Απάντηση του Προέδρου του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Πέτρου Κόνιαρη στη Δημοτική Κίνηση «Όλοι μαζί για το Μαρούσι» επί του προϋπολογισμό του Νομικού Πρόσωπου

Print Friendly, PDF & Email

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου με αφορμή την ανακοίνωση της Δημοτικής Κίνησης «Όλοι μαζί για το Μαρούσι» για τον προϋπολογισμό του Νομικού Προσώπου επισημαίνει τα παρακάτω:

 

Δεν μας προκαλεί έκπληξη η ανακοίνωση της Δημοτικής Κίνησης «Όλοι μαζί για το Μαρούσι», με την οποία γίνεται προσπάθεια να παρουσιασθούν θέματα που εξυπηρετούν μόνο μικροκομματικές και μικροπολιτικές σκοπιμότητες ενόψει των δημοτικών εκλογών.       

 

Επί όλων των θεμάτων τα οποία αναφέρονται στην ανακοίνωση, ο κ. Κούκουζας έχει λάβει απαντήσεις, καθώς ως μέλος του Δ.Σ. του ΟΚΟΙΠΑΔΑ συμμετείχε στη συνεδρίαση, όπου συζητήθηκε ο προϋπολογισμός του Νομικού Προσώπου.

Σε κάθε περίπτωση προς εμπέδωση των όσων συζητήθηκαν πριν την ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2019 έχουμε να επισημάνουμε:

Πρώτον: Όσον αφορά το λογιστικό χρηματικό υπόλοιπο  των 1,15 εκ. ευρώ, προκύπτει με βάση τις οδηγίες της εγκυκλίου 29 του Υπουργείου Εσωτερικών  (ΚΥΑ 38347/27/7/18), με θέμα: «ενσωμάτωση του Σχεδίου του Προϋπολογισμού έτους 2019 και λοιπών δημοσιονομικών στοιχείων στη διαδικτυακή βάση δεδομένων του Υπουργείου Εσωτερικών».
Το πραγματικό υπόλοιπο θα προκύψει στις 31/12/2018 και θα απεικονισθεί με την 1η υποχρεωτική αναμόρφωση.

 

Δεύτερον: Η υποστήριξη των οικογενειών της πόλης μας που έχουν παιδιά αποτελεί μία από τις πρώτες προτεραιότητες της κοινωνικής μας πολιτικής και αυτό αποτυπώνεται κάθε χρόνο με τη μείωση των τροφείων  στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς. Ειδικότερα, οι γονείς με οικογενειακό εισόδημα μέχρι 14.000 ευρώ απαλλάσσονται πλήρως από την καταβολή τροφείων, ενώ από φέτος έγινε μείωση 30% για όλα τα υπόλοιπα εισοδήματα. Και είναι προς τιμή του ΟΚΟΙΠΑΔΑ , τον οποίο θα έπρεπε να συγχαίρετε και όχι να μέμφεστε που πέτυχε να αυξήσει τα έσοδά του από τα voucher του προγράμματος «εναρμόνισης».

 

Τρίτον:  Όσον αφορά στο ποσό που χρωστά η δημοτική επιχείρηση «ΑΘΜΟΝΟΝ» στον ΟΚΟΙΠΑΔΑ , ο ΟΚΟΙΠΑΔΑ έχει προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες διεκδικώντας τα οφειλόμενα, όμως δεν αναμένεται η επίλυση της δικαστικής διαφοράς το 2019 και ως εκ τούτου δεν μπορεί να γίνει εγγραφή του ωφελούμενου ποσού στον προϋπολογισμό των εσόδων.

 

Τέταρτον: Στον τομέα των προϋπολογιζόμενων εξόδων, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, το προσωπικό στις υπηρεσίες του Δήμου έχει μειωθεί δραματικά ώστε να μην μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες, γεγονός, που καθιστά αναγκαία τη συνεργασία και με εξωτερικούς συνεργάτες, πάντα τηρώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες. Τα περισσότερα δε έργα  που εγγράφονται στον προϋπολογισμό είναι συνεχιζόμενα από το 2018.

Το κοινωνικό έργο και η παροχή πρότυπων ποιοτικών υπηρεσιών του Δήμου Αμαρουσίου και του ΟΚΟΙΠΑΔΑ είναι αναγνωρισμένα από την τοπική κοινωνία και πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι δεν προσφέρονται για πολιτική αντιπαράθεση.
 Ψάξτε επομένως, μήπως, βρείτε κανένα άλλο πεδίο να ασκήσετε τη μικροκομματική σας πολιτική, καθώς βρισκόμαστε εν μέσω της προεκλογικής περιόδου.          

Μετάβαση στο περιεχόμενο