«Αργά ξύπνησε» ο κος Ραγκούσης

Print Friendly, PDF & Email

Με τη «φούσκα περί διαπαραταξιακής επιτροπής για τα οικονομικά του Δήμου», δεν μπορεί να καλύψει τις ευθύνες του καθεστώτος που διοικούσε το Δήμο τα προηγούμενα χρόνια και χρέωσε το Δήμο Αμαρουσίου με εκατομμύρια ευρώ.

Ο κος Ραγκούσης για μια ακόμη φορά εξαντλεί την πολιτική του παρουσία στα δημοτικά δρώμενα με «επικοινωνιακές φούσκες», που υπηρετούν αποκλειστικά τον προσωπικό του στόχο να παραμείνει στην κούρσα των υποψηφίων Δημάρχων της πόλης.

Η πρόταση για σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής για την οικονομική κατάσταση του Δήμου δεν είναι τίποτε άλλο, παρά μια ακόμη τέτοια φούσκα. Και είναι μια ακόμη φούσκα γιατί:

Πρώτον, ο κος Ραγκούσης γνωρίζει την πραγματική οικονομική κατάσταση του Δήμου, αφού αυτή αποτυπώνεται ξεκάθαρα στους ισολογισμούς του Δήμου Αμαρουσίου. Αν αμφισβητεί τους ισολογισμούς, τον περιμένουμε να έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο και να καταθέσει τεκμηριωμένα τα όποια στοιχεία έχει. Και εκεί θα πάρει τις απαντήσεις του.

Δεύτερον, ο εκλεκτός του προηγούμενου καθεστώτος γνωρίζει καλά ποιος ευθύνεται για τα σημερινά χρέη του Δήμου. Γνωρίζει ποιοι ήταν αυτοί που δανείστηκαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ τα οποία σπαταλήθηκαν σε μεγάλο βαθμό για να στηριχθεί η προηγούμενη Διοίκηση και στη συνέχεια, η δική του υποψηφιότητα. Επίσης γνωρίζει καλά ποιοι είναι αυτοί που με τις ενστάσεις τους ακύρωσαν την προσπάθεια της σημερινής Δημοτικής Αρχής να ανα-χρηματοδοτήσει τα χρέη του παρελθόντος με ιδιαίτερα ευνοϊκούς για το Δήμο μας όρους.

Γιατί ζητά λοιπόν τη σύσταση της δια-παραταξιακής επιτροπής, για να δώσουμε συγχωροχάρτι σε αυτούς που υποθήκευσαν το μέλλον της πόλης;

Θα έπρεπε να είναι ο τελευταίος που να ζητά διαπαραταξιακή, όταν είναι ο κύριος υπεύθυνος, με τον «εκλεκτό» που τον στήριξε, της οικονομικής κατάντιας  του Δήμου Αμαρουσίου.

Τρίτον, όπως απέδειξε και από την παρουσία και στη συνέχεια από την αδικαιολόγητη αποχώρησή του από την  διαπαραταξιακή που είχε δημιουργηθεί από τη σημερινή Διοίκηση για την επίλυση του εργασιακού καθεστώτος εκατοντάδων εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου, δεν ενδιαφέρεται να συμβάλλει ουσιαστικά στην επίλυση κανενός προβλήματος. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι οι εντυπώσεις. Να έχει βήμα για να ασκεί ανέξοδη κριτική και να διεκδικεί ρόλους που ο μαρουσιώτικος λαός δεν του έδωσε, γιατί γνώριζε καλά ότι αποτελεί μέρος του οικονομικού προβλήματος του Δήμου μας, κι όχι λύση.

Με το μόνο που συμφωνούμε με τον κο Ραγκούση είναι η θέση ότι η «απόκρυψη της αλήθειας για την πραγματική οικονομική κατάσταση οδηγεί σε τραγικά αδιέξοδα και σε λήψη μέτρων.»

Ας μην ξεχνάμε ότι το  προηγούμενο καθεστώς που τον στήριξε ως υποψήφιο έστελνε παραποιημένα  έγγραφα ακόμα και στον διεθνή Οίκο Moodys, που αξιολογεί την πιστοληπτική ικανότητα, για να παρουσιάζει μια εικονική πραγματικότητα της πόλης.

Αυτή την αλήθεια έκρυβε επτασφράγιστη  ως υποψήφιος Δήμαρχος  ο κος Ραγκούσης και εξακολουθεί να θέλει να κρύβει και σήμερα με τις επικοινωνιακές του φούσκες.


Γραφείο Τύπου 

Μετάβαση στο περιεχόμενο