Απάντηση του Σ.Π.Α.Π στις λαϊκίστικες κορώνες του κ. Λάζου

Print Friendly, PDF & Email


Με αφορμή μια σειρά από σχόλια του δημοτικού συμβούλου Πεντέλης κ. Λεωνίδα Λάζου, σε βάρος του Προέδρου του Σ.Π.Α.Π Γιώργου Πατούλη, θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε τα παρακάτω:


Πρώτον, ο Γ. Πατούλης, ως Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π αλλά και ως Δήμαρχος Αμαρουσίου έχει ξεκάθαρα τοποθετηθεί για το ζήτημα της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών στο Πεντελικό. Η θέση του είναι ότι σε περιοχή που αμφισβητείται το ιδιοκτησιακό καθεστώς και σε εκτάσεις που έχουν κηρυχθεί αναδασωτέες είναι αδιανόητη να συζητάμε την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών. Η θέση αυτή έχει διατυπωθεί επανειλημμένα κι απορούμε πως ο κ. Λάζος δημιουργεί θέμα χωρίς να υπάρχει.


Δεύτερον, ο Σ.Π.Α.Π έχει ζητήσει από όλα τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων-μελών του να εκφράσουν τη θέση τους πάνω στο ζήτημα αυτό. Με βάση τις εκπεφρασμένες απόψεις όλων των Δημοτικών Συμβουλίων θα ληφθεί και η τελική απόφαση του Σ.Π.Α.Π. Αντί να μέμφεται ο κος Λάζος, τον κ. Πατούλη, και τον Σ.Π.Α.Π, ας «κοιτάξει το δικό του σπίτι», το Δήμο Πεντέλης στον οποίο είναι δημοτικός σύμβουλος και μάλιστα μέχρι πρότινος της δημοτικής παράταξης που διοικεί, προκειμένου να παρθεί μια απόφαση που να εκφράζει την άποψη του Δήμου του.


Θέλουμε σε κάθε περίπτωση να επισημάνουμε ότι η δημιουργία ψευδών εντυπώσεων για ένα ζήτημα που δεν υφίσταται, δεν υπηρετεί το συμφέρον του Πεντελικού αλλά την προσωπική ανάγκη του κου Λάζου να διεκδικήσει για τον εαυτό του κάποιο ρόλο στα δημοτικά δρώμενα, ιδίως μετά την ανεξαρτητοποίηση του από το συνδυασμό στον οποίο ανήκε.


Ο κ. Λάζος, είναι έτοιμος να βγει «αντάρτης» στο βουνό για να πολεμήσει έναν εχθρό που δεν υπάρχει. Και δεν υπάρχει γιατί η σημερινή Διοίκηση και ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π ανταποκρίνεται με συνέπεια και ευθύνη στο καθήκον της, να διαφυλάξει το δασικό χαρακτήρα του Πεντελικού και να αποτρέψει οποιαδήποτε προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων από όπου κι αν αυτή προέρχεται.

Μετάβαση στο περιεχόμενο