Από την λεωφορειακή γραμμή του ΟΑΣΑ «555: Διαδημοτική Συγκοινωνία Βορείων Προαστίων» θα γίνεται πλέον η διαδημοτική σύνδεση Αμαρουσίου-Πεύκης-Λυκόβρυσης

Print Friendly, PDF & Email

Από το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου διακόπτονται τα δρομολόγια του «κόκκινου» λεωφορείου
που συνέδεε το Μαρούσι με τους παραπάνω ΔήμουςΤο Σάββατο 6 Φεβρουαρίου είναι η τελευταία ημέρα που θα δρομολογηθούν τα «κόκκινα» δημοτικά λεωφορεία που συνέδεαν το Μαρούσι με την Πεύκη και τη Λυκόβρυση.


Με τον τρόπο αυτό ουσιαστικά σταματά η λειτουργία της διαδημοτικής συγκοινωνίας που λειτούργησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2008, με πρωτοβουλία του Δήμου Αμαρουσίου και του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, η οποία συνέδεε με μια λεωφορειακή γραμμή τους τρεις γειτονικούς Δήμους.


Η απόφαση αυτή ελήφθη αφού πλέον δεν υπάρχει λόγος συνέχισης της λειτουργίας της, αφού εδώ και μερικούς μήνες έχει ξεκινήσει η λειτουργία της Διαδημοτικής Συγκοινωνίας Βορείων Προαστίων με λεωφορεία του ΟΑΣΑ, η γνωστή σε όλους λεωφορειακή γραμμή «555: Διαδημοτική Συγκοινωνία Βορείων Προαστίων».


Αποφασίστηκε όμως τότε να μην διακοπεί άμεσα η λειτουργία της, αλλά να υπάρξει ένα διάστημα προσαρμογής στους χρήστες της ώστε να «γνωρίσουν» και να εξοικειωθούν με τη νέα λεωφορειακή γραμμή και τα δρομολόγια της.


 Η  γραμμή 555 συνδέει μεταξύ τους το Μαρούσι με τους Δήμους Λυκόβρυσης, Πεύκης, Μελισσίων και Βριλησσίων και εντάσσεται στο νέο μοντέλο λειτουργίας του ΟΑΣΑ που προωθεί τη διαδημοτική σύνδεση.


Το μοντέλο αυτό είναι αποτέλεσμα πρωτοβουλιών και πιέσεων που ασκήθηκαν στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών από εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, με προεξάρχοντα το Δήμαρχο Αμαρουσίου.


Ο Δήμος Αμαρουσίου τόσο με τη λειτουργία του πρότυπου δικτύου Δημοτικής Συγκοινωνίας που διαθέτει, όσο και με την πρωτοβουλία της Δημοτικής του Αρχής να εντάξει το μοντέλο της διαδημοτικής συγκοινωνίας στον κρατικό συγκοινωνιακό σχεδιασμό, προωθεί με συνέπεια ένα νέο μοντέλο αστικών μετακινήσεων. Το οποίο έχει ως στόχο να προωθήσει τη χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και να αποτρέψει τη χρήση των Ι.Χ. αυτοκινήτων.

Μετάβαση στο περιεχόμενο