Απάντηση του Δήμου Αμαρουσίου σε ανάρτηση του Dimarxe.gr news

Print Friendly, PDF & Email

Με αφορμή ανάρτηση της ιστοσελίδας dimarxe.gr news , με περιεχόμενο δηλώσεις που φέρεται να έκανε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Σ. Γεωργόπουλος για την υπόθεση του οικοπέδου της ΚΕΔ και τη στάση της Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου στο ζήτημα αυτό, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:

Πρώτον, ξεκαθαρίζουμε μια και καλή πως ποτέ ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης δεν συναίνεσε στην αυθαίρετη ενέργεια του Δημάρχου Ηρακλείου να καταπατήσει το οικόπεδο της ΚΕΔ και να το μετατρέψει αυθαίρετα σε χωματερή και πάρκινγκ απορριμματοφόρων. Αν πράγματι ελέχθη κάτι τέτοιο από τον Δήμαρχο Ηρακλείου, πρόκειται για πελώριο ψέμα από πλευράς του.

Δεύτερον, το συγκεκριμένο οικόπεδο που αυθαίρετα καταπάτησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου, δεν ανήκει στο Δήμο του, αλλά στην ΚΕΔ. Η ΚΕΔ είναι αυτή που παραχώρησε τμήμα του οικοπέδου αυτoύ προς αξιοποίηση στο Δήμο Αμαρουσίου, με μνημόνιο που υπογράφηκε και από τις δύο πλευρές. Και αξιοποίηση δεν σημαίνει να το κάνεις χωματερή , όπως έκανε ο κος Γεωργόπουλος.

Τρίτον, το συγκεκριμένο οικόπεδο βρίσκεται σε περιοχή με χρήσεις γενικής κατοικίας , άρα παράνομα το μετέτρεψε σε χωματερή και το χρησιμοποιεί ως χώρο στάθμευσης των απορριμματοφόρων του ο Δήμαρχος Ηρακλείου.  Με την ενέργεια αυτή έδειξε ότι δεν σέβεται όχι μόνον το Δήμο Αμαρουσίου, αλλά ούτε και τους κατοίκους της περιοχής.

Τέταρτον, η ΚΕΔ κι όχι ο Δήμος Αμαρουσίου είναι υπεύθυνη, αφού σε αυτήν ανήκει η έκταση, για την απομάκρυνση της τεχνικής εταιρείας που είχε εγκαταστήσει εκεί το εργοτάξιο της. Αυτό όμως που μας προκαλεί εύλογα ερωτήματα είναι γιατί ξαφνικά θυμήθηκε ο κος Γεωργόπουλος, παραμονές εκλογών, να θέσει θέμα τεχνικής εταιρείας;  Τώρα ξαφνικά ευαισθητοποιήθηκε, παραμονές εκλογών; Η  μήπως η ευαισθητοποίηση αυτή συνδέεται με την αδυναμία του να βρει λύση όλο αυτό το καιρό στο πρόβλημα στάθμευσης των απορριμματοφόρων του, οπότε κατέληξε στην εύκολη λύση, στην κατάληψη ενός χώρου που δεν του ανήκει; Ο Δήμαρχος Ηρακλείου δεν θα μπορούσε κι αυτός να διεκδικήσει για το Δήμο του από την ΚΕΔ κάποια άλλη έκταση, για να λύσει το πρόβλημα του; Έπρεπε να γίνει «καταληψίας»  ενός χώρου που δεν του ανήκει; Τι φταίνε οι κάτοικοι της περιοχής του Ψαλιδίου για να πληρώσουν με υποβάθμιση της ποιότητας ζωής τους την ανικανότητα του κου Γεωργόπουλου να βρει λύση στο πρόβλημα του;

Πέμπτον, ξεκαθαρίζουμε μια και καλή πως ο Δήμος Αμαρουσίου , υπό τη στιβαρή Διοίκηση του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, στηρίζει τη λειτουργία του στη βάση νομίμων εσόδων και στο πλαίσιο της νομιμότητας και μόνο. 

Έκτον
, θα θέλαμε να επισημάνουμε πως ο Δήμαρχος Ηρακλείου ενώ επιτίθεται φραστικά σε ιδιωτική κατασκευαστική εταιρεία για την επιβάρυνση που επέφερε στο περιβάλλον όταν χρησιμοποιούσε το συγκεκριμένο ακίνητο ως εργοτάξιο, έρχεται σήμερα να πάρει τη θέση της και να επιβαρύνει αυτός το περιβάλλον.  Αν αυτό δεν είναι υποκρισία, τι άλλο είναι;

Έβδομον, όσον αφορά το κυκλοφοριακό πρόβλημα της περιοχής, ο κος Γεωργόπουλος ποτέ δεν πρότεινε με δική του πρωτοβουλία κάποια λύση. Και δεν το έκανε, γιατί θα έπρεπε πρώτα να απομακρύνει τις τσιμεντένιες ζαρντινιέρες που παράνομα τοποθέτησε κατά μήκος δρόμων του Ψαλιδίου η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου του. Η ίδια παράνομη και αυθαίρετη συμπεριφορά συνεχίζεται μέχρι και σήμερα και από τον ίδιο, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες που ως Δήμος έχουμε κάνει ώστε να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση, σε συνεργασία και με το Δήμο Πεύκης.

Ο Δήμος Αμαρουσίου και ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης ποτέ δεν επένδυσαν πολιτικά σε πράξεις αυθαιρεσίας και σε ενέργειες που φέρνουν απέναντι τους κατοίκους των δύο όμορων Δήμων.
Δεν θα επιτρέψουμε όμως σε καμία περίπτωση στο Δήμαρχο Ηρακλείου να  νομίζει ότι μπορεί να αυθαιρετεί σε βάρος της πόλης μας. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αυθαιρετεί σε βάρος του Δήμου Αμαρουσίου και των κατοίκων μας, και για να το πετύχουμε αυτό θα χρησιμοποιήσουμε κάθε νόμιμο μέσο.


Γραφείο Τύπου Δήμου Αμαρουσίου

Μετάβαση στο περιεχόμενο