Αποκαλυπτήρια Ανδριάντα του Ολυμπιονίκη Σπύρου Λούη (Τετάρτη 30 Ιουλίου Ώρα: 19:30)

Print Friendly, PDF & Email


 

Από το Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη και τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Ιωαννίδη


Τετάρτη 30 Ιουλίου 2008, ώρα 19:30 (Λ. Κηφισίας 149 και Βασ. Σοφίας)Προβάλλοντας τις αξίες του αθλητισμού και του ολυμπισμού και τιμώντας το Μαρουσιώτη Ολυμπιονίκη του Μαραθωνίου στους πρώτους σύγχρονους ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας του 1896 Σπύρο Λούη, ο Δήμος Αμαρουσίου προχώρησε στην κατασκευή ανδριάντα του μεγάλου Έλληνα Ολυμπιονίκη, που έγινε εθνικό σύμβολο και το όνομά του έχει συνδεθεί άρρηκτα με τους ολυμπιακούς αγώνες του «ευ αγωνίζεσθαι».


Τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα, που τοποθετήθηκε στη νότια είσοδο της πόλης του Αμαρουσίου, στη συμβολή της Λεωφόρου Κηφισίας 149 και της οδού Βασ. Σοφίας, θα γίνουν την Τετάρτη 30 Ιουλίου 2008 και ώρα 19:30, από το Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη και τον Υφυπουργό Πολιτισμού αρμόδιο για θέματα αθλητισμού κ. Γιάννη Ιωαννίδη.


Τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Σπύρου Λούη, λίγο πριν την έναρξη των ολυμπιακών αγώνων του Πεκίνου έχει εκτός των άλλων και συμβολικό χαρακτήρα για ένα Δήμο όπως το Μαρούσι που διαθέτει μια πλούσια ολυμπιακή ιστορία.
Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης «η τοποθέτηση του ανδριάντα σε δεσπόζον σημείο της πόλης μας είναι ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης στο Μαρουσιώτη Σπύρο Λούη που έγινε εθνικό σύμβολο και πρόβαλλε τις αξίες του αθλητισμού και του ολυμπισμού σ΄ ολόκληρη την οικουμένη».


Τον ανδριάντα του Σπύρου Λούη φιλοτέχνησε ο καταξιωμένος γλύπτης Γιώργος Γεωργιάδης. Ο ανδριάντας, ύψους 1,80μ. από χυτευμένο ορείχαλκο, παριστάνει το Σπύρο Λούη τη στιγμή του τερματισμού, κρατώντας στο χέρι του κλαδί ελιάς.

Μετάβαση στο περιεχόμενο