Απάντηση του Δήμου Αμαρουσίου σε δημοσιεύματα που αφορούν στην ομάδα μπάσκετ του Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

Με αφορμή δημοσιεύματα αθλητικών εφημερίδων και ιστοσελίδων, που επανέρχονται σε αναφορές περί «απουσίας» και αθέτησης υποσχέσεων από πλευράς Δήμου Αμαρουσίου προς την ομάδα μπάσκετ της πόλης, θα θέλαμε για μια ακόμη φορά να επαναλάβουμε:


Ως Δήμος στηρίζουμε την ομάδα μπάσκετ του Γ.Σ.Α., την ομάδα της πόλης μας, με κάθε δυνατό τρόπο, έχοντας ξεκαθαρίσει ότι ο Δήμος Αμαρουσίου, όπως και κάθε Δήμος, έχει από τον Νόμο συγκεκριμένες δυνατότητες και δεν είναι Ανώνυμη Εταιρία.


Όσοι προσπαθούν να φέρουν ως παράδειγμα τις τελευταίες μέρες, την οικονομική βοήθεια του Δήμου Βύρωνα στην ομάδα μπάσκετ γυναικών του Αθηναϊκού, αγνοούν-σκόπιμα ή μη, αυτοί το γνωρίζουν-ότι ο Αθηναϊκός είναι ερασιτεχνικό σωματείο, κι όχι Καλαθοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρία, κι έχει ως επικεφαλής της διοικούσας του Επιτροπής, τον ίδιο τον Δήμαρχο Βύρωνα κ. Ν. Χαρδαλιά.

ʼρα ο Αθηναϊκός ως ερασιτεχνικό σωματείο, μπορεί να έχει την εκ του Νόμου προβλεπόμενη οικονομική ενίσχυση από τον Δήμο της περιοχής του, ενώ μπορεί να προσελκύει και επιχειρηματίες και χορηγούς οι οποίοι θέλουν να ενισχύσουν ένα ερασιτεχνικό σωματείο κι όχι μια Ανώνυμη Εταιρία, και να εμπιστευτούν τον Δήμαρχο κι όχι έναν άλλο επιχειρηματία.

Θεωρούμε λοιπόν ατυχή την κριτική που γίνεται στον Δήμο Αμαρουσίου και τον Δήμαρχο κ. Γ. Πατούλη, ειδικά όταν, όπως έχουμε τονίσει και κατά το παρελθόν, ο Δήμος Αμαρουσίου έχει κάνει φέτος συγκεκριμένες ενέργειες, όπως:

1. Την πραγματοποίηση μιας ολοκληρωμένης εκστρατείας επικοινωνίας, για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΚΑΕ, με στόχο τη συμμετοχή των πολιτών του Αμαρουσίου στο εγχείρημα αυτό.

2. Την αγορά εισιτηρίων αγώνων του Γ. Σ. Α. και τη δωρεάν διάθεσή τους στα σχολεία της πόλης.

3. Την ουσιαστική στήριξη της Λέσχης Φιλάθλων του Συλλόγου.

4. Τη διενέργεια επαφών με επιχειρηματίες της πόλης, με στόχο τη συμμετοχή τους στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΚΑΕ ή την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου με άλλους τρόπους.

5. Την αναζήτηση λύσεων για τη δημιουργία ενός σύγχρονου γηπέδου που θα καλύπτει τις ανάγκες του σωματείου, αλλά και της πόλης.

6. Ο Δήμος Αμαρουσίου διαθέτει το Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο του Αγίου Θωμά για χρήση στην ομάδα μπάσκετ εντελώς δωρεάν, καλύπτοντας όλες τις λειτουργικές του δαπάνες.

7. Με παρέμβαση του Δήμου στη διοίκηση του ΟΑΚΑ, πετύχαμε να μπορεί η ομάδα μπάσκετ του Γ. Σ. Α. να χρησιμοποιεί το Κλειστό γήπεδο μπάσκετ των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων για τα παιχνίδια της Ευρωλίγκας με καλύτερους οικονομικούς όρους.

Εκτός όμως των προαναφερθέντων, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της οικονομικής ενίσχυσης της ομάδας, με συγκεκριμένο ποσό, και το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την εισήγηση αυτή, πλην όμως, κατόπιν προσφυγής δημότη της πόλης μας, η απόφαση αυτή δεν εγκρίθηκε από την Περιφέρεια.

Εν όψει της νέας συνάντησης τη Δευτέρα, που γίνεται μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου, με τις Διοικήσεις της ΚΑΕ και του Ερασιτέχνη Γ.Σ.Α., καθώς επίσης και εκπροσώπους του Συνδέσμου Φιλάθλων, θέλουμε να τονίσουμε κατηγορηματικά ότι η Δημοτική Αρχή, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης είναι κοντά στην ομάδα, την στηρίζουν και θα εξακολουθούν να τη στηρίζουν, στην προσπάθειά της για νέες επιτυχίες σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Μετάβαση στο περιεχόμενο