Χαιρετισμός του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, στη Νέα Υόρκη

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: «Η ελληνική ψυχή ούτε παραχωρείται, ούτε είναι υπό διαπραγμάτευση. Μαζί με τους ομογενείς μας διαμηνύουμε σε όλους πως η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική»

Ξεκάθαρο μήνυμα πως « η βροντερή φωνή της ομογένειας, έδωσε σήμερα μία αποστομωτική απάντηση σε όλους όσους θέλουν να ξεπουλήσουν την ιστορία της Ελλάδας» έστειλε σήμερα ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης χαιρετίζοντας το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που διοργάνωσαν η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης και η Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής σε συνεργασία με το Hellenic American Congress, έξω από την έδρα των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη.

Στο συλλαλητήριο απεύθυναν επίσης χαιρετισμό ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας του Ελληνικού Σωματείου Μείζονος Ν. Υόρκης και του Ελληνικού Αμερικανικού Κογκρέσου Π. Γαλάτουλας , ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Σικάγου Κ. Χανιωτάκης, ο Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής Σ.Κυριμλής, εκπρόσωποι ομογενειακών Ενώσεων από όλη την Αμερική, μέλη του Αμερικανικού Κογκρέσου και εκπρόσωποι της νεολαίας της ομογένειας.

Παρουσία χιλιάδων κόσμου οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην καρδιά της Νέας Υόρκης να διαδηλώσουν για το Μακεδονικό ζήτημα, ο κ. Πατούλης υπογράμμισε πως η Τοπική Αυτοδιοίκησηθα είναι δυναμικά παρούσα στον εθνικό αγώνα για να μην ξεπουληθεί το όνομα της Μακεδονίας, της ιστορίας και των αξιών του Ελληνισμού.

«Από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη αλλά και από εδώ σήμερα την καρδιά της Νέας Υόρκης,διαμηνύουμε ξεκάθαρα σε αυτούς που είναι έτοιμοι να συμβιβαστούν πως εμείς δεν θα συμβιβαστούμε» τόνισε ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Η ελληνική ομογένεια δίνει σήμερα δυναμικό παρών και βροντοφωνάζει ενωμένη και χωρίς κομματικές ταμπέλες πως η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική».

Ο κ. Πατούλης τόνισε πως «όλοι όσοι διαδήλωσαν δυναμικά για το Μακεδονικό ζήτημα είναι πατριώτες, είναι Έλληνες, δεν είναι εθνικιστές και σημείωσε χαρακτηριστικά«Πολλά μπορεί να πήραν από την Ελλάδα, τον πολιτισμό μας, τη δημοκρατία, αλλά την ελληνική ψυχή δεν μπορεί να την πάρει κανείς. Αυτή ούτε παραχωρείται, ούτε είναι υπό διαπραγμάτευση».

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ αναφέρθηκε στο μεγαλείο ψυχής των Ελλήνων ομογενών επισημαίνοντας: «Έξω από τα ελληνικά σύνορα, η ελληνική καρδιά χτυπάει πιο δυνατά. Ενωμένοι όλοι οι απανταχού Έλληνες, με τη δύναμη που μας δίνουν οι αξίες και οι ιδέες μας, θα υπερασπιστούμε τα εθνικά μας συμφέροντα και θα κερδίσουμε τη μάχη που δίνουμε για την Ελλάδα και τα παιδιά μας».

 

Σχετικά αρχείαΧαιρετισμός του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, στη Νέα Υόρκη (1)


Χαιρετισμός του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, στη Νέα Υόρκη (2)


Χαιρετισμός του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, στη Νέα Υόρκη (3)


Χαιρετισμός του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, στη Νέα Υόρκη (4)


Χαιρετισμός του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, στη Νέα Υόρκη (5)


Χαιρετισμός του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, στη Νέα Υόρκη (6)


Χαιρετισμός του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, στη Νέα Υόρκη (7)


Χαιρετισμός του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, στη Νέα Υόρκη (8)

Μετάβαση στο περιεχόμενο