Αποθεώθηκε η Μικτή Χορωδία Δήμου Αμαρουσίου «Τερψιχόρη Παπαστεφάνου» στην καλοκαιρινή συναυλία – αφιέρωμα στο Μαρουσιώτη μουσικοσυνθέτη Κ. Μαυραντή

Print Friendly, PDF & Email

Μία όμορφη βραδιά απόλαυσε το κοινό που κατέκλυσε το θέατρο του Αμαλίειου Οικοτροφείου στη καλοκαιρινή συναυλία της Μικτής Χορωδίας του Δήμου Αμαρουσίου «Τερψιχόρη Παπαστεφάνου», που ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του καταξιωμένου Μαρουσιώτη μουσικοσυνθέτη Κωστή Μαυραντή.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση και απευθύνοντας θερμό χαιρετισμό στους παριστάμενους, συνεχάρη τους χορωδούς και τη μαέστρο κα Όλγα Αλεξοπούλου για τις εξαιρετικές ερμηνείες τους και την Πρόεδρο κα Πόπη Κάβουρα για την  άψογη διοργάνωση της συναυλίας.

Μιλώντας με συγκινητικά λόγια για τον Κωστή Μαυραντή και τη σημαντική παρακαταθήκη που άφησε με το έργο του στην πόλη του Αμαρουσίου, ανέφερε, ότι ο Κωστής με το σημερινό αφιέρωμα θα είναι ευχαριστημένος εκεί όπου βρίσκεται.
Απευθυνόμενος στη σύζυγο του συνθέτη Θέμιδα, την κόρη του, τον εγγονό του και στους παρόντες συγγενείς του υπογράμμισε ότι «σύντομα θα έχουμε στα χέρια μας το λεύκωμα «Και… Μαρούσι είναι εδώ», αφιερωμένο στην καθημερινότητα των Μαρουσιωτών από τη δεκαετία του 1960 έως σήμερα, το οποίο επιμελήθηκε η Θέμις, αλλά και ο Κωστής και που έχει παραδοθεί στα χέρια μας.

Η κα Θέμις Μαυραντή ευχαρίστησε θερμά το Δήμαρχο Αμαρουσίου για το αφιέρωμα στο καταξιωμένο μουσικοσυνθέτη Κωστή Μαυραντή και για τα εγκάρδια λόγια του, καθώς και όλους τους παριστάμενους που τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους. 

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας ερμηνεύτηκαν «Τα Μαρουσιώτικα…» σε στίχους Λίτσας Παπαζαχαροπούλου και μουσική Κωστή Μαυραντή, με αποκορύφωμα το τραγούδι «Και… Μαρούσι είν’ εδώ», το οποίο απογείωσε με την ερμηνεία της η σολίστ Ρένα Χαλιώτη με τη συνοδεία της χορωδίας.

Στο δεύτερο μέρος, «Της θάλασσας τα λόγια…», ερμηνεύτηκαν τραγούδια των Μ. Θεοδωράκη, Μ. Χατζηδάκι, Γ. Χατζηνάσιου, Μ. Λοϊζου, G. Bregovie, κ.α. 

Η βραδιά έκλεισε μέσα σε μεγάλη συγκίνηση και με την επανάληψη του τραγουδιού «Και Μαρούσι… είν’εδώ» με όλους τους παρευρισκόμενους να τραγουδούν μαζί «Βόλτα στην Περικλέους» και να χειροκροτούν ασταμάτητα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Αμαρουσίου και υπεύθυνη της χορωδίας Ρένα Χαλιώτη και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ελένη Βλάχου Σταματάκη και Πέτρος Κόνιαρης, καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης.

 

Σχετικά αρχείαΑποθεώθηκε η Μικτή Χορωδία Δήμου Αμαρουσίου «Τερψιχόρη Παπαστεφάνου» στην καλοκαιρινή συναυλία – αφιέρωμα στο Μαρουσιώτη μουσικοσυνθέτη Κ. Μαυραντή_1


Αποθεώθηκε η Μικτή Χορωδία Δήμου Αμαρουσίου «Τερψιχόρη Παπαστεφάνου» στην καλοκαιρινή συναυλία – αφιέρωμα στο Μαρουσιώτη μουσικοσυνθέτη Κ. Μαυραντή_2


Αποθεώθηκε η Μικτή Χορωδία Δήμου Αμαρουσίου «Τερψιχόρη Παπαστεφάνου» στην καλοκαιρινή συναυλία – αφιέρωμα στο Μαρουσιώτη μουσικοσυνθέτη Κ. Μαυραντή_3


Αποθεώθηκε η Μικτή Χορωδία Δήμου Αμαρουσίου «Τερψιχόρη Παπαστεφάνου» στην καλοκαιρινή συναυλία – αφιέρωμα στο Μαρουσιώτη μουσικοσυνθέτη Κ. Μαυραντή_4

Μετάβαση στο περιεχόμενο