Από το Μαρούσι ξεκινά η πρώτη διαδημοτική λεωφορειακή γραμμή συγκοινωνίας σε όλη την Ελλάδα

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: Κάνουμε ένα βήμα μπροστά στην υλοποίηση της νέας δημοτικής πολιτικής μεταφορών και αστικών μετακινήσεων
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης και οι Δήμαρχοι Πεύκης Γ. Θεοδωρακόπουλος  ( αριστερά ) και Λυκόβρυσης Δ. Φωκιανός ( δεξιά ) κατά την παρουσίαση της πρώτης διαδημοτικής λεωφορειακής γραμμής σε όλη την Ελλάδα.

download _.jpg file 41 KBdownload _.jpg file 51 KB


Η λειτουργία της πρώτης διαδημοτικής λεωφορειακής γραμμής συγκοινωνίας σε όλη την Ελλάδα, ξεκινά με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη , σε συνεργασία με τους Δημάρχους Πεύκης Γ. Θεοδωρακόπουλο και Λυκόβρυσης Δ. Φωκιανό.

Η διαδημοτική αυτή γραμμή, θα συνδέει τους όμορους Δήμους Μαρούσι – Πεύκη – Λυκόβρυση και παρουσιάστηκε σήμερα σε κοινή συνέντευξη τύπου από τους τρεις Δημάρχους, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου. 

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης υπογράμμισε ότι     « στόχος της λειτουργίας της γραμμής αυτής είναι να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις των πολιτών εντός των ορίων των τριών Δήμων, να μειωθεί η χρήση των ΙΧ, να προστατευθεί το περιβάλλον μέσα από τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και να διευκολυνθεί η πρόσβαση των πολιτών στο σταθμό του ΗΣΑΠ στο Μαρούσι».

«Με τη λειτουργία της διαδημοτικής γραμμής συγκοινωνίας Μαρούσι – Πεύκη – Λυκόβρυση κάνουμε ένα βήμα μπροστά στην υλοποίηση της νέας δημοτικής πολιτικής μεταφορών και αστικών μετακινήσεων του Δήμου Αμαρουσίου. Ένα βήμα μπροστά στη συνεργασία με όμορους Δήμους σε ζητήματα υπερτοπικού ενδιαφέροντος » τόνισε ο κ. Πατούλης.

Η πρωτοβουλία μας αυτή πρόσθεσε  έχει πάνω από όλα μια ισχυρή συμβολική σημασία.
« Στέλνουμε ένα πολύ ισχυρό μήνυμα. Κατ’ αρχήν στην Πολιτεία, η οποία θα πρέπει να επισπεύσει  τους ρυθμούς της προχωρώντας άμεσα στη δημιουργία ενός σύγχρονου θεσμικού πλαισίου που θα επιτρέπει και στους Δήμους να αναλαμβάνουν συγκοινωνιακό έργο πέρα από τα όρια τους. Ένα θεσμικό πλαίσιο που θα διασφαλίζει την οικονομική βιωσιμότητα του εγχειρήματος.
Παράλληλα, με την πρωτοβουλία μας αυτή, θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε και τους άλλους Δήμους στην κατεύθυνση ανάληψης ανάλογων πρωτοβουλιών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Αμαρουσίου και οι Δήμοι Πεύκης,  Λυκόβρυσης, Μελισσίων, Βριλησσίων Χαλανδρίου και Κηφισιάς  έχουν υπογράψει μνημόνιο με το Υπουργείο Μεταφορών για τη λειτουργία Διαδημοτικής Συγκοινωνίας στα Βόρεια Προάστια. Αναμένεται από την πολιτική ηγεσία να προχωρήσει στις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις που θα επιτρέψουν τη λειτουργία της.

Οι Δήμαρχοι Πεύκης Γ. Θεοδωρακόπουλος και Λυκόβρυσης Δ. Φωκιανός ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο Γιώργο Πατούλη για την  ανάληψη αυτής της σημαντικής πρωτοβουλίας, η οποία θα συμβάλει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων στην περιοχή.

Η Διαδημοτική Συγκοινωνίας Αμαρουσίου – Πεύκης – Λυκόβρυσης θα λειτουργεί με δύο λεωφορεία του Δήμου Αμαρουσίου, που του έχουν παραχωρηθεί από την ΕΘΕΛ.
Η διαδημοτική γραμμή θα λειτουργεί από τη Δευτέρα έως το Σάββατο από τις 6:30 το πρωϊ έως τις 10:30 το βράδυ.
Καθημερινά θα εκτελούνται 24 δρομολόγια, με συχνότητα 35-40 λεπτά περίπου.
Το λεωφορείο θα διέρχεται  από 26 στάσεις που έχουν σηματοδοτηθεί για να τις διακρίνουν οι πολίτες.

Τα δρομολόγια ξεκινούν από την Τρίτη 4 Μαρτίου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο