Ας αφήσει τις διαστρεβλώσεις ο κ. Μαγιάκης, και ας πιέσει τους ομοϊδεάτες του στην Περιφέρεια Αττικής να σταματήσουν να παίζουν με την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης

Print Friendly, PDF & Email

Με αφορμή την τοποθέτηση της παράταξης του κυρίου Μαγιάκη επί του απολογισμού της Δημοτικής Αρχής για το 2017 στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμαρουσίου, ο Αντιδήμαρχος Βαγγέλης Κάββαλος, έχει να επισημάνει τα εξής:

Για άλλη μια φορά, ο κύριος Μαγιάκης, παραποιεί την πραγματικότητα. Επιμένει να στηρίζεται σε οικονομικά στοιχεία από τον ισολογισμό του 2016 και να τα ερμηνεύει κατά το δοκούν.

Κλείνοντας τα μάτια μπροστά στην πραγματικότητα και στο νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου στη διάρκεια των ετών της Διοίκησης Πατούλη, επικαλείται στοιχεία που αφορούν τα χρέη του παρελθόντος και τα δάνεια της εποχής Τζανίκου, τα οποία η Διοίκηση Πατούλη έχει ρυθμίσει μακροπρόθεσμα, με επιμήκυνση, χαμηλότερα επιτόκια και κούρεμα κεφαλαίων και προσαυξήσεων.

Όλα αυτά είναι ρυθμισμένα, νοικοκυρεμένα και βιώσιμα, γεγονός που το γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Μαγιάκης.

Ο Μαρουσιώτης λαός πρέπει να γνωρίζει την αλήθεια και αυτή δεν είναι άλλη από το ότι τα δύο τελευταία χρόνια έπαψαν να είναι ζημιογόνοι οι ισολογισμοί του Δήμου, ενώ τα ταμειακά αποθεματικά είναι σε μεγέθη που διασφαλίζουν την οικονομική βιωσιμότητα του Δήμου στο παρόν και στο μέλλον, αλλά και την εκτέλεση σημαντικών έργων υποδομής με ίδιους πόρους.

Δεν αντιλαμβανόμαστε πώς ακριβώς ερμηνεύουν την πραγματικότητα ο κ. Μαγιάκης, και η παράταξή του.

Θα συνιστούσαμε στον κύριο Μαγιάκη, να αφήσει τις εμμονές και να αποδεχτεί την πραγματικότητα. Αντί να αναλώνεται σε λογιστικά εφευρήματα θα ήταν προτιμότερο να πιέσει τους συνοδοιπόρους του στην Περιφέρεια Αττικής για την έγκριση και τη χρηματοδότηση των ώριμων μελετών που έχει καταθέσει ο Δήμος και εκκρεμούν εδώ και καιρό για τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα που χρειάζονται οι γειτονιές Αμαρουσίου, αλλά και για τη διευθέτηση του Ρέματος Σαπφούς ώστε να αποσοβήσει τον κίνδυνο η πόλη μας να βιώσει φαινόμενα Μάνδρας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο