Απάντηση του Δήμου Αμαρουσίου σε ανακοίνωση της Δημοτικής Κίνησης «Κόντρα στο καιρό», για το Δάσος Συγγρού

Print Friendly, PDF & Email

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά η δημοτική παράταξη «Κόντρα στον Καιρό» πάει κόντρα στη λογική, επιχειρώντας με άστοχες ανακοινώσεις να διαστρεβλώσει την αλήθεια πάνω στο ζήτημα της προστασίας του Δάσους Συγγρού και στη σημαντική συνεισφορά του Δήμου Αμαρουσίου  στην υπόθεση αυτή.

Επαναλαμβάνουμε ότι η  προστασία του δάσους Συγγρού και η ανάδειξη του σε μοναδικό πνεύμονα πρασίνου για τους κατοίκους του Αμαρουσίου, αποτελεί κεντρική πολιτική επιλογή της σημερινής Διοίκησης του Δήμου.

Η διάθεση μέσων και προσωπικού και η συστράτευση δεκάδων εθελοντών για την πυροπροστασία του, όπως και των άλλων χώρων πρασίνου της πόλης μας, δεν αποτελεί απλά  υποχρέωση μας που έχουμε ως Δήμος αναλάβει, μέσα από τη συμμετοχή μας  στον ΣΠΑΠ, όπως ψευδώς ισχυρίζονται στην ανακοίνωση τους. Αλλά συνεπή πολιτική επιλογή, που έχει ως στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και την βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των συμπολιτών μας.

Και στις δράσεις που αναπτύσσουμε για την προώθηση του στόχου αυτού, θέλουμε στο πλευρό μας όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες του Αμαρουσίου, χωρίς να διεκδικούμε όπως τα μέλη του «Κόντρα στον Καιρό»  το μονοπώλιο της ευαισθητοποίησης στα ζητήματα του περιβάλλοντος. Γι αυτό και τιμούμε κάθε δράση, είτε αυτή εκδηλώνεται από μεμονωμένους συμπολίτες μας, είτε από οργανωμένες ομάδες, που υπηρετούν τον ίδιο σκοπό.

Για μας  επίσης πολιτική επιλογή είναι να εκφράζουμε την πολιτική διαφωνία στην απαράδεκτη απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να αποκλείσει από το Δ.Σ.  του ΙΓΕ τους εκπροσώπους των Δήμων στα όρια των οποίων βρίσκεται το Δάσος Συγγρού. Απόφαση που φαίνεται όμως πως στηρίζει η παράταξη «Κόντρα στον Καιρό», η οποία δεν διστάζει να μετατραπεί σε «φιλιππινέζα» της νέας Διοίκησης του ΙΓΕ, αρκεί να μην συμμετέχει σε αυτήν ο Δήμος Αμαρουσίου.

Όσον αφορά την αναφορά στο master plan της  Διοίκησης Τζανίκου για το Δάσος Συγγρού, από την πρώτη στιγμή που η διοίκηση Πατούλη ανέλαβε τα καθήκοντά της ξεκαθάρισε ότι για το Δήμο Αμαρουσίου αποτελεί προτεραιότητα η διαφύλαξη του δασικού χαρακτήρα του Δάσους Συγγρού, ως αναπόσπαστου στοιχείου της περιβαλλοντικής ταυτότητας της πόλης μας. Αυτή είναι η θέση που μας δεσμεύει και καμία άλλη.

Η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου πιστεύει ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας. Και πρέπει να αποδεικνύεται καθημερινά με έργα, κι όχι μόνο με λόγια. Να αποτελεί συνεπή στάση ζωής και όχι εργαλείο προώθησης μικροπαραταξιακών σκοπιμοτήτων.

Μετάβαση στο περιεχόμενο