτυξης του θεματικού τουρισμού επισήμανε πως για την ΚΕΔΕ αποτελεί προτεραιότητα της δραστηριότητας που ξεδιπλώνει με στόχο «να ενώσουμε περιοχές με τα ίδια χαρακτηριστικά του τουριστικού τους προϊόντος και να προσεγγίσουμε αποτελεσματικότερα τις αγορές και ομάδες ενδιαφέροντος, αντί να προβάλουμε την Ελλάδα ως ενιαίο προορισμό διακοπών που, ως στρατηγική, μπορεί να μην επιτυγχάνει την ίδια διεισδυτικότητα».

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε την ανάγκη «το κράτος να μεριμνήσει για τη δημιουργία προϋποθέσεων και κινήτρων ώστε να δίνεται η δυνατότητα ανάδειξης των επιχειρηματικών δεξιοτήτων που το ίδιο ούτε τη γνώση ούτε την εμπειρία διαθέτει» και σημείωσε πως η Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού θα συνεχίσει να ενισχύει κάθε προσπάθεια που συμβάλει στην επιχειρηματικότητα και την οικονομική ανάπτυξη.

 

Σχετικά αρχείαΧαιρετισμός του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στο φεστιβάλ Yachting στη Μαρίνα Αλίμου Αττικής (1)


Χαιρετισμός του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στο φεστιβάλ Yachting στη Μαρίνα Αλίμου Αττικής (2)

Μετάβαση στο περιεχόμενο