Χαιρετισμός του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στο Πανελλήνιο Συνέδριο Αιρετών Γυναικών με θέμα «Ισότητα στην Αυτοδιοίκηση»

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης:  «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινής γνώμης για την άρση των έμφυλων στερεοτύπων»

 

Την πεποίθηση πως μία δημοκρατική κοινωνία πραγματώνεται μέσα από την ίση συμμετοχή στην πολιτική ζωή γυναικών και ανδρών σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης, διατύπωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης χαιρετίζοντας το Πανελλήνιο Συνέδριο Αιρετών Γυναικών με θέμα «Ισότητα στην Αυτοδιοίκηση», που διοργάνωσε η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας.

Στο Συνέδριο απεύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κ. Αγοραστός, η Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Χ. Καλογήρου, o Α’ Αντιπρόεδρος της ΕΝΠΕ Γ. Σγουρός, η Επικεφαλής του Τομέα Ισότητας της ΕΝΠΕ Φ. Βρύνα και η Γ.Γ Ισότητας των Φύλων Φ. Κούβελα. Παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Β. Λεβέντης, ο Μ.Βορίδης εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της ΝΔ, η Ζ. Δημαδάμα, εκπροσωπώντας την επικεφαλής της ΔΗΣΥ, η Δ. Μανωλάκου, εκπροσωπώντας τον ΓΓ του ΚΚΕ, η Δ. Χαλκίδη, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ και η Ε. Στεφοπούλου, εκπροσωπώντας τον πρόεδρο του Ποταμιού.

Ο κ. Πατούλης επισήμανε πως η ισότητα των φύλων συνιστά θεμελιώδες δικαίωμα για όλους και όλες και πρόσθεσε πως για τη διασφάλισή του, δεν απαιτείται μόνο η νομική αναγνώρισή του, αλλά και η εφαρμογή του σε όλους τους τομείς της ζωής: τον πολιτικό, τον οικονομικό, τον κοινωνικό και τον πολιτιστικό.

 Σε αυτή την κατεύθυνση υπογράμμισε πως «το θέμα της ισότητας αποτελεί πρωταρχικό στόχο στην πολιτική μας ατζέντα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό» και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ως μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών και με την ιδιότητά μου του Αντιπροέδρου, ασπάζομαι και προσυπογράφω τις θεμελιώδεις προτεραιότητες του Συμβουλίου για την ισότητα. Θεωρούμε και εκτιμούμε ότι θα πρέπει να αναληφθούν περαιτέρω δράσεις στην Ευρώπη και ανά τον κόσμο, με πρωταρχική την πολιτική δέσμευση. Η ισότητα των φύλων πρέπει να ενσωματώνεται σε όλες τις πολιτικές, τις νομοθεσίες, τις δραστηριότητες και τους προϋπολογισμούς».

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε πως οι επικεφαλείς των αυτοδιοικητικών αρχών πρέπει να διασφαλίσουν την ίση πρόσβαση στις υπηρεσίες των δήμων μας, του κάθε πολίτη, γυναίκας ή άνδρα, αλλά και να συνδράμουν ώστε να ενισχυθεί η συμμετοχή των γυναικών στην αγορά εργασίας και να επιτευχθεί η οικονομική αυτονόμησή τους.

Ωστόσο, όπως ανέφερε, σημαντική είναι και η ευθύνη της πολιτείας η οποία θα πρέπει να λάβει μέτρα «που θα συμβάλλουν στην συμφιλίωση της επαγγελματικής με την οικογενειακή ζωή, μέσω ευέλικτων μορφών εργασίας αλλά και διαθέτοντας στους δημότες μας άρτιες υπηρεσίες φύλαξης, προσιτές και προσβάσιμες για όλους, υψηλού ποιοτικού επιπέδου».

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινής γνώμης για την άρση των έμφυλων στερεοτύπων, στηρίζοντας τις γυναίκες και άνδρες πολίτες, με σύγχρονες κοινωνικές υπηρεσίες και δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και κατέληξε τονίζοντας πως θα είναι αρωγός σε οποιαδήποτε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Σχετικά αρχείαΧαιρετισμός του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στο Πανελλήνιο Συνέδριο Αιρετών Γυναικών με θέμα «Ισότητα στην Αυτοδιοίκηση»_1


Χαιρετισμός του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στο Πανελλήνιο Συνέδριο Αιρετών Γυναικών με θέμα «Ισότητα στην Αυτοδιοίκηση»_2


Χαιρετισμός του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στο Πανελλήνιο Συνέδριο Αιρετών Γυναικών με θέμα «Ισότητα στην Αυτοδιοίκηση»_3

Μετάβαση στο περιεχόμενο