Χαιρετισμός του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλη στο 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: «Απαιτείται ένα αξιόπιστο εναλλακτικό σχέδιο διακυβέρνησης του τόπου με ουσιαστική συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης και τους πολίτες πρωταγωνιστές»

Την πάγια θέση της Αυτοδιοίκησης να προχωρήσει άμεσα μία ριζική μεταρρύθμιση με αιχμή την αποκέντρωση στη λειτουργία του κράτους και τους πολίτες σε πρωταγωνιστικό ρόλο, ανέπτυξε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης στον χαιρετισμό που απεύθυνε στο 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Με δεδομένο ότι, όπως ανέφερε, η χώρα διανύει μία κρίσιμη περίοδο σταδιακής παρακμής και απαξίωσης κρίσιμων τομέων που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών όπως η Παιδεία, η Υγεία, η δημόσια ασφάλεια, σημείωσε πως απαιτείται ένας αγώνας για την «ανατροπή της αδιέξοδης πολιτικής», με πρωταγωνιστή την Αυτοδιοίκηση.

Ο κ. Πατούλης επισήμανε πως πρόκειται για το θεσμό που βρίσκεται καθημερινά στο πλευρό εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών, που έχουν πραγματική ανάγκη από  στήριξη και επισήμανε πως πρώτη η Αυτοδιοίκηση ανέδειξε την ασυνέπεια σε τομείς της κυβερνητικής πολιτικής, όπως στο προσφυγικό ζήτημα αλλά και στην αδυναμία δρομολόγησης μίας ουσιαστικής μεταρρύθμισης στο μοντέλο λειτουργίας του κράτους.

«Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να εφαρμόσουν και στις εκλογές της αυτοδιοίκησης την απλή αναλογική, αδιαφορώντας αν αυτό οδηγήσει σε ακυβερνησία τους Δήμους» ανέφερε χαρακτηριστικά και  πρόσθεσε πως η ΚΕΔΕ έχει καταθέσει τεκμηριωμένες και ολοκληρωμένες προτάσεις για μια μεταρρύθμιση που θα δίνει τη δυνατότητα να αποφασίζουν οι ίδιοι οι πολίτες, για το μέλλον τους.

Ο κ. Πατούλης τόνισε ότι στόχος είναι οι Έλληνες να ξαναβρούν την αισιοδοξία τους, να αποκτήσουν ξανά αυτοπεποίθηση, όραμα κι ελπίδα.

Σε αυτό το πλαίσιο κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία να ακούσει τη μεταρρυθμιστική πρόταση της Αυτοδιοίκησης και να συμπεριλάβει στο νέο προγραμματικό της λόγο την ανάγκη για αλλαγές και μεταρρυθμίσεις ,που αφορούν το μοντέλο λειτουργίας της δημόσιας Διοίκησης  και το πώς αυτό το μοντέλο, θα απελευθερώσει τις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας.

Ειδικότερα εστίασε στη σημασία να προσελκύσει η χώρα επενδύσεις, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, να δοθεί ρόλος και δύναμη στις τοπικές κοινωνίες και να αναβαθμιστεί η καθημερινότητα των πολιτών.

«Η δική μας η άποψη είναι ότι η Ελλάδα χρειάζεται μία γενναία αποκέντρωση στη λειτουργία του Κράτους, με ουσιαστική συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με στόχο την προώθηση της τοπικής ανάπτυξης και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής κι αλληλεγγύης» τόνισε και επισήμανε χαρακτηριστικά:

«Υποστηρίζουμε μια ριζική αναδιανομή εξουσιών, με βάση τις αρχές της εγγύτητας, της επικουρικότητας και της αποτελεσματικότητας».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ σημείωσε ότι το Συνέδριο είναι μία ευκαιρία να συζητηθούν μεταρρυθμίσεις που θα αντιλαμβάνονται την Αυτοδιοίκηση, τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας ως ζωτικό τμήμα της Ελλάδας του 2030 και πρόσθεσε πως είναι ανάγκη να προβληθεί ένα αξιόπιστο εναλλακτικό σχέδιο διακυβέρνησης του τόπου όπου «θα εισακούγονται οι ανάγκες της κοινωνίας και θα μετουσιώνονται σε πολιτικές, που θα ωφελούν τη χώρα και τους πολίτες».

Συμμετοχή του Προέδρου της ΚΕΔΕ στη συνεδρίαση της Γ.Γραμματείας Οικουμενικού Ελληνισμού της ΝΔ

Στο περιθώριο του Συνεδρίου της ΝΔ, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, εκπροσωπώντας την Αυτοδιοίκηση Α΄ βαθμού συμμετείχε στη συνεδρίαση της Γ.Γραμματείας Οικουμενικού Ελληνισμού της ΝΔ.

Στην ομιλία του ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στην πολύτιμη συμβολή της ομογένειας στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας και επισήμανε πως η Ελληνική Αυτοδιοίκηση επενδύει στη δύναμη της ομογένειας και θα συνεχίσει την ισχυροποίηση των σχέσεων με τον ελληνικό λαό. Ωστόσο υπογράμμισε πως οφείλει και η χώρα να ανταποδώσει την ουσιαστική στήριξη των ομογενών, δίνοντας τους το δικαίωμα ψήφου.

 

Σχετικά αρχείαΧαιρετισμός του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλη στο 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας (1)


Χαιρετισμός του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλη στο 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας (2)


Χαιρετισμός του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλη στο 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας (3)

Μετάβαση στο περιεχόμενο